Follow my blog with Bloglovin

Nieuw | Biologisch drankje Honest

Honest drink

Honest 4 - Nieuw | Biologisch drankje Honest

Nederland is een nieuw drankje rijker! Een biologisch drankje om precies te zijn.  Deze gaat door het leven onder de naam “Honest”. Ik probeerde de smaken uit, en in dit artikel vertel ik je welke ik het lekkerst vind!

Hoe Honest begon

Honest is bedacht door de New Yorker Seth Goldman. In 1998 was hij op zoek naar een dorstlessend drankje. Hij zocht een smaakvol niet te zoet drankje dat weinig calorieën had. Deze vond hij niet. Dit inspireerde hem om zelf te experimenteren met kruidthee en vruchten. Uiteindelijk creëerde hij in zijn eigen keuken, de perfecte blend.

Hier was hij zo enthousiast over, dat hij besloot om zijn kruidenthee te verkopen aan natuursupermarkten. De eerste natuursupermarkt die hij zijn drankje liet proeven, was meteen enthousiast en hielp Honest naar hun succes!

In 2012 is Honest overgenomen door Coca Cola. Inmiddels is Honest een begrip in de VS en sinds februari 2017  zijn ze klaar om ook Nederland te veroveren.

Een biologische kruidenthee
Honest 4 2 - Nieuw | Biologisch drankje Honest

Citroen & Honing

Honest gebruikt voor haar drankjes biologische ingrediënten uit de natuur. De biologische kruidenthee wordt in heet water getrokken en gefilterd. Daarna wordt de kruidenthee gemixt met vers fruit en biologische rietsuiker. Per smaak worden er verschillende ingrediënten aan de kruidenthee toegevoegd.

Alle ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd door de Soil Association. Dit is een onafhankelijk organisatie die toeziet op de biologische productie van verschillende soorten producten waaronder textiel en eten. Bedrijven die biologisch produceren op een manier die door Soil is goedgekeurd, kunnen in aanmerkingen komen voor certificering.

Plantbottle
Honest 3 2 - Nieuw | Biologisch drankje Honest

Sinaasappel & Mango

De drankjes van Honest zijn gebotteld in een Plantbottle. Dit is een fles die dezelfde eigenschappen heeft als een PET-fles, maar voor een 22,5% wordt gemaakt van planten en voor 25% uit gerecycled materiaal. De fles is, net als gewone PET-flessen, 100% recyclebaar.

Drie smaken 

Honest is in drie verschillende smaken verkrijgbaar: granaatappel & bosbessen, sinaasappel & mango, citroen & honing.

Welke vind ik het lekkerst?
Honest 2 2 - Nieuw | Biologisch drankje Honest

Mijn favoriet: Granaatappel & Bosbessen

Honest vroeg mij welke uit te testen welk van de drie ik het lekkerst vind. De smaak citroen & honing is helaas niet vegan (want honing), dus deze viel al af.

De twee andere smaken heb ik blind geproefd. Ik moet toegeven dat ik het erg lastig vond om tussen de granaatappel & bosbessen en sinaasappel & mango te kiezen. Ik vind ze allebei namelijk erg lekker!

Honest belooft dat haar drankjes verfrissend zijn, lekker smaken en niet te zoet zijn. Deze belofte komt Honest na. Beide drankjes hebben een fijne fruitsmaak en zijn erg verfrissend. Alsof een engel over je tong piest. Zo lekker! Dan heb je een beetje een idee wat je kunt verwachten.

De smaak van de drankjes doet mij een denken aan Vitamin Water. Honest is echter subtieler van smaak en minder zoet.

Na een aantal keer over en weer te hebben geproefd, heb ik toch een winnaar gekozen. Het is de granaatappel & bosbessen! Ik ben een groot fan van roodfruit. Dat maakt dat de deze smaak toch mijn favoriet is. De sinasappel & mango is overigens een zeer geduchte tegenstander! Ik zou die ook zeker niet afslaan als men mij deze aanbiedt!

Zelf proeven?

Dat kan! Je vindt Honest bij Marqt in tijdelijke 500ml flesjes. Vanaf de zomer zal het ook bij andere verkooppunten in Nederland worden verkocht in flessen van 375ml. Meer informatie over Honest vind je op http://www.drinkhonest.nl/.

Heb jij Honest al eens geproefd? Wat vind je ervan?

De drankjes van Honest heb ik opgestuurd gekregen. Heel erg bedankt!

Volg:
Deel deze blog!

7 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 9 mei 2017 / 10:36

  Klinkt goed! Alleen raar dat ze zijn overgenomen door Coca-Cola. Ach, zolang ze niets veranderen aan het concept…

  • Avatar for Hailey 15 mei 2017 / 12:38

   Ja, klopt! Commercieel is het voor de bedenkers wel gunstig natuurlijk. En door Coca Cola kan het concept wel meer mensen bereiken. Zolang het drankje écht biologisch blijft, is het denk ik wel oké

 2. Avatar for Malou | Blonde Blossom 9 mei 2017 / 13:16

  Die flesjes zien er al zo leuk uit en wat klinkt het ook lekker! Ik vind het altijd heel knap hoe zulke drankjes biologisch worden gemaakt en dan ook nog eens heel lekker zijn. Lijkt me een grote uitdaging, maar als ik jou zo hoor is het goed geslaagd! Malou x

  • Avatar for Hailey 15 mei 2017 / 12:39

   Ja, het is zeker goed geslaagd! Ik vind de drankjes echt lekker! Mocht je ze ergens tegenkomen, probeer het dan zeker zelf! Volgens mij ga je dat wel lekker vinden!

 3. Avatar for Jenn 10 mei 2017 / 10:29

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel lekker!

  • Avatar for Hailey 15 mei 2017 / 12:40

   Ja! Het is heerlijk! Jij vind het vast ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *