Follow my blog with Bloglovin

Hoe yoga mij gelukkiger heeft gemaakt (+ en hoe dit ook voor jou kan werken)

Internationale yoga dag 2017

Mijn belangrijkste reden om een paar jaar geleden met yoga te beginnen, was dat ik leniger wilde worden. Ik paaldanste toen al een tijdje en wilde dolgraag een platte spagaat masteren. In de kleedkamer van de paaldansstudio hoorde ik meiden aan elkaar vertellen dat ze door yoga een stuk leniger waren geworden. Dat wilde ik ook wel, dus ik besloot yoga toe te voegen aan mijn wekelijkse workout schema. Wat ik toen nog niet wist, was dat yoga mijn leven volledig zou veranderen.

Mijn ideaalbeeld van een waardig mens

Ik heb jarenlang gedacht dat “succesvol” zijn, gelijk stond aan heel hard werken om mijn doelen te behalen, altijd druk zijn en een constant gevoel van stress. Ik was altijd aan het streven. Het feit dat ik met yoga ben begonnen omdat ik de perfecte spagaat nastreefde, is een levend voorbeeld van hoe ik in het leven stond.

Daarnaast was ik enorm streng voor mijzelf. Ik moest mijn ideaalbeeld bereiken, want alleen dan zou ik een waardig mens zijn. Alleen dan zou ik écht gelukkig zijn. Ik stoomwalste door mijn leven op een automatische piloot, op zoek naar het ultieme geluk buiten mijzelf.

Rust en ruimte

Heel langzaam maar zeker heeft yoga eraan bijgedragen dat er scheuren kwamen in deze levenshouding. Dit begon doordat ik erachter kwam dat ik mij na de les anders voelde. Ik merkte dat ik veel meer ontspannen was en veel helderder kon nadenken. Ik ervaarde een gevoel van ruimte. In mijn lijf, maar vooral in mijn hoofd. Dat was iets dat ik normaal gesproken niet of nauwelijks ervaarde.

Dit was fijn, en maakte dat ik steeds vaker yoga wilde doen. In plaats van de lenigheid, was het juist de stilte en de rust die maakte dat ik steeds weer mijn mat opzocht.

Door yoga leerde ik mijzelf kennen

DSC03887 - Hoe yoga mij gelukkiger heeft gemaakt (+ en hoe dit ook voor jou kan werken)

In de stilte en ruimte die ik vond op mijn yogamat ontstond er meer inzicht in de patronen en belemmerende overtuigingen die ik met mij meedroeg. Ik ging inzien dat ik probeerde te voldoen aan een ideaalbeeld, maar dat ik daarin mijzelf verloor. Al mijn doelen in het leven en al mijn overtuigingen, vooral waren ingegeven door angst en onzekerheid die een gevolg waren van de trauma’s uit mijn jeugd.

Als een soort ui werd telkens weer een extra laagje van mijn masker afgepeld. Zo kwam ik steeds meer tot de kern van wie ik ben en wat ik nu eigenlijk belangrijk vind in het leven. Door yoga leerde mijzelf kennen. Uiteindelijk hebben deze ontdekkingen eraan bijgedragen dat ik mijn carrière als jurist achter mij heb gelaten en mijn leven heb toegewijd aan een bewust leven vol yoga, mindfulness, duurzaamheid en persoonlijke groei.

Yoga heeft mij vrij en blij gemaakt

Ik kan niet weten hoe het nu met mij zou gaan als yoga niet op mijn pad was gekomen, maar ik durf nu wel te zeggen dat yoga mij vrijheid heeft gegeven. Het heeft mij de mogelijkheid gegeven om los te breken uit mijn belemmerende overtuigen en dichtbij mijzelf te komen.

Yoga heeft mij de vrijheid gegeven om te kunnen zijn en te ontdekken wie ik ben. Dit is een proces van vallen en opstaan, en zal waarschijnlijk tot mijn laatste adem doorgaan. Iedere keer als ik mijn yogamat op zoek, kan ik opnieuw op zelfontdekking en mijn zelfbewustzijn vergroten. Door de vrijheid die ik heb gevonden in de yoga, ben ik een gelukkiger mens geworden. Daar ben ik iedere dag ontzettend dankbaar voor.

Word ook de gelukkigste versie van jezelf door yoga

DSC03851 - Hoe yoga mij gelukkiger heeft gemaakt (+ en hoe dit ook voor jou kan werken)

Dat yoga mij heeft geleid naar een pad van zelfontdekking is niet iets dat uniek is. Het is een logisch gevolg van yoga. Het principe van zelfontdekking (Svadhyaya) wordt ook in de yogafilosofie beschreven als iets dat nodig is op de weg naar een verlicht bestaan.

Het zelfbewustzijn dat yoga geeft, leidt er vanzelf toe dat je op ontdekkingsreis met jezelf gaat. De nieuwe inzichten die dit geeft kunnen er ook bij jou voor zorgen dat er rust, ruimte en inzicht komt. Wellicht ontdek jij wat je diepste verlangens zijn en draagt het bij aan een ultieme transformatie. Of misschien geeft het je net dat wat je nodig hebt om oké te zijn met waar je bent.

Yoga zal er niet voor zorgen dat je leven ineens magisch wordt, maar het zal er zeker voor zorgen dat jij jezelf een stuk beter leert kennen. En geloof me, deze inzichten zullen er 100% zeker voor zorgen dat jij de gelukkigste versie van jezelf zal worden. Promised!

Yogavideo’s op HaileyNoa.com

Natuurlijk wil ik jou helpen op jouw weg naar een gelukkiger en bewuster leven. Daarom zal ik binnenkort ook geregeld yogavideo’s plaatsen op HaileyNoa.com. Dit zullen basis yogalessen tussen de tien en dertig minuten zijn, die jou gaan helpen op je pad naar zelfontdekking. Houd de website (en mijn Youtube-kanaal) dus goed in de gaten voor de video’s!

Vertel eens: Doe jij al aan yoga? Zo ja, heeft dit verschil gemaakt in je leven?

Pin voor Later - Hoe yoga mij gelukkiger heeft gemaakt (+ en hoe dit ook voor jou kan werken)

Hoe yoga mij gelukkiger heeft gemaakt - Hoe yoga mij gelukkiger heeft gemaakt (+ en hoe dit ook voor jou kan werken)

Volg:
Deel deze blog!

8 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 20 september 2018 / 08:51

  De positiviteit spat echt van je artikels, Hailey! Ik ben weleens begonnen aan een soort yoga challenge van Ardiene, maar heb die niet afgemaakt omdat ik om sommige dagen geen tijd had en het als een verplichting begon te zien. Sindsdien heb ik het dan ook niet meer gedaan, al wil ik het wel terug oppikken. Ik ben erg benieuwd naar je video’s. 🙂

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   9 oktober 2018 / 14:36

   Wat leuk dat je het weer wilt oppakken! Ik heb wat technische problemen gehad met mijn yoga video’s, dus ze zijn wat vertraagd, maar ze komen er hopelijk snel aan! Leuk om te lezen dat je er enthousiast bent!

 2. Avatar for Laura de Graaf 20 september 2018 / 09:43

  Wauw wat mooi om te lezen dat je zoveel rust vindt in het doen van yoga. Ook heel inspirerend om te horen dat je je baan als jurist achter je gelaten hebt en dat je je leven nu hiermee vult.

 3. Avatar for Jenn 20 september 2018 / 10:30

  Mooi om te lezen ♥ Ik doe bij vlagen aan yoga. Ik vind het heerlijk, maar doe het niet structureel genoeg om ‘ik doe aan yoga’ te kunnen zeggen vind ik.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   9 oktober 2018 / 14:37

   Leuk om te lezen dat je wel zo nu en dan yoga doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *