Follow my blog with Bloglovin

Hoe ik door bewust leven mijn purpose vond

Hoe ik door bewust leven mijn purpose vond

Een paar jaar geleden kwam ik met een burn-out op de bank te zitten. Jarenlang had ik mijn gevoelens aan de kant gedrukt. Zonder het door te hebben, ging ik dagelijks over mijn grenzen, tot het op een dag genoeg was.

Toen dit gebeurde, wist ik al snel dat teruggaan naar de omgeving waarin ik was opgebrand geen optie was. Maar wat ik wel moest doen met mijn leven? Ik had geen idee. Zo begon mijn zoektocht naar een gelukkiger en zinvol leven.

In deze zoektocht ontdekte ik mijn interesse voor duurzaamheid, mindfulness, yoga en meditatie. Hoe meer ik mij hierin ging verdiepen, hoe meer ik in contact kwam met mijzelf. De echte Hailey.

Deze ingrediënten hebben mij geholpen om bewust te worden van wie ik ben, wat ik nodig heb en wat mijn purpose is op deze aarde.

Doordat ik tegenwoordig naast Byhailey.nl ook werk als purpose coach, weet ik dat er meer vrouwen zijn die niet goed weten wat ze willen in het leven. Daarom vertel ik je graag hoe bewust leven mij heeft geholpen om mijn purpose te vinden.

Automatische piloot

Voordat ik mij bezighield met duurzaam en bewust leven, leefde ik op de automatische piloot. Ik kocht constant dingen die ik niet nodig had of niet eens per se wilde hebben. Mijn reden om iets te kopen was vaak omdat het goedkoop was, of omdat ik de behoefte had aan de rush die kopen mij opleverde. Na het shoppen voelde ik me vaak depressief of schuldig: ik had geld dat ik eigenlijk niet had, uitgegeven aan dingen die ik niet nodig had.

Ook stond ik totaal niet in contact met mijn eigen gevoel. Ik was vooral bezig om het ‘perfecte plaatje’ te creëren, maar ging daarbij volledig voorbij aan mijzelf. Geen wonder dat ik op een gegeven moment niet meer wist wie ik was en wat ik wilde in het leven.

Bewust kopen

Doordat ik mij ging verdiepen in fair fashion, ontdekte ik dat elk product dat ik koop indirect invloed heeft op mens, aarde en/of dier. Door iets te kopen dat op een slechte of oneerlijke manier is geproduceerd, draag ik daar indirect aan bij. Zo werd ik mij bewust van mijn verantwoordelijkheid voor mijn consumptiepatronen.

Door dit besef ben ik veel bewuster en alerter gaan consumeren. Ik koop veel minder. Als ik iets koop, dan let ik op de herkomst. Ook zorg ik ervoor dat het iets is dat ik nodig heb én ook zal gebruiken.

Yoga, meditatie, mindfulness

Naast anders consumeren ben ik ook veel gaan mediteren en yoga gaan doen. Ook ben ik de principes van mindfulness gaan toepassen in mijn leven.

Dit zorgde allemaal voor meer rust in mijn lichaam en hoofd. In plaats van opgeslokt te worden door gebeurtenissen, emoties en gedachten, leerde ik stilte vinden in mijzelf. In die stilte vond ik mijzelf. In die stilte kon ik ook horen wat ik nodig had in het leven en wat de weg is die ik moet bewandelen.

Nieuw bewustzijn

Bewust en duurzaam leven gaf mij een nieuwe staat van bewustzijn. Ik leefde niet meer op de automatische piloot, maar werd wakker. Zo kon ik in contact komen met mijn gevoel, met de wereld en de mensen om mij heen. Ik ging mij steeds beter voelen, waardoor ik ook steeds vaker bewuste keuzes wilde maken.

Dit heeft mij de helderheid en het inzicht gegeven om in contact te komen met mijzelf, met wie ik ben, wat ik nodig heb én wat ik wil in het leven. Zo vond ik mijn purpose: het bewust zijn in de wereld verhogen en daarmee vrouwen helpen om de gelukkigste versie van zichzelf te worden.

Vind ook je purpose door bewust te leven

Misschien heb jij op dit moment ook het gevoel dat je vast zit in je leven en weet je niet wat je volgende stappen zijn. Ik help je dit graag ontdekken.

Daarom bied ik een gratis Purpose Breakthrough Sessie aan waarin wij samen gaan ontdekken wat precies de reden is waarom jij nog niet je purpose leeft en hoe je hier verandering in kunt brengen.

Je kunt hier je sessie boeken of klik op de onderstaande knop. Ik kijk ernaar uit je te spreken.

Gratis purpose breakthrough sessie 1 1440x324 - Hoe ik door bewust leven mijn purpose vond


Pin voor Later 300x150 - Hoe ik door bewust leven mijn purpose vondHoe ik door bewust leven mijn purpose vond - Hoe ik door bewust leven mijn purpose vond

Volg:
Deel deze blog!

1 Reactie

  1. Avatar for Mariëlle 10 mei 2019 / 08:41

    Mooi geschreven Hailey en ik herken me ook heel erg in je verhaal <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *