Follow my blog with Bloglovin

Het Plasticdieet

aankondiging plasticdieet - Het Plasticdieet

Plastic. Ik ben erg geen fan van. Eerder liet ik dit al doorschemeren in mijn blogpost over de plastic tas. In de loop van de tijd ben ik steeds meer gaan doen om mijn plasticverbruik te verminderen. Ik heb bijvoorbeeld altijd een canvastas bij me als alternatief voor de plastic tas. Daarnaast gebruik ik een herbruikbare waterfles van Bobble. Op 1 juli 2017 (vandaag) vindt een nieuwe editie van het Plasticdieet plaats. Dit is de ideale manier om je plasticverbruik onder de loep te nemen!

Het Plasticdieetfinallogo - Het PlasticdieetHet Plasticdieet is een initiatief van duurzaamheidsvereniging Opgemärkt en de zero waste lifestyleblog Emma+John. Met het Plasticdieet vragen zij aandacht voor de negatieve impact van plastic wegwerpproducten op het milieu.

Per jaar wordt meer dan 250 miljoen ton plastic geproduceerd, waarvan ieder jaar gemiddeld 4,7 miljoen ton plastic in zee terechtkomt. Dit leidt onder andere tot een miljoen dode zeevogels en 100.000 dode zoogdieren per jaar. Vijftig procent van het plastic dat we gebruiken is bestemd voor eenmalig gebruik, zoals plastic tasjes, rietjes en koffiebekers.

Het Plasticdieet probeert het gebruik van wegwerpproducten te verminderen en de ‘wegwerpcultuur’ op een positieve manier te veranderen. Dit doet ze onder anderen door je ervan bewust te maken dat je plastic producten kan weigeren of vervangen met iets anders.

Hoe werkt het?

hoe het werkt - Het Plasticdieet

Als je meedoet met het Plasticdieet, ontvang je in de maand juli wekelijks praktische handleidingen en cheat sheets in je inbox die het makkelijker maken om plastic te vermijden, ook op de langere termijn. Verder ontvang je ook informatie over leven zonder plastic én de negatieve impact van plastic op het milieu. Door gebruik te maken van de #plasticdieet kan je op social media laten zien hoe het dieet jouw vergaat en anderen mogelijk ook inspireren om mee toen met dit dieet!

Aanmelden en meedoen

Iedereen kan aan het Plasticdieet meedoen. Aanmelden kan heel eenvoudig en gratis via www.plasticdieet.nl.

Doe je me mee?

Volg:
Deel deze blog!

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *