Follow my blog with Bloglovin

Het kerstdiner van een vegetariër

Vegetarisch kerstdiner

Het kerstdiner van een vegetarier - Het kerstdiner van een vegetariër

Volgende week is het kerst. Je weet wel, de tijd van het jaar dat we ons allemaal lekker rond eten. Lekkere kerstkransjes, kerststol en in de meeste gevallen ook vlees. Veel vlees. Heel veel vlees.

Aangezien ik vegetariër ben, zal mijn kerstdiner niet uit vlees bestaan. Maar dat maakt mij helemaal niet zielig. Als vegetariër kan je heerlijk eten en is het ook nog eens mogelijk om een heerlijk kerstdiner uit de grond te stampen! (Letterlijk uit de grond stampen, aangezien groente doorgaans uit de grond komt :-)).

Nu houd ik best van koken, maar om een of andere reden heb ik nog nooit een vegetarisch kerstdiner gemaakt. Daar ga ik dit jaar verandering in brengen. En de gerechten die ik volgende week ga maken, deel ik vandaag al met je. Wellicht inspireert dit je om ook vegetarische gangen toe te voegen aan jou kerstdiner!

Ik heb dus bedacht dat het een goed idee zou zijn om een vijfgangendiner te maken. Ik ben benieuwd of ik dit volgende week nog steeds een goed idee vind, maar dit is wat ik heb bedacht.

Gang 1: amuse – Poffertje met geitenkaas en honing

Het recept voor dit gerecht kwam ik een keer toevallig tegen. Als kind was ik echt geobsedeerd door poffertjes, dus ik vond het wel een goed idee om deze kerst het kind in mij weer los te maken! Ik ben bovendien ook dol op geitenkaas (komt goed uit als vegetariër), dus win win! Yum!

Gang 2: soep – courgettesoep

Ik ben onlangs smoorverliefd geworden op de courgettesoep van Soup enzo! Daarom ga ik eens bekijken of het mij gaat lukken om zelf net zo een verrukkelijke courgettesoep met parmazaan te maken! Yum!

Gang 3: tussengerecht – gevulde portobello

Dit is echt één van mijn favoriete gerechten! Portobello’s vind ik heerlijk! Dit in combinatie met een vulling van gorgonzola en bladerdeeg is alsof een engel over je tong pist! Yum!

Gang 4: hoofdgerecht – paddenstoelen risotto

Als hoofdgerecht zal ik een paddenstoelenrisotto maken. Als een risotto heerlijk romig is, dan kan ik daar heel erg blij van worden! Nog een scheutje wijn er doorheen, want het is dan immers kerst. Yum!

Gang 5: nagerecht – scropinno

Nu wilde ik eigenlijk een crème brûlée maken als nagerecht, maar die bewaar ik voor een andere keer. Ik kan mij namelijk indenken dat ik bij gang vijf bijna uit elkaar knap. Een lekkere frisse scroppino om de boel te laten zaken, lijkt mij een heerlijke afsluiter! Yum!

Mij loopt het water al in de mond als ik naar mijn kerstmenu kijk! En je ziet het, ook zonder vlees kan je een volwaardig kerstdiner op tafel zetten!

Aangezien ik op een nogal ambitieus kerstdiner heb ingezet,  zal ik maar vast beginnen met koken. Hopelijk is het dan op tijd klaar :-)!

Ga jij ook een (gedeeltelijke) vegetarisch kerstmenu op tafel zetten? Let me know! Ik ben benieuwd wat jij gaat eten!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *