Follow my blog with Bloglovin

Het is oké om niet oké te zijn

Het is oke om niet oke te zijn

Tot een paar jaar geleden was ik een ster in doen alsof het goed met me ging. Ik had in mijn hoofd hoe het leven er uit moest zien en deed er alles aan om dat beeld ook waar te maken. Daarbij hoorde ook dat het altijd goed met me moest gaan. Toegeven dat het misschien niet zo was, zag ik als een teken van zwakte. Inmiddels weet ik dat het ook anders kan. Want weet je, het is oké om niet oké te zijn. Echt!

Ik at nog liever mijn schoen op

Mijn doen alsof begon bij mij al op jonge leeftijd. Ik werd thuis mishandeld door mijn moeder. Ik wilde absoluut niet dat iemand daar ooit achter zou komen en daarom leerde ik mijzelf aan om altijd te doen alsof het goed met me ging.

Ook toen ik eenmaal volwassen was, bleef ik doen alsof. Het was voor mij belangrijker om een ideaalplaatje te creëren, dan echt te zijn. Mijn eerste baan als bedrijfsjurist was bijvoorbeeld niet wat ik ervan had gehoopt. Ik vond het saai en niet uitdagend. Maar als vrienden aan mij vroegen hoe mijn baan beviel, dan zei ik dat ik het te gek vond. Ik at nog liever mijn schoen op dan dat ik zou vertellen hoe ik het echt vond. Pas toen ik op zoek ging naar een nieuwe baan, durfde ik eerlijk te zijn over hoe ik het vond op mijn werk.

Keiharde confrontatie

Ik had een masker opgezet, waar ik mij heerlijk achter kon verschuilen. Toen ik twee jaar later met een burn-out op de bank kwam te zitten, werd ik keihard met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik kon niet langer doen alsof ik oké was, maar moest onder ogen komen hoe het echt met mij ging.

Ruimte om te helen

In deze periode heb ik geleerd dat het goed is om eerlijk te zijn over hoe het met je gaat. Niemands leven is perfect. We hebben allemaal periodes waarin het minder gaat. Dat is absoluut niet iets om je voor te schamen. Door eerlijk te zijn naar jezelf en je omgeving, kom je makkelijker door een moeilijke periode. Juist je eerlijkheid zal ervoor zorgen dat er ruimte komt om te helen.

Pas toen ik durfde toe te geven dat het niet goed ging, kon ik écht aan de slag met oké worden. Zo kwam er ruimte om de trauma’s uit mijn jeugd en mijn belemmerende overtuigingen op te ruimen. Dit heeft mij ontzettend veel gebracht. Door eerlijk te zijn en de confrontatie aan te gaan, kon ik een nieuw, echt en eerlijk leven op bouwen. Dit zorgde onder andere voor een totaal andere carrière, waar ik nu heel blij mee ben. Wie weet hoe ik er vandaag bij had gezeten als ik die spiegel niet voorgehouden had gekregen.

Praat erover!

Als jij je herkent in mijn verhaal, dan wil ik je uitnodigen om hiermee aan de slag te gaan. Weet dat het leven niet perfect is en het dat ook niet hoeft te zijn. Het is oké om niet oké te zijn. Juist op die momenten is er zoveel voor ruimte groei en bloei.

Praat over hoe het écht met je gaat. Met familie of vrienden of een professional. Als ik je ergens mee kan helpen, dan hoor ik dat ook graag. Life begins at the end of your comfort zone, dus als jouw comfort zone het opzetten van een masker is, zet hem af. Er wacht een mooi en echt leven op je aan de andere kant. Ben jij klaar om dit leven te leven?

 

Pin voor Later - Het is oké om niet oké te zijnHet is oke om niet oke te zijn - Het is oké om niet oké te zijn

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 2 oktober 2018 / 20:25

  Mooi geschreven <3 Er speelt bij mij ook wat op dit moment, of eigenlijk heeft het altijd gespeeld en komt het er nu KEI hard uit. Niet oké dus, maar daar ben ik eerlijk over. Dat houdt me op de rit en ik werk er aan! De inzichten en lieve woorden van anderen zijn erg waardevol. Ik vind het knap dat je jouw verhaal deelt op je blog. Dat is bij mij op dit moment helaas niet mogelijk. (als je benieuwd bent, kan ik het jou wel direct vertellen haha) Maar in de toekomst hoop ik zeker ook anderen te helpen met mijn ervaring!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   9 oktober 2018 / 14:32

   Dankjewel voor je openheid, lieve Mariëlle! Hopelijk kan je dat wat er bij je speelt een plekje geven. Geef jezelf de tijd om te helen! Je helpt mensen nu al ontzettend met je mooie website! Ik zal je ook nog even privé mailen! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *