Follow my blog with Bloglovin

Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Geitenyoga Amsterdam

IMG 20170610 091352041 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Als je mij écht heel erg blij wilt zien, dan moet je mij tussen de dieren plaatsen! Van lekker spelen, knuffelen en kroelen met dieren word ik zielsgelukkig! Toen ik er onlangs achter kwam dat je in het Amsterdamse Bos geitenyoga kunt doen, was er maar één conclusie mogelijk: dat MOET ik doen! Ik boekte mijn lesje en afgelopen weekend was het eindelijk zo ver!

Wat is geitenyoga?

IMG 9239 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Geitenyoga is een vorm van yoga waarbij je yoga beoefent tussen de geiten. Je staat op je blote voeten in het stro, terwijl nieuwsgierige geitjes om je heen dartelen. Het kan zomaar gebeuren dat een geit op je gaat staan of aan je haar knabbelt terwijl je in een downward facing dog staat. Deze vorm van yoga wordt gedaan tussen de jonge geitjes. Het is namelijk niet zo prettig als een volwassen geit op je rug staat!

Overgewaaid uit de VS

IMG 9220 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Deze vorm van yoga is door Brenda Bood naar Nederland gehaald. In de VS werd deze vorm van yoga al aangeboden. Voor Brenda was het een logische stap om geitenyoga naar Nederland te halen. Zij is zelf namelijk yogadocent en haar oom heeft in het Amsterdamse Bos een geitenboerderij. Eén plus één was twee! Sinds januari 2017 is Brenda begonnen met haar geitenyogalessen en het is een doorslaand succes!

Voordelen geitenyoga

IMG 9151 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Het voordeel van geitenyoga is dat het je leert loslaten. Daar waar het bij “normale” yoga de bedoeling is om geconcentreerd te blijven, mag je bij geitenyoga je veel meer overgeven aan dat wat er op dat moment gebeurt. De kans dat je tijdens de geitenyoga afgeleid zult raken is namelijk 100%!

Je staat in de poep, geiten rennen achter elkaar aan of er wordt ineens aan je geknabbeld; de levendige geiten zorgen voor extra prikkels. Tijdens geitenyoga leer je om je hier aan over te geven. Want net als in het gewone leven, heb je niet altijd invloed op wat er om je heen gebeurt. Het is de kunst om de situatie te accepteren en vervolgens weer los te laten.

Knuffelen én knuffelhormonen

IMG 9135 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Naast dat je verschillende yogahoudingen doet in het stro die je helpen te ontspannen, is er tijdens de les ook volop ruimte om te knuffelen met de geiten. Dat moet ook wel, want de geiten dwingen het af dat ze worden geknuffeld!

Brenda vertelde mij dat het knuffelen nog een extra voordeel heeft. Het zorgt er namelijk voor dat het ontspanningshormoon oxytocine wordt aangemaakt. Zo ben je ervan verzekerd dat je ontspannen de boerderij verlaat!

Mijn ervaring

IMG 20170610 090806692 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Voordat de yogales begint, mag je een geitje uitzoeken. Dit doe je door in het hok van de geiten te zitten. Vanzelf komen er allerlei nieuwsgierige geitjes op je af. Nadat je wat bonding time hebt gehad met de geiten, mag je één geitje uitkiezen die je meeneemt naar de yogales.

Tijdens de yogales werd ik volop afgeleid door de geitjes. Ik merkte dat ik hoopte dat een geitje op mij kwam staan in een houding. Maar waarschijnlijk hadden de geiten door dat ik een yogadocent ben, dus ze lieten me tijdens de les grotendeels met rust (jammer!). Gelukkig kreeg ik op een gegeven moment nog wel een lekkere rugmassage van een geitje! Daar werd ik helemaal blij van en ik voelde mijn lichaam meteen ontspannen!

fullsizeoutput 16f6 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Na de les was er ook nog ruimte om met de geiten te knuffelen. Die kans heb ik mij niet laten ontnemen! In tegenstelling tot tijdens de les, wilde na de les een heleboel geiten met mij knuffelen! Hemels!

IMG 9129 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Conclusie

IMG 9158 - Knuffelen met geiten tijdens de geitenyoga

Ik ben helemaal fan van geitenyoga! Het is er waardevol om te ontdekken hoe je reageert in een situatie met allerlei prikkels. De geiten leren je op een nieuwe manier om gaan met afleiding. De nieuwsgierige geitjes dragen bij aan een instant gevoel van blijdschap en ontspanning. En dat is een gevoel die ik iedere dag wel wil hebben!

Ga dat zien!

Ben je benieuwd naar een lesje geitenyoga? Je kunt deze boeken via yogalesje.nl. De lessen worden op zaterdag en zondag aangeboden van 09.00 – 10.00 uur in het Amsterdamse Bos in Amsterdam. De kosten voor een les zijn € 25 inclusief vegan taart en koffie of € 29 inclusief een ontbijt.

Heb jij al een lesje geitenyoga geboekt?

 

Volg:

16 Reacties

 1. Avatar for Jenn 13 juni 2017 / 08:44

  Superleuk! Ik had vorige week willen gaan in de buurt, maar helaas kon ik toch niet. Andere keer!

  • Avatar for Hailey 14 juni 2017 / 13:49

   Oh jammer! Zeker een keer naar toe gaan als je in de buurt bent! Het is super leuk!

 2. Avatar for Jessica J. 13 juni 2017 / 09:57

  Dit ziet er ontzettend leuk uit! Geitjes zijn zo schattig! ♥ De foto van jou met het geitje onder het kopje ‘Knuffelen én knuffelhormonen’ is prachtig.

  • Avatar for Hailey 14 juni 2017 / 13:51

   Ja, die geitjes waren zo lief! En ja, die foto! Ik smelt iedere keer weer als ik die zie! Dit geitje was zo een heerlijke knuffelkont! Echt fantastisch!

 3. Avatar for Kim 13 juni 2017 / 21:23

  Oooh wat heerlijk zeg. Lekker knuffelen!

 4. Avatar for Merel 14 juni 2017 / 08:36

  Wat een leuk concept! En je ziet er helemaal gelukkig uit zo tussen de geitjes!

  • Avatar for Hailey 14 juni 2017 / 13:52

   Haha! Ik was ook echt even heel erg gelukkig! <3

 5. Avatar for Sarah 14 juni 2017 / 14:52

  Ooh, wat een fijn concept. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Super leuk ook dat je zelf een geitje mag uitkiezen dat je dan mag meenemen naar de yogales. Zo schattig 🙂

  • Avatar for Hailey 14 juni 2017 / 21:33

   Ja, echt heel erg fijn!! Deze in Amsterdam is de eerste in Nederland! Goede kans dat het binnenkort ook op andere plaatsen komt. Ja, het is inderdaad heel zoet dat je zelf een geitje mag uitzoeken!

 6. Avatar for Iris 14 juni 2017 / 21:14

  Wat een geweldig iets, ik wist helemaal niet dat dit bestond. Maar love it en love de foto’s, dit doet mij echt glimlachen <3

  • Avatar for Hailey 14 juni 2017 / 21:39

   Ah, ja! Dit is sinds januari in Nederland! De geitjes waren heel erg lief! Ik word ook zo blij van de foto’s! #bringmeback!

 7. Avatar for An
  An
  16 juli 2017 / 09:01

  Wij hebben voor 22 juli gereserveerd lijk me zoooo leuk

  • Avatar for Hailey 19 juli 2017 / 11:01

   Wat leuk! Jullie gaan het zo naar je zin hebben!! Veel plezier en laat je weten hoe je het vond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *