Follow my blog with Bloglovin

Waarom is het hier zo stil + ga ik door met bloggen?

Byhailey.nl blogger en coach - ga ik door met bloggen 3

Wellicht is het je al opgevallen, het is al een tijdje erg stil op mijn blog. Regelmatig krijg ik daardoor de vraag wat er aan de hand is en of ik van plan ben om door te gaan met bloggen. Allereerst, enorm bedankt voor jullie vragen! Ik vind het echt heel fijn dat de stilte op ByHailey.nl niet onopgemerkt blijft. In deze blog zal ik jullie vragen beantwoorden en uitleggen waarom het hier zo stil is + of ik door ga met bloggen.

Waarom is het hier zo stil?

In de winter van 2015 begon ik met bloggen op de website die toen ‘Palace of Bliss’ heette. Ik wilde graag mijn zoektocht naar ‘bliss’ (geluk) en duurzaamheid delen met de wereld. Ik kwam uit een lastige periode en wilde graag op een positieve manier mijn ontdekkingen en uitdagingen delen. Ik hoopte daarmee mijzelf te helpen naar een gelukkiger en bewuster leven. Ook hoopte ik andere te inspireren om hetzelfde te doen.

In de loop van de jaren veranderde mijn blog langzaam aan in een fair fashion blog. Hiermee wist ik veel mensen, inclusief mijzelf, te inspireren. Toch voelde het niet helemaal goed. Ik kon niet alle delen van mijzelf en mijn zoektocht kwijt in mijn blog.

Daarom heb ik ruim 1,5 jaar geleden mijn blog een grote make-over gegeven. Ik veranderde de naam van mijn blog naar ByHailey.nl en besloot om veel meer te schrijven over persoonlijke ontwikkeling, mindfulness én duurzaamheid. 

Ik wilde schrijven over hoe je gelukkiger kunt worden dóór bewust te leven. Ook wilde ik met mijn blog vrouwen die het gevoel hebben vast te zitten in hun leven, handvatten bieden om gelukkiger te worden. 

Dit verlangen om vrouwen hiermee te helpen was zo sterk, dat ik besloot om coach te worden. Zo kon ik vrouwen nog beter helpen. Zo gezegd, zo gedaan.

Alle aandacht naar mijn nieuwe bedrijf, HaileyNoa.com

Al snel ontdekte ik dat er echt maar 24 uur in een dag zit. Hierdoor ging al snel al mijn aandacht en energie naar het opzetten van mijn bedrijf als Soul Purpose coach en spiritueel teacher en raakte ByHailey.nl op de achtergrond.

Zo nu en dan verscheen er nog wel een blog. Dit waren meestal blogs die ik ook voor mijn werk als coach gebruikte. Dat was een makkelijke manier om content te maken, maar heel blij werd ik er niet van. Omdat ik niet zo goed wist hoe ik mijn tijd, energie en aandacht wél moest verdelen, raakte Byhailey.nl op de achtergrond. Met als gevolg: een erg stille website…

Byhailey.nl blogger en coach ga ik door met bloggen 1 - Waarom is het hier zo stil + ga ik door met bloggen?

Ga ik door met bloggen?

Het heeft mij nooit helemaal lekker gezeten dat ik geen tijd en aandacht meer had voor ByHailey.nl. En hoe langer ik niet blogde, hoe meer ik het bloggen ook begon te missen.

Ik heb nog steeds de wens om mijn zoektocht naar een bewust en gelukkig leven te delen. Ik wil kunnen delen wat voor mij werkt of juist niet. Waar ik tegenaan loop en waar ik blij van word. Als ik een mooi merk vind dat bijdraagt aan een mooiere wereld of klein geluk, dan wil ik dat ook kunnen delen. Want wat voor mij werkt, werkt misschien ook voor jou.

En ja, ik wil ook nog steeds vrouwen helpen met het vinden van hun Soul Purpose. Absoluut. 100%. Maar mijn werk als coach en spiritueel teacher is een ander stukje van mij. En ik heb ontdekt dat ik 2 stukjes nodig heb om mijn Soul Purpose op deze wereld te kunnen volbrengen: het stukje van coach én het stukje van de blogger/influencer.

Dus op de vraag ‘ga ik door met bloggen?’ zeg ik volmondig JA!

Wat ik anders ga doen

Toch zijn er ook een paar dingen die ik graag anders wil doen. In de afgelopen jaren heb ik mijzelf namelijk behoorlijk wat druk opgelegd met betrekking tot het bloggen. Dat wil ik niet meer. 

Aantal blogs per week

In het verleden vond ik dat ik 1 tot 3 keer per week een nieuwe blog moest posten. Dit leverde veel druk en stress op. Dat wil ik niet meer. 

Als het op een natuurlijke en ontspannen manier lukt om 1 of meerdere keren per week te posten dan mag dat, maar het moet niet meer van mij. Sommige weken heb ik misschien meer tijd/zin/inspiratie dan andere. Dat is oké. 

Een spelfoutje (of 2) is oké

Ook moesten mijn blogs altijd “perfect” zijn. Ik maak namelijk nog wel eens een spelfoutje (wie niet?) en dat zie ik lang niet altijd. Daarom liet ik mijn blogs vaak nalezen door mijn schoonmoeder of vriend. Super lief dat zij dat zoooo veel voor mij hebben gedaan, maar dat wil ik niet meer. Ik wil niet langer de druk dat alles “perfect” moet zijn.

Natuurlijk check ik mijn spelling en grammatica voor dat ik op ‘publish’ druk. Maar het is niet het einde van de wereld als iets niet helemaal goed staat. Ik hoop dat jij als lezer daar ook oké mee bent. Zo niet, even goede vrienden. Voel je overigens vrij om mij op een foutje te wijzen, dat waardeer ik alleen maar. 

F*ck de aantallen

Ik ben niet iemand die snel vloekt, maar in dit geval is het even nodig: f*ck de aantallen. De afgelopen jaren ben ik extreem gefocust geweest op het aantal lezers en volgers dat ik had. Ook dit leverde druk en stress op (volgens mij is het een thema ;-)). Voor mij is het heel duidelijk: dat wil ik niet meer.

Ik wil content maken omdat ik mijn verhaal wil delen en mensen daarmee hoop te inspireren en helpen. Al is er maar 1 iemand die hier iets aan heeft, dan is dat oké. Als ik die ene persoon ben, dan is dat ook oké. 

Ik wil plezier, vreugde en enthousiasme mijn drijfveer laten zijn. Obsessief met de aantallen bezig zijn past daar niet bij. Dus dat stopt hier.

Licht groen is ook groen

Hoe langer ik blogde over duurzaam (bewust) leven, hoe meer ik druk ervoer om het perfecte duurzame voorbeeld te zijn. Dat was in het best “leuk”, maar dat veranderde ook snel. De druk om perfect te zijn, of om te doen alsof ik perfect was, ging mij ook opbreken. Dat wil ik niet meer. Ja, ik ben bezig met duurzaam en bewust leven, maar nee ik ben niet perfect. Daar wil ik eerlijk over kunnen zijn.  

Filmpje hier en daar

Verder vind ik het ook heel leuk om filmpjes te maken. Hier was ik na de make-over van mijn website al mee begonnen, dus heel nieuws is dit eigenlijk niet. Hoe dan ook hoop ik ook regelmatig video’s te maken in plaats van blogs. Hiervoor zal ik een apart YouTube kanaal maken. Ook hier geldt no pressure. De filmpjes komen zodra ze komen en die hoeven niet perfect te zijn. 

Het plezier is nu al terug 🙂

Deze blog is véél langer geworden dan ik had gedacht, maar het is fijn om mijn verhaal te kunnen vertellen. Bedankt als jij de moeite hebt genomen om dit hele verhaal te lezen! Hartje voor jou <3. Ik was bijna vergeten hoe fijn bloggen is, maar ik weet het weer! De energie en de inspiratie stroomt, dus ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat de volgende blog online komt.

No pressure natuurlijk, maar inspiratie en flow is welkom!

Houd de website en mijn Instagram en Facebook in de gaten voor mijn laatste posts. 

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   2 april 2020 / 13:17

   Ah, dat is lief, Jenn! Dankjewel <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *