Follow my blog with Bloglovin

Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

In dit artikel lees je een interview met Cai Sanders, de oprichten van het bewuste sportmerk Flexmonkey

17457634 10212846921471535 8904485771660442283 n - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

Als je mij al een tijdje volgt, dan weet dat ik een voormalig jurist ben die de omslag heeft gemaakt naar fair fashion en duurzaam & bewust leven expert. Ik kan erg blij worden van andere ondernemers die een vergelijkbare switch hebben gemaakt. Vol bewondering en waardering kan ik luisteren naar de verhalen die naar hun nieuwe weg hebben geleid.

Het verhaal van voormalig psycholoog Carlijn (ook wel Cai) Janssen, is er dan ook een waar ik geen genoeg van kan krijgen. Zo’n anderhalf jaar geleden maakte Cai de sprong in het diepe door haar eigen sportkledinglijn Flexmonkey op te richten. Ik sprak Cai over haar carrière switch, haar sportkleding én ik toon je een legging uit de huidige collectie. Lees dus snel verder!

Over Flexmonkey

5.0 - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

Oprichtster van Flexmonkey heeft in haar rol als psycholoog jarenlang mensen met liefde begeleid om uit de knoop te komen. De overstap naar een sportkledinglijn lijkt misschien niet logisch, maar wel als je je hart volgt. En dat is precies wat Cai heeft gedaan!

Rond 2010 maakte Cai kennis met paaldansen. Zij was vanaf het eerste moment verslaafd. Al snel groeide deze nieuwe passie uit tot een professioneel zijspoor. “Psychologist by day, poledancer by night”, alsdus Cai.

Naast haar werk als psycholoog volgde Cai een opleiding tot paaldansinstructrice. Voordat ze het wist gaf ze dagelijks les. Tijdens haar lessen viel het Cai op dat de bestaande paaldanskleding best eenzijdig was: veel bloot en weinig variatie in de modellen. En dat terwijl vooral beginnende paaldansers, vaak nog moeten wennen aan de blote huid die nodig is voor grip in paal. Daarbij heeft niet iedereen die paaldanst maat 34, maar de paaldanskleding die op de markt was leek wel op deze maat afgestemd.

Dit inspireerde Cai om zelf aan de slag gaan met de ontwikkeling van paaldanskleding die niet alleen comfortabel en voldoende dekkend, maar ook sexy is. Cai is zo’n anderhalfjaar geleden achter de naaimachine gekropen om haar eerste ontwerpen te maken en zo werd Flexmonkey een feit! Cai liet haar werk als psycholoog achter zich en stort zich nu volledig op haar eigen bedrijf.

al three - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

Het interview met Cai

20170723 85 bewerkt2 groot - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

Ondanks dat je geen achtergrond in de mode hebt, heb je in korte tijd een succesvolle sportkledinglijn op de markt gebracht (wat ontzettend knap is!). Hoe heb je dit aangepakt?

“Mijn moeder heeft mij opgevoed met de naaimachine. Ondanks dat ik geen modeopleiding heb gedaan, weet ik daardoor wel hoe je een ontwerp maakt en deze uitwerkt. Toen ik het idee kreeg om Flexmonkey op te richten ben ik begonnen met het ontwerpen van een broekje. Ik vond het belangrijk dat je bij dit broekje kunt kiezen of de buik wel of niet bedekt is, dat het pijpen had en een mooi afgewerkte V-lijn heeft. De top die ik wilde ontwerpen moest speels en functioneel zijn, en goede ondersteuning bieden. Met dit idee in mijn hoofd, ben ik gaan ontwerpen en ben ik aan de slag gegaan met het maken van een sample. Dit is nog steeds hoe ik het ontwerpproces aanpak. Tijdens dit proces heb ik veel steun aan mijn moeder. Regelmatig hang ik met haar aan de telefoon en helpt ze mij op afstand.

Zodra een sample af is, gaat deze naar onze producent in de Oekraïne. In nauw overleg bepalen we hoe het sample een collectie kan worden. Zij hebben veel ervaring en kunnen mij goed adviseren om zo tot een goede en perfect passende collectie te komen.”

Ik begrijp dat de collecties van Flexmonkey in Oekraïne geproduceerd. Hoe ben je bij deze producent terecht gekomen?

“In mijn zoektocht naar een producent heb ik met veel fabrieken en producenten gesproken. Bijvoorbeeld in Pakistan, China en Turkije. Vrienden van mij brachten mij uiteindelijk in contact met een dit familiebedrijf in Oekraïne. Dit voelde meteen goed. Behalve dat het een klein familiebedrijf is, waardoor ik goed zicht heb op wie de collecties maakt, hebben zij ook al meer dan tien jaar ervaring in de productie van sportkleding.

Regelmatig ontvangen wij video en foto’s van het productieproces. Behalve dat dit leuk is om te ontvangen, geeft mij dit ook meer zicht op de omstandigheden waaronder mijn collecties worden geproduceerd. In 2018 ga ik ernaartoe om hen te ontmoeten en de productie van mijn collecties met eigen ogen te zien.”

Flexmonkey bestaat nu ruim anderhalfjaar. Hoe bevalt het?

“Goed! Een groot hoogtepunt van de afgelopen periode is zonder twijfel dat ik meiden zie rondlopen in Flexmonkey outfits. Het is zo overweldigend als ik zie hoe mooi het staat. De pasvorm ziet er keer op keer uit zoals ik het bedoeld heb. Dat geeft een geweldig gevoel!

Daarnaast zijn de reacties van meiden die Flexmonkey dragen ook fantastisch. Flexmonkey heeft al de nodige fans. Ook kom ik steeds vaker op Instagram foto’s en video’s tegen van meiden die Flexmonkey dragen. En dit zijn niet alleen meiden uit Nederland, maar ook uit Luxemburg en Frankrijk! Fantastisch!”

Dat klinkt inderdaad fantastisch! Voordat je Flexmonkey oprichtte was je psycholoog. Mis je dit werk nog wel eens?

“Deze vraagt krijg ik vaak. Het antwoord is “nee”. Ik vind dat paaldansles geven en werken als psycholoog veel dichter bij elkaar ligt dan je zou denken. In beide gevallen stimuleer ik mensen om het beste in zichzelf naar boven te brengen. In beide gevallen geven mensen zich bloot. Bij paaldansen een beetje meer letterlijk, ook dat maakt kwetsbaar. In mijn lessen gebruik ik veel psychologie, om mensen op hun gemak te stellen, hen te stimuleren, en de groepsprocessen te sturen. Hoe je iemand motiveert is per persoon verschillend en door mijn studie en ervaring als psycholoog heb ik daar beter zicht op denk ik.”

Wat vind je het leukste aan je overstap naar een leven als zelfstandig ondernemer/sportkledingdesigner?

“Het leukste is dat is zoveel meiden blij kan maken met kwalitatieve en goed zittende sportkleding! Daarnaast is ondernemen veelzijdig, en daar houd ik van. Ontwerpen, marketing, les geven, trainen, klantcontact, inkopen, pakketjes maken, noem maar op! En, ik kan het zelf bepalen.

Wat is je favoriete item uit jouw collectie? Waarom? 

“De Sportacious Flower Fold Over short. Deze biedt zoveel mogelijkheden en comfort. Doe je de band omhoog dan is je buik bedekt en je hebt een backwarmer. Dat komt flexibiliteit ten goede. Doe je de band omlaag, dan heb je grip van je huid zonder dat je iets uit hoeft te trekken. Daarnaast zijn de pijpen lang genoeg om je billen te bedekken, maar maar kort genoeg om te zitten. Ideaal! En de kleuren maken mij vrolijk.”

Waar hoop je dat Flexmonkey over 5 jaar staat?

“Uiteraard hoop ik dat Flexmonkey blijft groeien en dat ik nog meer meiden wereldwijd blij kan maken met comfortabele sportkleding. Op dit moment heb ik contacten opgedaan in Portugal, want daar lopen ze vooruit op duurzame kledingproductie. Ik hoop over 5 jaar genoeg kapitaal te hebben om daarin te kunnen investeren in een duurzame Flexmonkey collectie.”

Check mijn Flexmonkey legging!

Ik heb de Flexmonkey legging “Pink Diamond” en ik ben er heel blij mee! Hij zit erg prettig. Zowel tijdens paaldansen, yoga als bodypump kan ik vrij bewegen in de legging. Hij snijdt niet in mijn zij, zakt niet af en hij voelt comfortabel. Alleen maar liefde dus voor de leggings van Flexmonkey!

IMG 0579 - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

 

IMG 0577 - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

 

IMG 0578 - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

 

IMG 0576 - Interview met Cai Janssen van Flexmonkey: Bewuste yoga & paaldanskleding

 

Korting op Flexmonkey kleding

Je hebt het gelezen; als je op zoek bent naar comfortabele sportkleding die onder goede omstandigheden is geproduceerd? Dan moet je bij Flexmonkey zijn!

Lezers van Palace of Bliss krijgen met de kortingscode Blissed 10% korting op de Flexmonkey ontwerpen. Daarnaast verkoopt Flexmonkey ook andere bekende yoga merken, zoals het duurzame merk Teeki.

De hele collectie is de bekijken via de website van Flexmonkey. Mocht je vragen hebben over de collectie, dan kun je altijd contact opnemen met Cai door een email te sturen naar info@flexmonkey.nl.

Ik wens Cai veel succes met al haar plannen voor de toekomst!

Volg:

1 Reactie

 1. Avatar for Karin de Gast
  Karin de Gast
  9 oktober 2017 / 22:19

  Hoi Carlijn,

  Wat een mooi interview ? Wat ben jij goed bezig met je eigen bedrijf Flexymonkey??
  Ik hoop dat je weer helemaal bent opgeknapt na je verplichte weekje ziekenhotel
  Ik zag dat het met de woeffies samen goed gaat,leuk voor ze,hebben ze wat aan elkaar
  Groetjes aan Robert en succes met Flexymonkey

  Groetjes Karin de Gast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *