Follow my blog with Bloglovin

Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Fair outfit - Vintage vest Lena The Fashion Library, Mind Your Bag clutch, Bootiez schoenaccessoire en stijlvolle hoed.

Hallo lieve jij, ik ben terug van weggeweest. Een (kort) verslagje van mijn reis naar Thailand volgt binnenkort. Hopelijk heb je mijn avonturen al een beetje op Instagram gevolgd en heb je al een beetje een idee, maar ik kan je nu al vertellen: het was te gek!

Weer terug zijn in Nederland is op zijn korst gezegd koud. Reikhalzend kijk ik uit naar de eerste echte lentedag, alhoewel ik vrees dat we daar nog even op moeten wachten. Daarom deel ik vandaag een fijne fair outfit, waar ik enorm blij van word! Hij is helemaal winterproof en met deze kou is dat niet overbodig. Ik draag in deze outfit een paar items van mooie eerlijke merken die naar mijn mening het verschil maken in onze kledingindustrie. Laat je ook weten wat jij van de outfit vindt? Vind ik leuk!

Vintage vest 

Hailey 01 1024x662 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Dit vest vind ik echt te gek! Ik heb het vest geleend bij Lena, The Fashion Library en het is 80’s vintage. In deze blog over mijn favoriete series vertelde ik je dat The Goldberg’s een van mijn favoriete series is. Dit speelt zich af in de ‘80’s. De moeder in deze serie draagt altijd van die histerische, typisch jaren 80 truien en zij heeft mij hier fan van gemaakt. Toen ik dit vest zag hangen, wist ik meteen dat ik hem wilde lenen. En mag ik zeggen, die kleur is toch te gek?!

Hailey 16 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Hailey 08 2 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Clutch van Mind Your Bag

Hailey 14 681x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

In mijn handen zie je een kleurrijke clutch van het merk Mind Your Bag. Dit is opgericht door Mieke Langenhuizen. Zij maakt haar tassen van stofstalen die zijn overgebleven van exclusieve restpartijen uit de meubelindustrie. Het zijn stukken van rollen stof die nét niet groot genoeg zijn om nog een meubel mee te bekleden. Ook gebruikt Mieke oude staalboeken waaruit klanten in meubelzaken de gewenste stof voor hun nieuwe bank kunnen kiezen. De stoffen zijn van een stevige kwaliteit, doordat deze oorspronkelijk bedoeld waren voor meubels. De tassen van Mind Your Bag zijn dan ook erg stevig en hebben een gemiddelde levensduur van 30 jaar! Dat is nog eens duurzaam!

Bovendien zijn alle tassen uniek, omdat de stoffen maar beperkt beschikbaar zijn. Je weet dus zeker dat je bij Mind Your Bag een hoogwaardige tas koopt, die one of a kind is en uitermate duurzaam.

Ik heb van Mind Your Bag een clutch gehad, maar zij hebben ook festivaltasjes, beach bags en tote bags in hun collectie. Neem zeker een kijkje op hun website om de collectie te bekijken: www.mindyourbag.nl 

Hailey 17 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez
Fair fashion outfit mind your bag clutch 1024x684 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Schoenaccessoires van Bootiez

Fair outfit Bootiez schoenaccessoire 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Deze outfit heb ik gecombineerd met de schoenaccessoires van Bootiez. In dit artikel vertelde ik je al meer over Bootiez. Bootiez is een schoenaccessoire merk en zij maken sleeves die je over je laars, pump of schoen kan doen om ze zo een nieuw uiterlijk te geven. Ik draag de Bootiez Shimmering Dream en ze hebben mij heerlijk warm gehouden tijdens het shooten van de outfit. Ik voelde duidelijk het verschil in temperatuur toen ik de Bootiez uit deed. Ik zal in de restende winterdagen dus nog vaak mijn Bootiez dragen.

Hailey 07 1 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

De hoed

Fair fashion outfit vintage vest Hailey 11 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Ik houd wel van een goede hoed op z’n tijd. Dat heb je misschien al wel door! Ik voel mij altijd super chique als ik deze hoed draag. Deze hoed heb ik een aantal jaar geleden tweedehands op de kop te getikt en ik ben er nog steeds enorm blij mee!

Jeans van Kuyichi en shirt van ROYAL BAMBOO

Hailey 05 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

In deze look combineer ik mijn statement items met een zwart basic shirt van ROYAL BAMBOO en zwarte jeans van Kuyichi.  Het shirt is gemaakt van bamboe.

De jeans is van het eerlijke merk van Floortje Dessing, Kuyichi. Alle jeans zijn voor 69% gemaakt van biologisch katoen, van 29% van gerecycled katoen en voor 2% uit elastaan. De jeans worden gemaakt in Turkije en Tunesie in gecertificeerde fabrieken die milieuvriendelijke productie en goede arbeidsomstandigheden waarborgen.

De look op een rij 

Hailey 12 683x1024 - Fair outfit | Vintage vest, grote hoed, Mind Your Bag clutch & Bootiez

Wat vind je van deze look? Laat het mij gerust weten!

Disclaimer: de clutch heb ik gekregen van Mind Your Bag, waarvoor veel dank! Dit heeft echter mijn mening over Mind Your Bag niet beïnvloed.

Foto’s: By José Chan

Volg:
Deel deze blog!

4 Reacties

  1. Avatar for Mariëlle 6 februari 2018 / 19:30

    Looks good on you! Ik vind de kleur van het vest zo mooi 🙂

  2. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 7 februari 2018 / 22:18

    Wat staat dit vest je ontzettend goed! <3 De kleur is zo prachtig. En wat een mooie foto's weer. Je bent echt lekker fotogeniek, jaloers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *