Follow my blog with Bloglovin

Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

Tingasoul Panafrica

Onlangs ontdekte ik een nieuw fair fashion merk waar ik ontzettend blij van word, genaamd TINGASOUL. De collectie van TINGASOUL bestaat uit schoenen, kleding en accessoires met vrolijke Afrikaanse prints en zij worden door Afrikaanse ambachtslieden gemaakt. Te gek toch? Daarnaast is een deel van de schoenencollectie ook nog eens vegan! Hoog tijd om je meer te vertellen over TINGASOUL én de PANAFRICA Timbuktu schoenen en oorbellen die ik onlangs ontving.

Over TINGASOUL

Untitled design 2 1 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

TINGASOUL is opgericht door Stephane d’ Almeida. Stephane, die van Franse en Afrikaanse afkomst is, wil met zijn collecties de Afrikaanse en Europese cultuur samenbrengen. Daarom combineert hij vrolijke en kleurrijke Afrikaanse designs met Westerse designs. Zo maakt hij de Afrikaanse schoonheid toegankelijk voor de Europese markt en vestigt hij tegelijkertijd een nieuw beeld over de Afrikaanse cultuur.

Een deel van de winst van TINGASOUL wordt jaarlijks gedoneerd aan een school in Benin, West-Afrika. Zo draagt TINGASOUL haar steentje bij en maakt zij een betere toekomst mogelijk voor Afrikaanse jongeren.

Reseller PANAFRICA-sneakers

1 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

Daarnaast is TINGASOUL ook reseller van het sneakermerk PANAFRICA. Dit merk past perfect bij de collectie van TINGASOUL omdat zij ook Afrikaanse stoffen combineren met moderne en Europese designs. PANAFRICA-sneakers worden gemaakt in Afrika volgens de voorwaarden van de ILO (International Labour Organisation). Dit betekent dat goede en eerlijke arbeidsomstandigheden, waaronder een arbeidsovereenkomst, een gegarandeerd minimumloon, drie weken betaalde vakantie per jaar en dekking voor ziektekosten worden gegarandeerd.

Ongeveer de helft van de PANAFRICA-collectie is vegan. Voor de vegan sneakers wordt een Afrikaanse waxstof gebruikt samen met katoen dat geweven wordt in Burkina Faso in een centrum waar vrouwen leskrijgen in weven waardoor ze financiële onafhankelijkheid verwerven.

DSC04911 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

Het materiaal: waxstoffen

In de collecties van TINGASOUL worden waxstoffen gebruikt. Dat zijn traditionele Afrikaanse textielsoorten die op ambachtelijke wijze worden vervaardigd en gekleurd.

Waxstoffen zijn een belangrijk onderdeel van de Afrikaanse cultuur. Zo hebben veel Afrikaanse landen een eigen traditionele waxprint. Bij speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, worden bepaalde motieven gedragen. Ook worden binnen families dezelfde prints gedragen. Sommige prints hebben een bijzondere betekenis.

De waxstof die voor mijn sneaker “Timbuktu” is gebruikt wordt aan vrouwen gegeven om ze een lang leven en robuustheid te wensen. Mooi hè?! Ik vind het heel tof en origineel om door middel van schoenen, kleding en accessoires iets meer bekend te raken met de prachtige Afrikaanse cultuur.

De productie van de TINGASOUL Collectie

DSC04888 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

Stephane ontwerpt zijn gehele collectie zelf. Via PANAFRICA koopt Stephane zijn waxstoffen. Daardoor kan de collectie van TINGASOUL perfect worden gecombineerd met de sneakers van PANAFRICA.

De basiskleding die daarvoor wordt gebruikt bevat diverse keurmerken die toezien op eerlijke en duurzame productie zoals het WRAP, Fair Labor Association, Sedex-keurmerk, en het OEKOTEX 100 certificaat dat milieuvriendelijke vervaardiging garandeert.

Review: vegan PANAFRICA Timbuktu sneakers & TINGASOUL oorbellen

DSC04819 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

DSC04903 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

Ik ontving de kleurrijke vegan TIMBUKTU-sneakers van PANAFRICA en de gelijksoortige Timbuktu oorbellen van Tingasoul. Om te beginnen vind ik het echt super leuk dat mijn oorbellen matchen met mijn schoenen! Hoe uniek is dat? Behalve bijpassende oorbellen vind je bij de schoenen ook bijpassende telefoonhoesjes, truien, rokjes en shorts. Je kunt dus eindeloos combineren. I love it!

Wat ik ook een pre vind aan de sneakers is dat ze uniseks zijn. De schoenen zijn zowel voor mannen en vrouwen geschikt. En dat is te merken. Toen ik de schoenen uitpakte zei mijn vriend meteen dat hij ze ook wel zou willen! Dat is volledig begrijpelijk, want de schoenen zien er te gek uit.

DSC04834 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

DSC04852 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

DSC04832 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

De vrolijke print tovert niet alleen een grote lach op mijn gezicht, maar is ook een mooie eyecatcher. Zoals je misschien wel weet houd ik van eyecatching clothes, dus ik ben helemaal blij!

Niet onbelangrijk is dat de schoenen ook erg lekker lopen. Inmiddels heb ik ze al een aantal keer aangehad en zonder blaren of andere pijntjes ben ik meteen een hele dag doorgekomen. Dit komt waarschijnlijk doordat de schoenen van zichzelf licht zijn en de stof niet in de huid snijdt. Ze geven ook genoeg steun aan mijn voeten en enkels. Ik vermoed dat ik deze zomer nog vaak te zien zal zijn op mijn nieuwe coole sneakers!

De sneakers zijn ook nog eens goed te betalen, voor € 75 heb je al een eigen paar. De Timbuktu sneakers zijn te verkrijgen via de webshop van TINGASOUL.

DSC04907 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

 

DSC04814 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

DSC04899 - Kleurrijk fair fashionmerk : TINGASOUL

Shop je PANAFRICA Sneaker hier

Meer weten over TINGASOUL?

Mocht je nog op zoek zijn naar nieuwe zomerse sneakers of een vrolijke outfit, neem dan zeker een kijkje in de webshop van TINGASOUL.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TINGASOUL.

Volg:
Deel deze blog!

8 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 7 juni 2018 / 10:20

  Ik draag zelf eigenlijk maar weinig kleur, maar ik vind het wel héél tof!!

  • Avatar for Hailey 7 juni 2018 / 11:12

   Leuk om te horen! Zelf draag ik ook niet bijzonder veel kleuren. Ik merkte dat het daardoor juist heel leuk is om gekleurde schoenen te dragen! Geeft meteen een stukje extra vrolijkheid!

 2. Avatar for Brenda
  Brenda
  8 juni 2018 / 11:24

  Bedankt, Hailey, echt leuk die sneakers! Ik heb een paar besteld voor mijn man, voor vaderdag! En meteen ook maar een paar voor mij 🙂 Ook heel leuk dat ze telefoon covers verkopen die erbij passen.

  • Avatar for Hailey 12 juni 2018 / 10:39

   Wat leuk om te horen! Dat is een ontzettend leuk cadeau! Goed idee van je! Heel plezier met geven!

 3. Avatar for Hermien - KouweKleren 9 juni 2018 / 17:30

  Geweldige prints zeg. Ik zou die gele trui wel willen, jammer dat hij er alleen nog in net te grote maten is. Een merk om in de gaten te houden.

  • Avatar for Hailey 12 juni 2018 / 10:34

   Oh, dat is jammer! Hopelijk vullen ze de collectie snel aan met kleinere maten! Wel super leuk dat je ze geïnteresseerd bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *