Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Op de valreep van de lente, deel ik vandaag een vrolijke winterse fair fashion outfit. Ik draag onder andere een winterjas van het merk Wintervacht. Deze fleurige jas heeft zo’n leuk verhaal, dat wil ik je niet onthouden! Veel plezier!

De jas van Wintervacht

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 10 683x1024 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van MudjeansDeze knalgele jas is van het merk Wintervacht. Bij Wintervacht hebben ze recycling haast tot een kunst verheven. Hun jassen zijn namelijk gemaakt van oude dekens en gordijnen. Ik vind het te gek dat zij op zo’n creatieve en originele manier een tweede leven geven aan textiel. Aangezien zij werken met overgebleven materialen, zijn de meeste jassen uniek in hun soort.

De jas die ik draag is een Blanket Jacket en ik heb hem geleend bij Lena the Library.

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 16 1024x684 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 13 683x1024 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Mudjeans

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 20 683x1024 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Eerder schreef ik al een blog over het duurzame kledingmerk Mudjeans. Zij maken hun jeans van duurzame materialen zoals biologisch en gerecycled katoen. Daarnaast kun je bij hen ook jeans leasen. Nadat je een jeans een jaar hebt geleast, krijg je de keus: houden of omruilen. Kies je voor omruilen, dan mag je een nieuwe jeans uitzoeken. De oude jeans worden waar mogelijk geupcycled en anders gerecycled tot een nieuwe jeans. Zo krijgt de jeans keer op keer een nieuw leven.

Het model dat ik draag, Skinny Hazen – Stone Black, is een gekocht model. Ook deze broek heb ik geleend bij Lena de Kledingbibliotheek, dus het is uiteindelijk toch wel een klein beetje “lease a jeans!”

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 03 683x1024 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 02 683x1024 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

De vintage hoed

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 12 683x1024 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Ja, dit hoedje vind ik zo leuk! Ik vond deze bij een vintage kilo sale. Het is zo’n schattig hoedje. Hij is niet helemaal perfect meer: de randen zijn wat verkreukeld. Ik denk me zo in dat de vorige eigenaar de hoed onwijs vaak heeft gedragen, met gekreukelde randen tot gevolg! Ik word er in ieder geval erg blij van!

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 15 1024x684 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

De schoenen van Matt & Nat

Fair outfit Wintervacht Mudjeans Hailey 18 683x1024 - Fair fashion outfit | jas van Wintervacht, jeans van Mudjeans

Deze schoenen heb je misschien al vaker voorbij zien komen in mijn outfit posts: het zijn mijn vegan laarsjes van Matt & Nat! Zonder enig twijfel zijn dit mijn favoriete schoenen en geen dier heeft ervoor hoeven lijden. Dat is ook wel zo fijn!

Wat vind jij van deze fair outfit? Laat het mij weten!

 

Foto’s: By José Chan

Volg:
Deel deze blog!

8 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 13 maart 2018 / 09:53

  Matt & Nat is zo’n mooi merk! En mag ik effe zeggen dat dat gele je ontzettend goed staat?

 2. Avatar for Hermien - KouweKleren 13 maart 2018 / 11:47

  Wat staat deze kleur je geweldig! Toch nog een vleugje lente aan een winterse look. Fijn dat de wintervachtjassen ook te leen zijn, want ik vind ze geweldig, maar ik kan ze echt niet betalen helaas.

  • Avatar for Hailey 14 maart 2018 / 13:11

   Dankjewel, Hermien! Het is inderdaad heel vleurig! Ja, de jassen van Wintervacht zijn best aan de prijs. Ze hebben bij Lena verschillende soorten!

 3. Avatar for Sara | When Sara Smiles 13 maart 2018 / 11:54

  Ahh ik vind Wintervacht zo leuk, wat een mooie kleur zeg! Die jeans van Mud Jeans heb ik ook, echt fijn 🙂 Hele mooie merken met elkaar gecombineerd, en voor mij weer even een goede reminder om bij LENA te kijken!

  • Avatar for Hailey 14 maart 2018 / 13:12

   Dankjewel, Sara! Wintervacht is ook een van mijn favorieten! En wat grappig dat jij die broek ook hebt! Hij zit zo fijn!!

 4. Avatar for Mariëlle 13 maart 2018 / 21:00

  Ik kende het merk nog niet, maar staat je goed zeg! En Matt & Nat is zooo tof 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *