Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

Het is vandaag Fashion Revolution Day. Tijdens deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de misstanden in de kledingindustrie. Ik wil hier een positieve draai aan geven door een fair fashion outfit met je te delen! Deze outfit vind ik zo ontzettend leuk! Hij is namelijk volledig samengesteld met tweedehands kledingstukken!

Het is het perfecte voorbeeld van dat je er goed uit kunt zien in kleding die een tweede leven krijgt. Want zeg nou zelf, waarom nieuw kopen als het ook tweedehands kan?

The next closet fair fashion outfit 6 - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

Cirkelrok van Patrizia Pepe

The next closet fair fashion outfit 11 - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

Het zou mij niets verbazen als deze rok mijn nieuwe favoriete kledingstuk wordt voor deze zomer. De rok is van het merk Patrizia Pepe en ik kocht het via The Next Closet. Hier ben ik ontzettend blij mee, want nieuw zou deze rok €139 hebben gekost. Ik kocht de rok voor de vriendelijke prijs van €49.

Het eerste wat mij opviel is de hoge kwaliteit van de stof. Zo’n groot verschil met de (tweedehands) fast fashion cirkelrokken die ik heb! De stof is stevig wat ervoor zorgt dat de rok wijd uitloopt. De stof is desondanks niet hard of stug, waardoor hij comfortabel zit. De gaten in de stof geven het een interessante textuur. Daarnaast heeft de rok een leuk zilver detail, wat de rok afmaakt. Door de elastieken band zit het bovendien heel fijn. Ook als ik nét even iets te veel heb gegeten. Aangezien ik van veel eten houd, komt dat goed uit! Haha!

The next closet fair fashion outfit - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

The next closet fair fashion outfit 9 - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

Vintage bodystocking

The next closet fair fashion outfit 5 - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

De top is een bodystocking die ik vond tijdens een vintage kilo sale. De body heeft veel kanten details wat het een zeer elegante uitstraling geeft. Daarnaast heeft het net onder de borst een diamantje. Ik moet toegeven dat ik daar niet per se weg van ben, maar een leuk detail is het zeker!

The next closet fair fashion outfit 4 - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

De schoenen van Tosca Blu 

The next closet fair fashion outfit 2 - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

Ook deze eye catching schoenen van Tosca Blu vond ik via The Next Closet. Ik heb de schoenen inmiddels al een aantal keer aangehad en ik kan je vertellen: het regent keer op keer complimentjes!

Ze werden op The Next Closet aangeboden door de online boetiek SECONDHAND-MUSTHAVES. Zij hebben allerlei tweedehands dameskleding van bekende merken en ik ben fan van hun aanbod! De rok die ik bij deze outfit draag is namelijk ook afkomstig van hen! Ik ben blij dat ik ze via The Next Closet heb gevonden, want hun aanbod is helemaal mijn stijl!

The next closet fair fashion outfit 3 - Fair fashion outfit | tweedehands outfit via The Next Closet

Ook toe aan nieuwe tweedehands kleding?
Shop hier je nieuwe outfit via The Next Closet!

 

Dit artikel is totstandgekomen in samenwerking met The Next Closet.

Volg:
Deel deze blog!

6 Reacties

 1. Avatar for Linda 24 april 2018 / 07:25

  Wat een heerlijke outfit, het staat je zo goed. En inderdaad, je schoenen zijn echte eyecatchers!

 2. Avatar for Linda - Zaailingen 24 april 2018 / 12:28

  Als iemand nu nog durft te zeggen dat tweedehands oubollig, vies en stoffig is dan stuur ik ze wel even door 😉

 3. Avatar for Mariëlle 24 april 2018 / 18:32

  Dit is écht een hele leuke outfit, staat je goed 🙂 Leuk je vandaag gezien te hebben, complimenten voor je presentatie en fijne avond <3

  • Avatar for Hailey 30 april 2018 / 11:51

   Dankjewel! Ik vond het ook zoooo leuk om jou te ontmoeten! Was het andere event ook leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *