Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion outfit | Roze geleende rok, ring van oud zilver en schoenen van Matt & Nat

In deze fair fashion outfit post toon ik je kleding van Matt & Nat, Solitude the Label, Julia Otilia, Lena the Fashion Library en H&M Conscious.

Jaaahhaa! De oude vertrouwde outfit post is terug van weggeweest! Net als toen HaileyNoa.com nog Palace of Bliss was, is het mijn bedoeling om je te helpen en inspireren je leven duurzamer en bewuster te maken. Voor mij is bewust omgaan met kleding een belangrijk onderdeel daarvan. Daarom krijg je van mij één keer in de maand de nodig fair fashion outfit inspiratie. Vandaag beginnen wij met een duurzame outfit met een kleurrijke rok!

De rok 

Hailey 12 - Fair fashion outfit | Roze geleende rok, ring van oud zilver en schoenen van Matt & Nat

Deze kleurrijke rok heb ik geleend van Lena The Fashion Library. Bij Lena The Fashion Library kun je voor een paar tientjes per maand kleding lenen. Regelmatig ga ik bij hen langs om iets “nieuws” uit te zoeken. Het voordeel van kleding lenen is dat je makkelijk een nieuwe outfit kunt scoren wanneer je bent uitgekeken op je kleding. Dit bespaart grondstoffen, energie en werk. Ideaal dus! Deze rok is een vintage item uit de Lena collectie. Ik vind de kleur echt prachtig! De stof is een soort corduroy en voelt heerlijk zacht en valt mooi!

Hailey 5 - Fair fashion outfit | Roze geleende rok, ring van oud zilver en schoenen van Matt & Nat

Het shirt

Hailey 4 - Fair fashion outfit | Roze geleende rok, ring van oud zilver en schoenen van Matt & Nat

Het shirt dat ik draag is van de H&M Conscious collectie en is gemaakt van biologisch katoen. Ik moet toegeven dat een shirt van H&M niet de meest duurzame keus was die ik kon maken. Ik ben er toch voor gezwicht omdat ik enerzijds aan H&M een teken wil afgeven dat er vraag is naar duurzame kleding en ik anderzijds ook zeker wist dat ik het shirt minstens 30 keer zou dragen. Volgens de theorie van Livia Firth zorgt dit er in ieder geval voor dat het shirt toch een bewuste kledingkeus is.

De schoenen

Hailey 16 - Fair fashion outfit | Roze geleende rok, ring van oud zilver en schoenen van Matt & Nat

Deze stappers heb je misschien al wel vaker voorbij zien komen in mijn outfit posts. Ze zijn van het Vegan schoenen en tassenmerk Matt & Nat en ze zijn echt mijn favorieten schoenen! De brede hak zorgt ervoor dat ze comfortabel (voor zover dat mogelijk is op hakken) lopen en niet snel pijn doen. Ik ben er enorm blij mee!

De oorbellen

Hailey 1 - Fair fashion outfit | Roze geleende rok, ring van oud zilver en schoenen van Matt & Nat

Een van mijn favoriete sieradenmerken is Julia Otilia. De sieraden van dit merk worden onder goede omstandigheden gemaakt op Bali van gerecycled zilver. Echt een aanrader om te onthouden voor onder de kerstboom!

De ring

Hailey 15 - Fair fashion outfit | Roze geleende rok, ring van oud zilver en schoenen van Matt & Nat

Het verhaal achter deze ring tovert steeds een glimlach op mijn gezicht. Het is namelijk met de handgemaakt door Amber van Hulst van duurzame het fashion- en sieradenmerk Solitude the Label. Zij maakt samen met haar zusje onder andere handgemaakte zilveren en houden sieraden. Amber is een vriendin van mij en ik vroeg haar of zij van mijn oude zilver iets nieuws kon maken. Deze prachtige ring is daarvan het resultaat. Leuk he?! Wil je de ring zelf ook hebben? Dat kan! Je vindt de ring op deze pagina!

 

Wat vind jij van deze outfit? 

 

Foto: by José Chan 

 

Volg:
Deel deze blog!

5 Reacties

 1. Avatar for Liset - Beautydagboek 30 oktober 2018 / 09:51

  Wat gaaf dat je gewoon kleding kunt lenen! Zit Lena The Fashion Library in Amsterdam? Ik vind het concept zo leuk bedacht en het zou echt een hit door heel Nederland kunnen zijn (mits iedereen netjes met de kleding omgaat). Je straalt op de foto’s, mooi om te zien!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   30 oktober 2018 / 10:26

   Ja! Super leuk concept! Ze hebben een winkel in Amsterdam, maar je kunt ook online lenen. Ze hebben door het land afhaal en drop off punten dus dan hoef je niet per se naar Amsterdam te gaan! Heel handig! En bedankt voor je lieve complimentje!

 2. Avatar for Mariëlle 30 oktober 2018 / 10:50

  Heel tof <3 Vooral de schoenen en sieraden zijn helemaal mijn ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *