Follow my blog with Bloglovin

Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

In dit artikel lees je meer informatie over het duurzame modemerk Yala design

Iets waar ik heel gelukkig van kan worden, is een fijn warm vest waar ik mij op koude dagen in kan wikkelen. Nu moet ik toegeven dat de meeste van mijn warme vesten niet per se heel erg fashionable zijn. Als ik op een koude dag over straat moet, ruil ik mijn warme vesten met de nodige tegenzin in voor iets dat minder warm is, maar er wel goed uit ziet. Nu wil het geluk dat ik onlangs het fair fashion merk Yala heb ontdekt. Bij Yala maken ze warme en comfortabele kleren, die er ook nog eens leuk uit zien! Inmiddels heb ik een fijn vest van Yala in mijn bezit, dus kom maar door met die winter!

Over Yala

F17 Yala 11 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

Yala is in 2015 overgenomen door Kathrin Platt Gonsalves. Vanaf het eerste moment was het haar missie om mooie en comfortabele kleding te maken die ook nog eens op een duurzame manier is geproduceerd. Yala wil dat vrouwen zich comfortabel voelen in hun kleding, terwijl zij hun passies en dromen najagen.

Yala begon in eerste instantie met enkel slaapkleding, maar heeft haar collectie inmiddels uitgebreid met gewone kleding, yogakleding, beddengoed en kinderkleding.

De materialen

W17 Yala 277 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

Yala streeft ernaar om haar collecties zoveel mogelijk te produceren in de landen waar de grondstoffen van afkomstig zijn. Het doel hiervan is om de CO2 uitstoot van haar productieproces zoveel mogelijk te beperken.  Ze werken grotendeels met duurzame materialen zoals:

Bamboe

In dit artikel over bamboe lees je waarom bamboe een duurzaam materiaal is. Kort gezegd heeft bamboe weinig nodig om te kunnen groeien, waardoor het meerdere malen per jaar, zonder het gebruik van pesticide of kunstmest kan groeien. Wat vaak een issue is bij bamboe, is dat een niet mileuvriendelijk proces nodig is om de bamboe tot een textiel te maken. Yala lost dit op door de bamboe in een gesloten viscose systeem tot textiel te verwerken. Hierdoor komen de chemicalien die in dit proces nodig zijn niet in de natuur, maar worden ze hergebruikt en daarna op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Dit wordt gedaan in Oekotex-100 gecertificeerde fabrieken.

Biologisch katoen

Dit is afkomstig van gecertificeerd biologisch katoen, welke afkomstig zijn uit de VS en India.

Gerecycled polyester

Dit is gemaakt van oude waterflessen.

Daarnaast heeft Yala producten van zijde en van wol van Alpaca’s. Deze producten zijn helaas niet vegan en op de website is niet veel informatie te vinden over de herkomst van deze grondstoffen of de wijze waarop deze worden verkregen. Als je er zeker van wilt zijn dat je geen kleding koopt die bijdraagt aan dierenleed, dan is het mijn advies om dit soort kledingstukken te vermijden.

Geproduceerd in de VS

F17 Yala Pearl 102 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

De gehele collectie van Yala wordt in de VS geproduceerd in kleine ateliers waar 15 tot 30 mensen werken. Yala vindt het belangrijk om een goede relatie te hebben met de kledingmaker die haar collecties maakt. Daarom bezoekt zij de ateliers jaarlijks. Zo werken ze aan de relatie en kunnen ze de productieomstandigheden in de gaten houden.

Ook het verven van de collecties wordt in de VS gedaan met azo-vrije kleurstoffen (niet synthetische kleurstoffen). Het water dat tijdens het verven wordt gebruikt, wordt opgevangen, gereinigd en hergebruikt.

Mijn nieuwe favoriete winter outfit: de Cybill Wrap

DSC09694 3 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

Van Yala kreeg ik de Cybill Wrap in het grijs. De wrap is een vest met lange flappen aan de voorkant. Op kouden dagen kan je deze flappen goed gebruiken om jezelf in je vest te wikkelen. Op de momenten waarop je het warm wilt hebben, maar wel goed voor de dag wilt komen, dun je de flappen laten hangen voor een speels effect.

DSC09763 3 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

 

De Cybill Wrap is gemaakt van 50% biologisch katoen en 50% gerecycled polyester. De binnenkant van de vest is van fleece stof. Dat maakt het lekker zacht en, zoals ik al een paar keer zei, warm! Heerlijk!

DSC09808 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

 

DSC09829 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

 

Ik ben erg blij met mijn Cybill Wrap. Ik had een vest die hierop leek, maar die had ik zo vaak gedragen dat de gaten erin stonden. Als je mij de komende maanden zoekt, dan weet je dus dan je moet uitkijken naar een grijze wrap!

DSC09738 3 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

 

DSC09742 3 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

 

DSC09767 5 - Fair fashion merk: Yala Design, de maker van mijn nieuwe favoriete vest!

Meer informatie over Yala

Ben je benieuwd naar de rest van de collectie van Yala? Dan kun je het beste een kijkje nemen op hun website yaladesigns.com.

Kende jij Yala al? En heb jij ook een fijn vest waar je het liefste de hele winter in doorbrengt? Tell me all about it in de comments. Dat vind ik leuk!

 

Volg:

6 Reacties

 1. Avatar for Mariëlle 24 oktober 2017 / 08:46

  Ik denk dat ik zou verdwijnen hierin, omdat ik zo klein ben hihi :$ Maar ik ga wel even kijken op de site, je ziet er mooi uit <3

 2. Avatar for Hailey 24 oktober 2017 / 14:58

  Ah, dat is lief! Dankjewel! Ik ben ook niet zo grootm hoor! 1.60 meter maar! Hoe lang ben jij?

 3. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 24 oktober 2017 / 21:16

  Wauw, wat een mooi vest is dit. En wat heb je het weer ontzettend stijlvol gecombineerd. Ik ga een kijkje nemen op de site hoor!

 4. Avatar for Iris 24 oktober 2017 / 21:31

  Wauw, het vest staat je echt heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *