Follow my blog with Bloglovin

Even iets rustiger aan

Hailey 09 - Even iets rustiger aan

Al sinds ik mij kan herinneren, ben ik een erg gedreven persoon. Ik wil koste wat het kost het beste uit mijzelf halen en stel dan ook hoge eisen aan mijzelf. Ondanks dat deze eigenschappen ervoor zorgen dat ik een ambitieuze doorzetter ben, is er ook een keerzijde aan deze drive. Het zorgt ervoor dat ik niet zo snel op de rem trap en gas terug neem. Als ik niet uitkijk, beland ik voordat ik het weet in een constante door, door, door-modus en ren ik mijzelf voorbij. En dat wil ik liever voorkomen.

Van constant bezig met doelen behalen… 

In de loop van de jaren heb ik geleerd dat mijn drive om het beste uit mijzelf te halen, niet altijd in mijn voordeel werkt. Al sinds de middelbare school ben ik constant bezig met het behalen van mijn doelen. Thuis werd tegen mij gezegd dat ik als een dubbeltje geboren ben en daardoor nooit een kwartje kon worden. Ik moest bewijzen dat dit niet waar was. Tijd voor rust en ruimte gunde ik mijzelf nauwelijks, want ik moest mijn ambities waar maken.

…naar opgebrand op de bank

Na mijzelf jarenlang constant tot het uiterste te hebben gepusht, ben ik op een gegeven moment thuis komen zitten. De druk die ik mijzelf oplegde, in combinatie met druk van het werk en de dingen die ik vroeger heb meegemaakt, werden mij te veel. Opgebrand kwam ik op de bank te zitten.

Simpel, rustig en mindful leven

Deze periode heeft mij tot inkeer gebracht en uiteindelijk heeft het mij de moed gegeven om het roer om te gooien. Mijn carrière als jurist zei ik vaarwel en ik besloot mij te richten op het geven van yogales,  Palace of Bliss en freelance werk.

Voor mij hoefde het allemaal niet meer zo groots en ambitieus. Simpel, rustig en mindful leven, dat vond ik belangrijk. Door voor mijzelf te werken, kon ik hier prima gehoor aan geven.

Een verwaarloosde Netflix-verslaving

Nou ja, dat dacht ik. In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat werken voor jezelf, in mijn geval, betekent dat ik constant aan het werk ben. Mijn Netflix-verstaving is zwaar verwaarloosd geraakt, omdat ik mezelf geen tijd geef om even te chillen. Er is altijd wel wat te doen. Ik loop over van de ideeën en alles wat ik doe vind ik leuk. Het is dan ook geen straf om hier constant maar mee bezig te zijn, maar heel handig is het niet.

Want ondanks dat ik mijn werk nog steeds graag doe, merk ik al wel dat door de drukte mijn plezier begint af te nemen. Het laatste dat ik wil is dat ik mijzelf overwerk en moet stoppen met de dingen die ik zo graag doe.

Zomerreces op Palace of Bliss

Aangezien de zomerperiode is aangebroken en ik merk dat het daardoor rustiger is op Palace of Bliss, heb ik mijzelf voorgenomen om tijdens de zomermaanden twee keer per week nieuwe blogs te publiceren in plaats van drie keer per week. Een soort zomerreces.

Dit geeft mij de gelegenheid om tijdens de zomer op adem te komen en te reflecteren op de dingen die ik het afgelopen jaar heb gedaan. Ook geeft het mij de tijd om te kijken naar waar ik naar toe wil in de toekomst en hoe ik daar wil komen. Ik merk dat ik een grote behoefte heb om hier met de volle aandacht mee bezig te zijn. Niet even tussen door of om 01.30 uur ’s nachts. Nee, uitgerust en overdag.

Lastig besluit

Ik vind het best lastig om heel bewust te besluiten een periode minder te bloggen. De kans is immers groot dat ik dit ook aan mijn bezoekersaantallen zal merken. Aangezien ik best ambitieus ben in mijn missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met duurzaam & bewust leven, vind ik dat best moeilijk. Daarbij droom ik er ook van volledig van Palace of Bliss te kunnen leven. Op de rem trappen zou deze droom kunnen vertragen.

Terug in september

Tegelijkertijd weet ik dat het op de lange termijn voor zowel mijzelf als Palace of Bliss beter is, als ik een pas op de plaats maak. Ik heb in ieder geval de bedoeling om vanaf september weer drie keer per week gestructureerder te publiceren. Hopelijk blijf jij Palace of Bliss de komende periode onverminderd volgen, maar geniet je, net als ik, van je welverdiende rust!

Wat vind je ervan dat Palace of Bliss de komende tijd iets rustiger wordt? Heb je zelf wel eens besloten om een stapje terug te nemen? Hoe is dat bevallen?

 

Volg:
Deel deze blog!

12 Reacties

 1. Avatar for Linda
  Linda
  14 juli 2017 / 13:03

  Lieve Hilly,

  Ik vind het heel knap dat je heb kunnen herkennen dat je een stap terug moet doen. Dat is volgens mij een hele goede en grote ontwikkeling. Ik ben zelf nog niet zolang “hersteld” van een Burn-out en ben sinds afgelopen december weer aan het werk, na 2 jaar ziek thuis te zitten. Dus ik weet hoe belangrijk het is om jezelf goed te blijven monitoren. Er zijn nu eenmaal wat valkuilen. Ik vind het heel mooi dat je zo open bent en erover blogd!

  Veel liefs,

  Linda

  • Avatar for Hailey 19 juli 2017 / 10:43

   Dankjewel voor je lieve woorden, Linda! Er zijn inderdaad veel valkuilen. Ik probeer er niet in te stappen, maar dat is best een uitdaging merk ik. Hoe is het voor je om weer aan het werk te zijn? Gaat dat een beetje?

 2. Avatar for Jessica J. 14 juli 2017 / 14:41

  Natuurlijk blijf ik je volgen! Goed dat je van jezelf weet dat het beter is als je eventjes een klein stapje terug neemt. Geniet in ieder geval van de zomerse dagen! 🙂

  • Avatar for Hailey 19 juli 2017 / 10:44

   Dat is heel lief, Jessica! Dankjewel! Ik ga mijn best doen om van de zomer te genieten!

 3. Avatar for Suus
  Suus
  14 juli 2017 / 16:24

  Fijj dat je zo goed naar je lichaam hebt leren luisteren. Rustig aan doen jij! En ik volg je altijd, dat weet je 🙂

 4. Avatar for Sara | MevrouwMiauw 14 juli 2017 / 23:12

  Lieve Haily. Ik denk dat het juist heel goed en moedig is om nu eventjes wat minder te doen. Dat je het lastig vind om dit besluit te nemen, begrijp ik heel goed. Al helemaal na het lezen van jouw artikel “Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje?”. Dat je een kwartje bent (en dat iedereen op zijn/haar manier een kwartje is, of misschien wel een biljet van €500?!) dat is zo klaar als een klontje. En om een kwartje te blijven is het juist heel goed om soms even op de rem te trappen. Om jezelf tijd en rust te gunnen en om die batterij op te laden. De bezoekers van jouw mooie site blijven heus wel terugkomen hoor. Ik in ieder geval wel. Want Palace of Bliss is een heel mooi plekje op het wereld wijde web. 🙂

  • Avatar for Hailey 19 juli 2017 / 10:47

   Wow, lieve Sara! Onwijs bedankt voor je lieve woorden! Ze bemoedigen mij echt! Dankjewel! Wat zegt je dat goed “(..) om een kwartje te blijven is het juist heel goed om soms even op de rem te trappen”. Dat is precies wat het is! Dankjewel voor dit inzicht! Een topper ben je!

   • Avatar for Sara | MevrouwMiauw 20 juli 2017 / 13:57

    Graag gedaan! Ik zie trouwens een koe van een spelfout in mijn vorige comment. Mennn wat kan ik daar slecht tegen.?

 5. Avatar for Claire 16 juli 2017 / 15:49

  Wat goed dat je voor jezelf kiest en het eventjes rustig aandoet. Het is heel belangrijk om echt rust te nemen, daar wordt je drive en werk uiteindelijk ook aleen maar beter van. Gun jezelf wat tijd en rust en wees lief voor jezelf <3

  • Avatar for Hailey 19 juli 2017 / 10:48

   Dankjewel, Claire! Ik denk wel dat je gelijk hebt, dat mijn drive uiteindelijk beter wordt van nu even rust nemen. Ik voel al na een weekje rustiger aan de energie alweer wat terug komen! Dus ik denk wel dat dit een goed besluit is!

 6. Avatar for Charissa 20 juli 2017 / 11:20

  Geniet van jouw zomer! Als jij lekker in jouw vel zitten, merken lezers dat ook. En 2 x in de week is prima toch, zeker in de zomer! Allemaal een digitiale detox is ook wel eens goed! Schrijf met inspiratie en zin, als het vloeit. Kom lekker bij en geniet met volle teugen. Doordraven is ook mijn valkuil. herken dit sterk. Twee keer een burn out gehad, bijna drie. Maar gelukkig het niet zover laten komen. Ik ken nu veel beter mijn grenzen en ik kan rust nemen zonder mij schuldig te voelen omdat ik weer dat die rust zelfs nog belangrijker is als de actie. Alles gaat over balans en zelf zorg. Althans dat is de rode draad in mijn leven. Ik denk als iedereen beter voor zichzelf gaat zorgen. En ik bedoel niet ikke ikke ikke uit ego dan was de wereld veel mooier. Niet zo buiten onszelf zoeken. Maar stilte en thuis komen bij jezelf. Als jij overloopt van energie dan geef je dat automatisch door.
  Brava!! EnJOY! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *