Follow my blog with Bloglovin

Een besluit over werk

werken als freelancer

werken als freelancer - Een besluit over werk

Ruim een jaar geleden publiceerde ik een artikel met de titel “en toen was ik werkloos”. In dit artikel vertelde ik je dat mijn contract bij het juristenkantoor waar ik werkte niet werd vernieuwd vanwege bedrijfseconomische omstandigheden. Ik vertelde je over mijn gevoelens en gedachte bij mijn werkloosheid en liet ik je weten dat ik wilde proberen om het over een andere boeg te gooien. Ik wilde niet langer meer werkzaam zijn als jurist. In plaats daarvan droomde ik over een nieuwe carrière waarbij ik sport, organiseren en content schrijven kon combineren.

Maar na deze artikelen heb ik niets meer gepost over mijn zoektocht naar nieuw werk. Daar wil ik, na lang twijfelen, verandering in brengen.

Waarom ik niet meer heb geblogd over mijn banenjacht

 

Een korte tijd nadat ik thuis ben komen te zitten, ben ik door twee partijen benaderd omdat zij mogelijk werk voor mij hadden. Beide partijen zeiden dat ze op mijn blog hadden gelezen dat ik open sta voor een nieuwe uitdaging. Ze zagen het wel zitten met mij.

Kort gezegd komt het erop neer dat beide partijen absoluut niet het beste met mij voor hadden. Gelukkig had ik dit beide keren tijdig door en heb ik bedankt. Echter, toen ik voor de tweede keer via mijn blog werd benaderd door een eigenaardige partij, had ik mijn buik er wel van vol. Daarom heb ik een aantal artikelen offline gehaald en besloot er niet meer over dit onderwerp te bloggen. Ik wilde niet nog meer partijen op ideeën brengen.

Misschien kan mijn verhaal je helpen

 

Ondanks deze ervaringen heb ik besloten om vandaag toch een artikel te schrijven over werk. Dat komt omdat ik na een jaar van veel zoeken en twijfelen een besluit heb genomen als het gaat om werk. Ik wil mijn verhaal met je delen, omdat jij misschien wel iets hebt aan mijn verhaal. Wie weet sta jij ook op een kruispunt in jouw leven.  Misschien kan ik je een klein beetje verder helpen.

Ego, zelfbeeld en zekerheid

 

Toen ik nog werkte als jurist was ik al onder andere werkzaam groepsfitnessinstructeur en yogadocent. Ik kreeg dan ook regelmatig de vraag of ik erover nadacht om mij volledig te richten op werken als sportdocent.

Dit was voor mij nooit echt een optie. Sportles geven was iets wat ik heel graag deed, maar in mijn hoofd was het iets voor erbij. Het was immers goed te combineren, dus het was niet nodig om mij volledig te richten op de sport.

Bovendien had ik in mijn hoofd dat mijn volgende baan iets moest zijn waarbij de kennis en vaardigheden die ik op de universiteit heb opgedaan, kon toepassen. Bovendien zou zo’n soort baan uiteindelijk ook het beste verdienen. Ondanks dat ik allang geen drang meer heb naar een grote bankrekening, had ik wel de behoefte aan een bepaalde financiële zekerheid en levensstandaard.

Uiteindelijk kwamen al deze gedachten en verwachtingen voort uit mijn ego. Onbewust wilde ik toch een beetje status hebben. Voor mijzelf, maar ook voor anderen. De wereld verwacht toch van mij dat ik iets doe met die studie die ik heb gedaan?

De knop ging om

 

Zo ging mijn zoektocht voort. Tot eind vorige maand. Na wederom een sollicitatie teleurstelling, ging er bij mij een knop om. Ineens realiseerde ik me dat alles wat ik nodig heb op het gebied van werk, allang binnen mijn bereik is. Ik zag het alleen niet!

Ik realiseerde mij dat ik blij word van bloggen en sportles geven. Dit doe ik al en met één van de twee kan ik een redelijk inkomen verdienen. Ineens was het voor mij kraakhelder, ik had mijn weg al gevonden.. Het enige wat ik nog moest doen, was hier volmondig ja tegen zeggen en er voor gaan.

Hiervoor was wel wat moed nodig. Behalve dat ik mijn ego aan de kant moest zetten en mijn zelfbeeld moet bijstellen, moet ik mijn hang naar financiële zekerheid loslaten. Tegelijkertijd realiseer ik mij ook dat ook een traditionele baan uiteindelijk ook geen echte zekerheid oplevert. Dat heb ik immers aan den lijve ondervonden. Dus waarom dan niet iets doen waar ik echt blij van word?

Een leven als freelancer

 

Deze realisatie heeft gemaakt dat ik heb besloten om voortaan door het leven te gaan als freelancer. Dit betekent (op dit moment) dat ik mij bezig zal houden met sportles geven, bloggen en met losse freelance klussen. Dit kunnen uiteenlopende opdrachten zijn van schrijven tot organiseren, van spreken over eerlijke mode tot content management. De eerste “losse opdracht” heb ik overigens al binnen, dus dat geeft hoop!

Ik vind het absoluut heel spannend om door het leven te gaan als freelancer, maar ik heb er ook veel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Uiteindelijk word ik hier op dit moment het meest gelukkig van. En dat voelt goed. Gewoon eindelijk even gelukkig zijn. Weg met angsten, onzekerheid, twijfelen en trekken aan een dood paard, maar gewoon eindelijk even “zijn”.

Mocht jij nu ook op een kruispunt staan in je leven, dan is mijn advies: waag de sprong! En als je niet zo diep durft te springen als ik dat nu ga doen, neem dan een kleine sprong. Als jij jezelf zou afvragen wat het is waar je écht van houdt en wat je écht zou willen doen, dan weet je dat waarschijnlijk wel. Het heeft soms alleen wat moed nodig om dat ook te onderkennen. Dus spring je met me mee?

O ja, en mocht je nou een op zoek zijn naar een enthousiasteling om mee samen te werken, dan kan je mij dus voortaan benaderen!

Volg:

17 Reacties

 1. Avatar for Tine 23 november 2016 / 07:46

  Wauw Hailey, wat een moedig en mooi besluit! Bepaalde delen zijn zelfs herkenbaar voor mij; ook ik heb een universitaire studie gedaan en heb al regelmatig overwogen om gewoon iets compleet anders te gaan doen. Ik heb het tot nu toe nog niet gedurfd… Voorlopig heb ik gelukkig wel een heel fijne baan, maar moest die ooit stoppen hoop ik dat ik even moedig ben als jij! Heel veel succes met je nieuwe project…

  • Avatar for Hailey 27 november 2016 / 17:34

   Dankjewel, Tine! Ik kan me goed indenken dat als je een fijne baan hebt, dat je dan niet zo snel zo een besluit neemt! Hopelijk mag je het nog lang naar je zin hebben waar je nu zit! Dankjewel in ieder geval voor je lieve woorden!

 2. Avatar for Janine 23 november 2016 / 15:41

  Wat ontzettend jammer dat er dan mensen zijn die misbruik van je maken of geen goede bedoelingen met je hebben. Ik zou er ook heel erg naar van worden! Maar wel erg fijn dat je nu een beslissing hebt kunnen maken en dat je aan de slag gaat als freelancer! ik ben ook druk bezig met het uitbreiden van mijn blog en eventueel mijn werk hier van te maken. Het geeft zo veel voldoening en het is ook nog eens ontzettend leuk! x

  • Avatar for Hailey 27 november 2016 / 17:36

   Ja, zo jammer was dat. Het doet me ook afvragen met hoeveel andere mensen ze dit hebben geprobeerd. Hopelijk met niet al te veel. Wat leuk dat jij ook bezig bent met het uitbreiden van je blog! Leuk is bloggen hè?! Hopelijk groeit je blog snel zodat jij je hier volledig op kunt richten!

 3. Avatar for Eva 23 november 2016 / 16:41

  Wat goed dat je dit besluit hebt genomen! Ik ben heel benieuwd hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen! Volg je hart, lieverd!

  • Avatar for Hailey 27 november 2016 / 17:37

   Dankjewel, moppie! Ik ben ook erg benieuwd en vind het zeker ook spannend! Maar voor als nog heb ik vertrouwen in de toekomst!

 4. Avatar for Sophie 24 november 2016 / 12:17

  Wat leuk om te lezen! Ik herken het wel, ik wilde lange tijd ook nog carrière maken in marketing en communicatie. Mijn blog was ook voor ‘ernaast’, totdat ik realiseerde dat bij mijn blog mijn passie ligt en ik daar veel meer voldoening uithaal dan welke baan dan ook. Succes! 🙂

  • Avatar for Hailey 27 november 2016 / 17:39

   Ja, ik denk dat die ontdekking heel erg belangrijk is! De voldoening niet proberen te halen uit status, maar uit dat wat het dichtste bij je ligt. De rest komt daarna hopelijk vanzelf!

 5. Avatar for Claire 24 november 2016 / 12:28

  Wauw wat gaaf om te lezen! Heel knap dat je je eigen weg gaat, groot gelijk ook. Je leeft je leven voor jezelf en niet voor een ander. Heel veel succes 🙂

  • Avatar for Hailey 27 november 2016 / 17:40

   Dankjewel, lieve Claire! Daar heb je helemaal gelijk in! Alhoewel het soms wel lastig is om te ontdekken wat nu voor mezelf is en wat voor een ander. Maar gelukkig leer ik dat steeds beter herkennen!

 6. Avatar for Malou | Blonde Blossom 26 november 2016 / 20:36

  Wat gaaf dat je dit gaat doen! Echt knap dat je zo’n stap durft te zetten, als je hier gelukkig van wordt komt het hoe dan ook goed! Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen 🙂

  • Avatar for Hailey 27 november 2016 / 17:41

   Ik hoop het echt! Ik ga het gewoon proberen en mocht het onverhoopt niet bevallen, dan kan ik het altijd weer veranderen, toch? Dankjewel voor je lieve woorden!

 7. Avatar for Sanne
  Sanne
  28 november 2016 / 18:54

  Wat een herkenbaar verhaal! Ik zit sinds twee maanden ook zonder baan en ben aan het nadenken over wat ik nu dan wil. Weer “gewoon” een baan staat me heel erg tegen. Fijn om dan zo’n inspirerend verhaal van jou te lezen!

  • Avatar for Hailey 30 november 2016 / 14:37

   Ik snap heel goed dat een gewone baan je eigenlijk tegenstaat. Als ik terug kijk, dan had ik dat eigenlijk ook. Ik had het alleen niet zo door. Een gewone baan geeft zekerheid en dat is iets wat je “hoort” te doen. Helemaal als je net je baan bent verloren. Mijn advies is om te luisteren naar het gevoel dat je nu hebt. Waar komt dat vandaag? Waarom ervaar je die weerstand? Wat moet jij doen om die weerstand weg te nemen? Ga daar mee aan de slag! Ik ben benieuwd wat eruit komt!

   • Avatar for Sanne
    Sanne
    30 november 2016 / 15:40

    Dank je voor je tips! Ik ga er zeker wat mee doen!

 8. Avatar for Linda 12 december 2016 / 22:33

  Wat stoer! Heel veel succes met deze uitdaging en goed dat je je hart achterna gaat!

  • Avatar for Hailey 12 december 2016 / 22:37

   Wat lief van je! Dankjewel! Nu kan ik nog meer dan ooit jouw adviezen wel goed gebruiken! Ik zit toevallig net je blog van vandaag te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *