Follow my blog with Bloglovin

MINT Fair @ Modefabriek!

Naomi Rachèl Timan

Mint 5 - MINT Fair @ Modefabriek!

Laatst kreeg ik een hele leuke uitnodiging van fair fashionista, Marieke Eyskoot! Zij nodigde mij uit om tijdens de Modefabriek een bezoekje te brengen aan haar vooruitstrevende platform voor duurzame mode genaamd MINT! Het stond al een tijdje op mijn wishlist om een bezoek te brengen aan MINT, dus ik ging met veel plezier op de uitnodiging van Marieke in!

Wat is MINT?

Nu hoor ik je denken: “wat is MINT?” Bij MINT kun je als retailer duurzame merken inkopen. Doordat MINT onderdeel is van de modevakbeurs Modefabriek, krijgen duurzame merken de kans om zich te presenteren aan een breed publiek, waaronder inkopers van verschillende winkels. Door aanwezig te zijn op MINT krijgen duurzame merken dus een platform waarmee zij onderdeel kunnen worden van de “reguliere” mode industrie.

Waarom MINT?

Marieke wil aan de mensen laten zien dat moderne mode niet langer beperkt of bepaald  wordt door de seizoenen. Op MINT draait het dan ook niet om trends, maar om klassiekers en

vakmanschap. En dus vind je hier tijdloze collecties die het hele jaar door gekocht en verkocht kunnen worden. Zo kunnen winkels hun items langer aanbieden, wat de duurzaamheid van kleding bevordert.

Vakbeurs & warenhuis ineen

Dit jaar vond de 11de editie van MINT plaats en om deze editie anders te maken dan voorgaande jaren, was het voor het eerst ook mogelijk om als niet-retailer te winkelen bij de aanwezige merken. Daarmee was MINT dus niet alleen een vakbeurs voor professionals, maar ook een warenhuis!

Mooie merken!

MINT is voor mij als fair fashion blogger een cadeautje! Ik heb allerlei nieuwe duurzame merken ontdekt en veel leuke gesprekken gehad met like minded people die aan de wereld laten zien dat fair fashion mooi en betaalbaar is. Op MINT stonden 29 merken, die allemaal uniek en duurzaam zijn op hun eigen manier. Om je een idee te geven van de merken die je de komende tijd in de gaten moet gaan houden, heb ik een aantal toppers voor je op een rijtje gezet.

IGNORE

Mint 2 - MINT Fair @ Modefabriek!

IGNORE bestaat nog maar vier maanden en is hèt merk waar ik op heb gewacht. Ik houd ontzettend veel van zwarte kleding met een business casual look. Tot op heden had ik nog geen duurzaam merk gevonden dat een collectie heeft die goed aansluit op mijn stijl. Tot nu toe, want de collectie van IGNORE bevat alleen maar mooie items die precies mijn smaak zijn! De webshop van IGNORE wordt binnenkort gelaunched en – spoiler alert – op Palace of Bliss zal je hier t.z.t. meer over lezen!

Protesta

Mint 3 - MINT Fair @ Modefabriek!

Protesta is een duurzaam sieradenmerk. Ze maken minimalistische armbanden van gerecycled aluminium en koper. Protesta verkoopt zowel brede armbanden voor heren als smalle armbanden voor de dames. Ik houd heel erg van de look van de armbanden van Prostesta, dus hun armbanden gaan zeker op mijn wishlist!

Naomi Rachèl Timan

Mint 1 - MINT Fair @ Modefabriek!

Naomi Rachèl Timan brengt recycling op de next level. De tassen van Naomi Rachèl Timan zijn namelijk gemaakt het leer van oude bankstellen en kleding. Op deze manier hoeft er geen nieuw leer te worden gebruikt voor de tassen uit de collectie van Naomi Rachèl Timan. Aan alle tassen hangt een kaartje waarop te lezen is wat je tas was in haar vorige leven.

Anne Groke

Anne Gorke is een Duitse designer die zowel high fashion kledingstukken maakt voor catwalkshows zoals Berlin Fashion Week, maar ook stoere casual kleding. Alle kledingstukken zijn gemaakt van duurzame materialen. Omdat Anne Gorke een grote dierenvriend is, zie je op een aantal kledingstukken uit haar collectie een dier dat met uitsterven wordt bedreigd.

Taj

Mint 7 - MINT Fair @ Modefabriek!

Taj is een duurzaam sieradenmerk dat is opgericht door twee zusjes uit Amsterdam. Alle sieraden worden met de hand gemaakt van gerecycled zilver. Taj heeft op Bali een atelier waar het zilver onder eerlijke arbeidsomstandigheden wordt verwerkt tot trendy nieuwe sieraden!

Wana Bana

Mint 4 - MINT Fair @ Modefabriek!

Bij Wana Bana maken ze tassen, sieraden en andere asscoires van restmaterialen. Zo verkopen ze tassen die zijn gemaakt van oude LP hoezen en oude foto’s. Eigenaresse Lili is Colombiaanse en woont in Nederland. Met haar modewerk wilde zij ook iets goeds doen voor de bevolking in Colombia. Daarom werkt zij samen met designers in Colombia, die door het werk dat ze van Lili krijgen, mensen in dienst kunnen nemen. Zo draagt Wana Bana  met haar collecties ook bij aan de werkgeledenheid in Colombia.

Ratna Ho / Studio Mulder

Mint 6 - MINT Fair @ Modefabriek!

Als je op zoek bent naar een stoere tas met een industriële look dan zit je goed bij de Ratna Ho en Studio Mulder. Beide merken maken jassen, tassen en accessoires van restpartijen zeil en touw! Heel gaaf!

Wintervacht

Mint 8 - MINT Fair @ Modefabriek!

Bij Wintervacht weten ze wat duurzaamheid is. Ze maken namelijk winterjassen van oude dekens en gordijnen. Op deze manier krijgt het textiel een tweede leven en heb jij een hele unieke jas die ook nog eens lekker warm is!

Overige merken

De andere merken die te vinden waren op MINT zijn: Abel, Collines de Provence, Copain Copine by Katrien Smets, Marius Fabre, Nixa Sierra, , WYS, Afriek, Anne Gorke, BsaB, Colette van Essen, Komodo, Kuyichi, Miss Green, O My Bag, Päälä, Rhumaa, Thea Grant Design, Yunit.

Ik heb erg genoten van deze editie van MINT en ben erg blij met alle leuke contacten die ik heb opgedaan dit weekend. Ik kan haast niet wachten op de volgende editie in het najaar! See you then!

Wist je dat MINT organisator Marieke Eyskoot een van mijn grote voorbeelden is? Lees de blogpost hierover via deze link!

Volg:
Deel deze blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *