Follow my blog with Bloglovin

Dit is waarom ik paaldans

Dit is waarom ik paaldans

Dit is waarom ik paadans - Dit is waarom ik paaldans

Minstens drie keer per week ben ik in de paal te vinden. Waarom? Omdat ik een paaldanseres ben! Heel graag vertel ik jullie in mijn blog van vandaag, waarom naar mijn mening iedereen zou moeten paaldansen!

Holland’s Got Talent

Maar eerst, zal ik jullie vertellen hoe het bij mij allemaal is begonnen. Op een zaterdagavond, lang lang geleden zat ik Holland’s Got Talent te kijken. Daar kwam de prachtige Flora Gattina voorbij. Flora Gattina liet een hele mooie, stijlvolle maar ook krachtige paaldans act zien. Ik was zo ontzettend onder de indruk van haar act. Ik had geen idee dat paaldansen zoveel meer is dan dronken in de club tegen een paal aan schuren! Op dat moment ontstond het voornemen om op een dag ook een lesje paaldansen te proberen. Ooit.

Een angsthaas in een paal

Op een dag ontving ik een Groupon aanbieding voor paaldanslessen in mijn inbox. Ik kocht gelijk een coupon en schreef me in voor de eerst volgende beginnerscursus.

Nu is het zo dat ik nooit heel dapper ben geweest. Als kind was ik een angsthaas. In gym was ik nooit heel erg goed (of überhaupt actief) en van een hoge glijbaan af gaan was al een hele prestatie. Je kan het je misschien wel indenken dat voor iemand met zo een “track record” een paaldansles toch een hele uitdaging is. Dit ondanks mijn enthousiasme!

Eerlijkheid gebiedt mij dan ook te zeggen dat de eerste lessen niet per se heel soepel gingen. Alles deed pijn, het was moeilijk of in mijn ogen veel te gevaarlijk om te proberen. Totdat het mij tijdens de vierde les lukte om in de paal te klimmen en daarna te gaan zitten. Wow, dacht ik, moet je mij hier in de paal zien zitten!

Iedere keer een stukje dapperder

Voor mij was dit “ wow-moment” het omslagpunt. Sindsdien ben ik he-le-maal verliefd op paaldansen. Ik ben er ook achter hoe dit komt.

Paaldansen zorgt ervoor dat ik mij keer op keer weer een overwinnaar mag voelen. Zoals gezegd, ben ik niet altijd heel dapper. Maar door paaldansen word ik iedere keer een stukje dapperder. Ik heb geleerd dat als ik niet opgeef maar blijf oefenen, het ook mij zal lukken om die ene onmogelijk lijkende move te doen. Hierdoor geeft paaldansen mij de kracht om te weten dat zolang ik mijn best doe en ik niet opgeef, alles mogelijk is.  Op de momenten dat ik mij voel zoals ik om schreef in mijn eerdere blog Dance as if no one is watching, geeft deze wetenschap, mij de kracht om door te blijven gaan.

Dit is waarom ik paaldans 2 - Dit is waarom ik paaldans

Bron foto

Een betere relatie met mijn lichaam door paaldansen

Door paaldansen ben ik verder sterker geworden dan ik ooit ben geweest en dat is ook aan mijn lichaam te zien. Mijn relatie met mijn lichaam is sinds ik paaldans zo veel beter geworden dan het was voor ik danste. En dat is heel fijn! Echt waar! Paaldansen heeft voor mij dan ook een helende werking. Dit zorgt ervoor dat ik iedere keer weer met veel plezier naar mijn trainingen ga.

Het zelfvertrouwen dat paaldansen mij geeft is haast onbeschrijfelijk. Dat paaldansen dit effect vaker heeft, blijkt ondermeer uit dit filmpje, waarin vrouwen laten ziet wat paaldansen hen heeft gebracht. Ik ben dus niet de enige die zich beter voelt door te paaldansen!

Zitten in de paal is inmiddels voor mij geen enkel probleem meer, maar ik loop tegen genoeg andere moves aan die niet willen lukken. Ik weet nu dat als ik door blijf oefenen ik de move uiteindelijk zal krijgen. En het gevoel dat zo een overwinning geeft, is voor het gevoel is van “Bliss”.

Ben jij overtuigd? Ga jij ook paaldansen?

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *