Review || Urban Decay Cannonball Waterproof Mascara

Review || Urban Decay Cannonball Waterproof Mascara

Cannonball urban decay

Vorige maand deed ik mee aan een proefdiervrije beautyswap met drie leuke bloggers. Van Melike van Melikebeauty.com heb ik toen onder andere de Cannonball waterproof mascara van Urban Declay gekregen. Inmiddels heb ik de mascara uitgebreid kunnen testen en mijn ervaring met deze mascara vertel ik je vandaag!

Wat Cannonball belooft te doen

 

Cannonball urban decay

De Cannonball belooft je langere en volle wimpers die licht aanvoelen. Daarnaast zou het borsteltje moeten zorgen voor een goede separatie van de wimpers en een krul. Dat klinkt alvast veelbelovend!

Mijn ervaring

 

Ik ben erg tevreden over de Cannonball mascara. Het borsteltje is een stuk kleiner dan ik gewend ben. Ik gebruik inmiddels namelijk de Luxurious Lashes van Kiko en deze heeft een enorme borstel!  Daar ben ik in de loop van de tijd zo aangewend geraakt, dat ik het borsteltje van de Cannonball erg klein vond. Maar gelukkig wennen ook kleinere borsteltjes snel!

Wat fijn is aan dit borsteltje is dat je het goed tegen de wimpers aan kunt zetten en dat mijn wimpers zich om het borsteltje heen wikkelen. Hierdoor is het gemakkelijk om de mascara op de wimpers te verdelen. Ook zorgt het borsteltje, zoals beloofd, voor mooie wimperseparatie. Doordat het borsteltje niet zo groot is, “mors” ik trouwens ook veel minder met mijn mascara. Met deze mascara verspil ik dus minder. Dat vind ik absoluut een groot pluspunt!

Cannonball Urban Decay

Verder voelt de mascara prettig aan op de wimpers. Je voelt uiteraard wel dat er mascara zit, maar het wordt niet bijzonder hard en blijft ook niet te zacht. Precies goed!

Aangezien het een waterproof mascara is, is het belangrijk dat deze goed blijft zitten bij natte ogen. Nu heb ik nog niet met de mascara door de regen gefietst, maar ik heb er bijvoorbeeld al wel mee gesport. Tijdens mijn aerobicslessen blijft de mascara  goed zitten, ook als ik veel zweet. Verder heb ik vaak last van traanogen op de fiets, ook die test heeft de mascara doorstaan. Ik heb er dan ook wel vertrouwen in dat de Cannonball een regenbui ook wel zal overleven!

Ook het verwijderen van de mascara bevalt goed. Aangezien dit een waterproof mascara is, moet ik het verwijderen met een make-up reiniger die hiervoor geschikt is. Zolang ik voldoende make-up reiniger aanbreng op het wattenschijfje, gaat het verwijderen van de mascara goed.

Conclusie

 

Ik ben erg tevreden over de Cannonball van Urban Decay en kan hem je van harte aanbevelen! Je kunt hem onder andere kopen Ici Paris XL en kost € 27,00.

Heb jij de Cannonball van Urban Decay al eens geprobeerd?

 

Volg:

6 Reacties

 1. Avatar for Claire 9 januari 2017 / 12:12

  Oeh hij klinkt fijn! Ik had alleen wel een before and after foto willen zien om het effect te kunnen bewonderen! Weet je of deze vegan is?

  • Avatar for Hailey 11 januari 2017 / 23:07

   Ja, de before and after is nog niet gelukt… Zodra ik die heb post ik hem op Instagram en laat ik het weten. Hij is helaas niet vegan. Er zit bijenwas in. Dat is toch jammer!

 2. Avatar for Claire van Vrijberghe de Coningh 11 januari 2017 / 15:29

  Wat een fijne review en super tof dat jullie een beautyswap hebben gedaan! Als jullie nog een keer op zoek zijn naar een extra blogger, dan doe ik heel graag mee. Over Urban Decay hoor ik hele goede verhalen. Is dit de eerste mascara die je van dit merk getest hebt en weet je toevallig of dit ook een vegan exemplaar is?

  • Avatar for Hailey 11 januari 2017 / 23:09

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent over de Beautyswap Claire! Dat is goed om te weten! Dit is het allereerste product dat ik ooit van Urban Decay heb gebruikt! Ik ben erg enthousiast over het effect van de mascara, maar hij is helaas niet vegan. Er zit bijenwas in. Gebruik jij alleen vegan make-up? Zo ja, hoe bevalt dat?

   • Avatar for Claire van Vrijberghe de Coningh 12 januari 2017 / 07:02

    Wat fijn dat je er enthousiast over bent! Het is ook echt een hele leuke review om te lezen. Balen dat er bijenwas in zit. Vaak is dit een bestanddeel wat zo makkelijk weg gelaten kan worden. Yes, ik gebruik alleen nog vegan make-up (vooral van Inika). Dat bevalt super goed! Het is vooral qua ethische redenen. Maar wat het ook leuk maakt is dat er weer een nieuwe wereld van make-up merken en type producten geopend wordt. Voordat ik vegan werdt was ik al jaren hooked aan Chanel. Het is best bijzonder dat ik qua poeders en foundation Inika niet alleen gelijkwaardig maar ook beter vindt. Oh Well, That’s the live of a vegan. Haha!

    • Avatar for Hailey 12 januari 2017 / 12:01

     Dat is zo vaak eigenlijk dat er dierlijke producten worden toegevoegd terwijl dit helemaal niet van een toegevoegde waarde is. Met eten gaat dit precies hetzelfde. Het merk Inika kende ik nog niet! Die ga ik eens bekijken! Het klinkt goed in ieder geval! Sinds april van vorig jaar eet ik ook veganistisch, maar ik moet toegeven dat ik nog niet door mijn make-up stash ben gegaan. Nu weet ik dat de niet proefdiervrije beauty bloggers die meededen met de challenge het al best lastig vonden op iets te vinden dat proefdiervrij is. Dat het niet vegan is, is haar vergeven :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *