Review || Biomed Organic “Forget Your Age” gezichtscrème

Review || Biomed Organic “Forget Your Age” gezichtscrème

Biomed Forget your ageIets waar ik ontzettend blij van word, is het ontdekken van fijne nieuwe vegan cosmeticamerken. Onlangs ontdekte ik het natuurlijke en veganistische Biomed Organic Skin Care. Aangezien ik nog op zoek ben naar de perfect vegan en proefdiervrije gezichtscrème, was ik erg benieuwd naar die van Biomed. Van Biomed ontving de Forget Your Age gezichtscrème. Ik vertel je graag hoe deze is bevallen!

Over Biomed 

Biomed is een Duits cosmeticamerk. Hun producten zijn voor 98,9% natuurlijk, ze zijn 100% vegan en bevatten geen parabenen, essentiële oliën of synthetische parfums en zijn proefdiervrij.

Bij Biomed hebben ze diervriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat cosmetische producten bestaan uit natuurlijke en biologische materialen, zonder de toevoeging van kunstmatige of onbekende ingrediënten die mogelijk schadelijk zijn voor je huid.

Toen ik dit hoorde over Biomed hadden ze gelijk mijn aandacht. Ik geef toe, ik gebruik momenteel nog niet alleen natuurlijke cosmetica, maar op een dag hoop ik dit wel grotendeels te doen. Uiteraard wordt het een stuk makkelijker om deze ambitie waar te maken als ik een fijn vegan- en cosmetica “go-to” merk heb. Ik was dan ook erg benieuwd naar de gezichtscrème van Biomed.

Wat de Forget Your Age crème belooft

Biomed Forget your age

Aangezien ik een dagje ouder begin te worden (deze week werd ik alweer 31), begint het tijd te worden om huidproducten te gebruiken die mijn huid ondersteunen. Daarom gebruik ik al een tijdje anti-aging crèmes.

De Forget Your Age creme zorgt ervoor dat je huid langer vitaal blijft. Het hoofdbestanddeel van de Forget Your Age is phycojuvenine. Dit is een stof die afkomstig is uit bruin zeewier (Laminara digitate) en draagt bij aan de verjonging van huidcellen. Dit zorgt ervoor dat de huid langer vitaal is, dat nieuwe huidcellen langer effectief hun werk kunnen doen en dat de huid meer collageen aanmaakt.

Na 28 dagen het product twee keer per dag te gebruiken, zal je een verbetering van je huid waarnemen.

De ingrediënten

Naast de phycojuvenine is shea boter een belangrijk bestanddeel van de Forget your Age gezichtscrème. Dit zorgt voor een zachte huid, het voorkomt uitdroging en het versnelt het helingsproces van de huid.

Ook bevat de Forget Your Age argan olie. Dit is goed voor de hydratatie van de huid en stimuleert de bloedomloop. Ook draagt het bij aan de elasticiteit van de huid. Verder bevat het avocado olie die brosheid van de huid tegengaat, katoenzaad olie, die veel antioxidanten bevat, vitamine A dat voor een soepele huid zorgt en aloe vera dat de huid zacht maakt.

De volledige ingrediëntenlijst ziet er als volgt uit:

Aqua
Aloe Barbadensis ( Aloe ) Leaf Extract
Simmondsia Chinensis ( Jojoba ) Oil
Caprylic/Capric Triglyceride
Butyrospermum Parkii
Glycerin
Persea Gratissima ( Avocado ) Oil
Cetearyl Alcohol
Glyceryl Stearate
Glyceryl Oleate Citrate
Laminaria Digitata
Xanthan Gum
Argania Spinosa ( Argan ) Kernel Oil
Glyceryl Caprylate
Gosssypum Herbaceum ( Cotton ) Seed Oil
Citric Acid
Potassium Sorbate
Fragrance

Mijn ervaring

In dit artikel vind je een review van de Forget Your Age gezichtscreme van Biomed

Als ik een nieuwe dagcrème uittest vind ik twee dingen in het bijzonder belangrijk: 1. dat mijn huid er vitaal en gehydrateerd uit ziet en 2. of ik geen last krijg van onzuiverheden. Ik kan je vertellen dat de Forget Your Age op beide onderdelen de test heeft doorstaan.

De Forget Your Age belooft dat je een vitale en gehydrateerde huid ervan krijgt en dat heb ik ook zo ervaren. Inmiddels gebruik in de Forget Your Age al ruim een maand en ik heb geen last gekregen van droogtelijntjes, zoals ik dat in het verleden wel eens heb ervaren. Ook heb ik geen last gekregen van onzuiverheden nadat ik ben overgestapt op deze crème. Heel erg fijn!

Het valt mij op dat mijn huid zachter en spoeler aanvoelt dan voorheen. Normaal gesproken voelt mijn huid ’s ochtends wat stug aan. Het aanbrengen van een huidcrème neemt dit gevoel vaak gelukkig weg. Als ik geen dagcrème op heb, dan merk ik dat dus wel erg aan mijn huid. Nu ik de Forget Your Age gebruik heb ik hier minder last van. Dat is best fijn.

Verder is de Forget Your Age een beetje een waterige crème. Hij is minder stevig dan de crèmes die ik in het verleden heb geprobeerd. Hij smeert wel goed uit en verdeelt goed. Ook wordt hij snel opgenomen door de huid. Wel heeft de Forget Your Age een erg sterke parfumlucht. Ik vind het heerlijk ruiken, dus ik vind het geen probleem, maar dat is wel goed om te onthouden als je hier gevoelig voor bent.

Conclusie 

Biomed Forget your age

Ik kan concluderen dat ik erg tevreden ben over de Forget Your Age gezichtscrème. Het is een fijn product, dat doet wat het zegt en het is nog natuurlijk, vegan en proefdiervrij ook. Ik vind het helemaal leuk!

De Forget Your Age kost € 30 voor 50ml en is verkrijgbaar via de webshop van Biomed en via de Nederlandse webshop Skin Pharma. Verder is Biomed ook te volgen via Instagram en Facebook.

Kortingscode

Tot en met 3 november 2017 krijg je met de kortingscode: palaceofbliss30% 30% korting op je aankopen via de Biomed webshop!

Kende jij Biomed al?

De Forget Your Age heb ik van Biomed ontvangen, waarvoor veel dank! Mijn mening heb ik hierdoor echter niet laten beïnvloeden. 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 29 augustus 2017 / 10:32

  Klinkt erg goed! Ik ben nu stiekem wel benieuwd naar de geur. 🙂

 2. Avatar for Chantal
  Chantal
  14 september 2017 / 19:51

  Ken je ook het merk Origins van Douglas? Het is wat aan de dure kant, maar het is heel fijn. Zij werken ook vanuit duurzaamheid en diervriendelijkheid.

  • Avatar for Hailey 8 oktober 2017 / 21:40

   Nee, die ken ik niet! Ik ga dat eens bekijken! Dankjewel voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *