Follow my blog with Bloglovin

Biologische beddengoed van Yumeko

In dit artikel vertel ik je over de nieuwe collectie Biologisch Beddengoed van Yumerko

Wanneer ik denk aan duurzaam textiel, maak ik automatisch de associatie met kleding. Maar dit is niet terecht, want textiel wordt ook voor andere producten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan beddengoed. Ook op het gebied van beddengoed, kan je er daarom duurzame en eerlijke keuzes maken. Ik maakte onlangs kennis met het duurzame beddengoed merk Yumeko en ging bij hen langs. In dit artikel vertel ik je meer over slapen onder biologisch beddengoed en Yumeko.

Over Yumeko – Change the World Sleeping

Yumeko 2017 WEB Hi Res 18 - Biologische beddengoed van Yumeko

Het Amsterdamse beddengoedmerk Yumeko is in 2010 opgericht door Stephan Zeijlemaker en Rob van den Dool. Deze heren waren allebei werkzaam in de reclame. Deze snelle wereld, waarin het vooral gaat om geld verdienen, begon op een dag aan Rob en Stephan te knagen. Ze wilden graag voor zichzelf beginnen en daarbij iets goeds doen. Na de nodige brainstorms, ontdekten ze dat er nog niet veel werd gedaan op het gebied van duurzaam en eerlijk beddengoed. Ze besloten dat zij daar verandering in gingen brengen. En daarmee was Yumeko een feit. Wat begon met een kleine collectie met enkel beddengoed, is inmiddels uitgebreid met badmode, matrassen en kussens.*

*let op: niet alle producten van Yumeko zijn vegan.

Wat Yumeko doet

3FC1EA42 4B2A 46FC 9674 09311E2D87F4 - Biologische beddengoed van Yumeko

Yumeko maakt mooie en zachte producten voor de slaap- en badkamer. Het label werkt mét en áán een schone en eerlijke productieketen. Ze doen dit door middel van een “FairChain”. Dat betekent dat het hele productieproces, van begin tot eind, eerlijk en zo duurzaam mogelijk wordt gedaan.

Alle producten worden zo duurzaam mogelijk gemaakt van natuurlijke materialen. Daarnaast is de gehele collectie biologisch- en/of fairtrade gecertificeerd, met keurmerken zoals Fair Trade, GOTS en Oeko-Tex. Dit waarborgt dat de vakmensen die de collecties maken een eerlijk loon verdienen en onder goede omstandigheden werken. Ook waarborgen deze keurmerken dat de productie zo milieuvriendelijk mogelijk wordt gedaan. De collecties worden geproduceerd in India, Nederland, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Turkije en Peru.

Nieuwe collectie biologisch beddengoed van katoen satijn

Yumeko 2017 WEB 2 - Biologische beddengoed van Yumeko

Ik werd door Yumeko uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de lancering van hun nieuwe collectie. Zij hebben namelijk ultrazacht en soepel  katoen satijn beddengoed in de kleuren Dusty Rose, Sky Blue en Sea Green toegevoegd aan hun collectie.

Katoen satijn is katoen dat met zeer fijne garenis geweven, waardoor het satijn een zachte structuur krijgt. Ook geeft deze weeftechniek het beddengoed een prachtige luxe uitstraling.

De collectie wordt uitgebreid met een aantal producten voor koukleumen, namelijk warme spreien, plaids en kruikzakken van puur biologisch flanel.

Yumeko uitproberen tijdens een Yoga Nidra les

20171004 Yumeko evenement 16 - Biologische beddengoed van Yumeko

De lancering van de nieuwe collectie vond plaats op het hoofdkantoor van Yumeko aan de Amsterdamse grachten. Hier kon ik uitgebreid kennis maken met Yumeko, de verschillende grondstoffen en de oprichters Stephan en Rob.

Na een korte introductie, kregen we de kans om zelf te ontdekken hoe het voelt om op en onder Yumeko beddengoed te liggen. Dit werd op een leuke en creatieve manier gedaan. Yumeko had namelijk een lesje Yoga Nidra voor ons geregeld.

20171004 Yumeko evenement 15 - Biologische beddengoed van Yumeko

Daar lig ik dan!

Yoga Nidra, wat letterlijk “slaap van de yogi’s” betekent, is een vorm van yoga waarbij je middels meditatie in een andere staat van bewustzijn wordt gebracht. Je bevindt je tijdens Yoga Nidra tussen slaap en wakker. In deze status is er ruimte voor ontspanning. Eén uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap, dus het is een heerlijke relaxte vorm van yoga!

Aangezien ik vaak eerder te kort dan te lang slaap, was zo een lesje Yoga Nidra meer dan welkom voor mij! De les was heerlijk en de producten van Yumeko lagen daarbij ook super comfortabel!

Na de yogales was er nog volop de tijd om wakker te worden en na te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Van Yumeko heb ik een mooie dekbedovertrekset en een badjas gekregen. Ik ben daar super blij mee! Bedankt Yumeko! Het beddengoed is inderdaad zo zacht als Yumeko belooft! Heel fijn!

5590CA61 4B96 4282 9F4A 982CFAA8E7F4 - Biologische beddengoed van Yumeko

Meer informatie over Yumeko

9A5CB7C5 C9FE 40AC AEF4 0ABD6A36338B - Biologische beddengoed van Yumeko

Yumeko bedden- en badgoed is verkrijgbaar in Nederland, België en Duitsland via de Yumeko webshop, in de Yumeko Brandstore in Amsterdam en in een select aantal andere webshops en winkels. Voor meer informatie zie Yumeko.nlInstagram en Facebook

Gebruik jij al biologische beddengoed?

 

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

  1. Avatar for Mariëlle 5 november 2017 / 10:42

    Wat tof dat je hier bij mocht zijn!! Ik ken het merk van horen en zien. Als mijn beddengoed aan vervanging toe is, dan wil ik hier zeker voor gaan 🙂 Wel de vegan varianten dan uiteraard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *