Follow my blog with Bloglovin

Interview met Galina van Bespoke By You: “Voor jezelf beginnen? Gewoon doen”!

Interview met Galina van Bespoke By You: “Voor jezelf beginnen? Gewoon doen”!

Er zijn van die vrouwen die ik enorm bewonder. Groene ondernemer Galina is daar een voorbeeld van. Ik volgde Galina al jaren toen zijn nog blogde op haar eerste website Laws of Life. Galina deelde op haar website te gekke tips voor duurzaamheid. Onlangs besloot Galina het roer om te gooien door voor zichzelf te beginnen. Laws of Life werd omgedoopt tot haar eigen webshop Bespoke BY You. Hier kun je onder andere natuurlijk cosmetica en schoonmaakmiddelen kopen die door Galina zijn gemaakt. Daarnaast begon Galina een advieskantoor. Heel indrukwekkend allemaal! Ik wilde graag meer weten over deze ondernemende vrouw en sprak met haar af!

Hoe ben je begonnen met bloggen?

Mijn blog is ruim drie jaar geleden, in de zomer van 2014, online gegaan. Ik heb schrijven altijd leuk gevonden. Op een dag kwam het ineens in mij op dat ik graag mijn eigen blog wilde en zo geschiedde.

In eerste instantie wilde ik eigenlijk een blog beginnen over Maastricht. Ik kom daar vandaan en houd ontzettend veel van deze stad. Een blog over Maastricht bestond toen nog niet, dus ik wilde dat graag oprichten. Ik woonde alleen op dat moment in Nijmegen, waardoor ik dat idee toch heb laten gaan.

Zo kwam ik uiteindelijk op het idee om te bloggen over mijn andere interesse, duurzaamheid. Zo werd mijn toenmalige blog Laws of Life een feit.

Blogde je toen ook al over Do It Yourself (DIY)?

In eerste instantie schreef ik over van alles wat te maken had met duurzaamheid. Mijn eerste drie blogs gingen over kokosolie en wat je daar allemaal mee kon doen. Dit zijn jarenlang mijn best gelezen blogs geweest.

Doordat ik mij steeds meer ging verdiepen in duurzaamheid, kwam ik ook allerlei verschillende DIY’s tegen. Zelf producten maken is immers vaak veel duurzamer dan iets kopen. Ik ontdekte gaandeweg steeds meer dat ik DIY erg leuk vond en dat ik hier eindeloos over kon schrijven. Zo is dit uiteindelijk anderhalf jaar geleden mijn niche geworden.

Wat is favoriete DIY?

Een specifieke favoriete DIY heb ik niet, maar ik heb wel twee favoriete DIY producten. Zo ben ik een ontzettende fan van alles dat je met baking soda kunt doen. Baking soda is zo’n veelzijdig product. Je kunt er van alles mee en ook als schoonmaakmiddel is het te gek. Het is ook mijn favoriete product uit de webshop.

Daarnaast ben ik heel enthousiast over kokosolie. Ook dit is een product waarmee je van alles kunt doen. Ik haal mijn make-up ermee af, kook ermee, gebruik het voor mijn hond en als haarmasker.

Hoe kom je aan de grondstoffen voor je producten? In hoeverre let je erop dat het duurzaam en eerlijk is verkregen? Hoe doe je dat?

Alle producten die ik gebruik zijn dierproefvrij. Hier heb ik uitgebreid onderzoek naar gedaan. Daarnaast is het grootste deel van mijn producten ook biologisch. Alle producten die ik gebruik in de webshop koop ik in Europa.

Op een gegeven moment heb jij je carrière een tijdje op een lager pitje gezet. Hoe kwam dat zo? Wat maakte dat je die sprong durfde te wagen?

Dit besluit is niet van de ene op de andere dag gegaan. Ik speelde al een tijdje met de gedachte om voor mijzelf te beginnen, maar ik schoof de beslissing steeds voor mij uit. Ondanks mijn wens om ondernemer te worden, had ik ook de behoefte aan zekerheid. Het was alsof ik aan het wachten was tot er iets in mijn leven gebeurde dat mij dwong om toch de sprong te wagen.

Dit gebeurde uiteindelijk toen ik besloot om samen met mijn man te verhuizen naar het Zuiden. Hierdoor moest ik mijn baan opzeggen en dat was voor mij hét moment om de sprong te wagen. Ik ben toen begonnen met mij te oriënteren op mijn mogelijkheden en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ik mijn blog wilde combineren met een online webshop. Dat was een goed besluit waar ik nog steeds erg blij mee ben!

Op wat voor een manier(en) probeer jij duurzaam te leven?

Op een heleboel manieren! Zo heb ik geen auto en reis ik zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Daarnaast eet ik geen vlees. Veel producten maak ik zelf, zoals schoonmaakmiddelen. Dat scheelt enorm veel plastic en is veel beter voor het milieu.

Dit zijn een paar voorbeelden, maar er zijn ook dingen die ik nog graag wil aanpakken. Zo zou ik graag minder afval produceren, en overstappen op en duurzame garderobe. Dit staat nog op de duurzame to do-list.

Heb je tips voor vrouwen die net als jij voor zichzelf willen beginnen?

Mijn tip is: gewoon doen! Er zal altijd wel een reden zijn om te twijfelen, maar dat is zonde van je tijd. Gewoon doen en dan merk je het vanzelf wel. Als je een switch wilt maken, hoef je niet meteen je hele carrière om te gooien. Begin eerst klein naast je werk. Zo geef je jezelf de tijd om iets op te bouwen!

Waar hoop je over vijf jaar te zij?

Ik hoop dat ik over vijf jaar nog steeds net zo gelukkig ben als nu. En dat iedereen van wie ik houd gelukkig en gezond is.

Bedankt Galina voor dit leuke interview! Ik wens je veel plezier en succes met alles wat je nog gaat ondernemen!

Meer informatie over Galina en haar webshop vind je op haar website Bespoke By You

Volg:
Deel deze blog!

6 Reacties

 1. Avatar for Linda - Zaailingen 21 november 2017 / 20:21

  Leuk om te lezen! Voor mijn gevoel volg ik Galina al een tijdje, maar haar vorige blog kende ik helemaal niet en Bespoke by you was al een rijkgevulde schat aan informatie toen ik het ontdekte. Zal wel zo lijken, doordat ik er zo vaak rondneus om receptjes te zoeken 😉
  Vind het toch nog steeds wel heel dapper als je de sprong durft te wagen naar het ondernemerschap, hoor. Van jullie allebei 🙂

  • Avatar for Hailey 23 november 2017 / 17:14

   Ja! Bespoke By You is echt fantastisch! Net als Galina :-)! En dankjewel voor je lieve woorden, Linda! Heel lief!

 2. Avatar for Jessica J. 22 november 2017 / 10:55

  Kijk, dit vind ik erg inspirerend om te lezen. Ik heb zo’n respect voor mensen die de sprong in het diepe wagen!

  • Avatar for Hailey 23 november 2017 / 17:15

   Wat leuk om te horen dat je het leuk vind om dit te lezen! Daar zijn Galina en ik blij mee :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *