Follow my blog with Bloglovin

Review Aveda Invati Advanced | vegan shampoo, conditioner en scalp vitalizer voor dikker haar

In deze blog vind je een review van de Aveda Invati Advanced shampoo, conditioner en scalp vitalizer voor dikker haar.

Het is je wellicht opgevallen; ik heb een aardige bos met krullen. Daar ben ik ontzettend blij mee, maar eerlijk is eerlijk, het onderhoud is niet per se makkelijk. Niet iedere shampoo of conditioner is geschikt voor mijn haar.

Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik een nieuwe dierproefvrije en vegan shampoo uitprobeer en er vervolgens bij loop als een pluizenbol. Het is niet om gelukkig van te worden. Maar ik geef mijn zoektocht naar de perfecte shampoo & conditioner niet op. Daarom heb ik de nieuwe Invati Advanced producten van het merk Aveda uitgeprobeerd. Deze vernieuwde volumeshampoo zorgt voor minder haaruitval en dus dikker haar!

Over Aveda

Voor mij was dit de eerste keer dat ik iets van Aveda heb geprobeerd. Ondanks dat ik het merk al langer ken, en ik in Thailand nota bene zelfs in een winkel ben geweest, heb ik er nog nooit iets van gekocht. Best gek, want Aveda is een dierproefvrij, natuurlijk en holistisch cosmeticamerk dat ook nog eens grotendeels vegan is.

De oprichter van Aveda, haarstylist Horst Rechelbacher, kwam tijdens een burn-out in contact met yoga, meditatie en ayurveda (Indiase geneeskunst). Deze ontmoeting met Indiase holistische tradities inspireerde hem om haarproducten van botanische ingrediënten te maken. Zo werd Aveda in 1978 een feit. Sindsdien is het de missie van Aveda om iets terug te geven aan onze samenleving. Niet alleen op het gebied van schoonheid maar ook op het gebied van milieuvriendelijkheid.

De Invati Advanced™ Solutions for Thinning Hair

Review Invati Advanced Aveda 1 - Review Aveda Invati Advanced | vegan shampoo, conditioner en scalp vitalizer voor dikker haar

De Invati Advanced™ Solutions for Thinning Hair formule is een haarverzorgingslijn die dunner wordend haar tegengaat. De serie bestaat uit drie producten: de Exfoliating Shampoo, de Thickening Conditioner en de Scalp Revitalizer. Samen zorgen zij voor 53% minder haarverlies. En minder haarverlies draagt bij aan dikker en voller haar.

De drie stappen

De producten uit deze verzorgingslijn zorgen er gezamenlijk voor dat haar minder snel uitvalt. Ieder product heeft een eigen werking en zij versterken elkaar.

Stap 1: Reinigen met de Exfoliating Shampoo

De eerste stap is de Exfoliating Shampoo en deze verwijdert dode huidcellen. De shampoo bevat salicylzuur dat wordt gewonnen uit wintergroen. Dit reinigt en zorgt voor een milde vernieuwing van de hoofdhuid. De voedende formule reinigt het haar en ontklit. Zo wordt het haar tijdens het wassen beschermd tegen afbreken. Dit heeft een positieve invloed op de dikte van het haar.

Stap 2: verdikken met de Thickening Conditioner

De Thickening Conditioner verdikt direct het haar en zorgt voor een luchtige voeding. Dit beschermt het haar tegen afbreken. Dit wordt gedaan door middel van aminozuren van natuurlijke herkomst. Deze bootsen de bouwstenen van het haar na en versterken het haar van wortel tot punt.

Stap 3: activeren met de Scalp Revitalizer

De laatste stap is de Scalp Revitalizer. Deze is gemaakt van onder andere mandarijnschillen en Japanse duizendknoop. Deze planten zorgen voor vermindering van haarverlies. De formule dringt door tot in het huidoppervlak en ondersteunt de natuurlijke keratine van het haar. Energie gevende gistsoorten en een mix van ginseng en kurkuma zorgen voor een verkwikkende werking op de hoofdhuid. Ook bevat de Scalp Revitalizer ook amla bladeren. Deze zorgen voor dikker haar. Ook heeft het een liftend effect op de haarwortel en dat betekent meer volume!

Mijn ervaring met de Aveda Invati Advanced

Review Invati Advanced Aveda 1 - Review Aveda Invati Advanced | vegan shampoo, conditioner en scalp vitalizer voor dikker haar

Ik heb de Aveda Invati Advanced opgestuurd gekregen. Wat mij gelijk op viel bij het testen was de geur van de producten. De producten hebben niet een standaard “zeeperige” geur die ik gewend ben bij shampoos en conditioners. De geur zou ik om schrijven als kruidig, maar wel heel fris. Ik heb nagezocht wat de oorzaak is van deze bijzondere geur. Het komt door een blend van biologische lavendel, geranium en andere plantaardige essences.

De Shampoo

Review Invati Advanced Aveda 5 - Review Aveda Invati Advanced | vegan shampoo, conditioner en scalp vitalizer voor dikker haar

De Exfoliating shampoo verdeelt goed over het haar en maakt goed schoon, wat natuurlijk erg fijn is. In verhouding tot andere shampoo schuimt deze wel wat minder. Dit komt doordat er geen sulfaten in de shampoo zit. Sulfaten zorgen er onder andere voor dat reinigingsproducten schuimen. Dit schuim wordt vaak geassocieerd met “schoon”. Dit is echter niet per se terecht. Deze sulfaten kunnen een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van je hoofdhuid en bijdragen aan haaruitval. Een shampoo zonder sulfaten kan ook goed schoonmaken. Dit heb ik ook zo ervaren.

Daarnaast blijft mij haar soepel tijdens en na het gebruik van de shampoo. Het wil namelijk weleens voorkomen dat mijn haar direct na het gebruik van een shampoo droog wordt. Dit gebeurt niet bij het gebruik van de Exfoliating shampoo.

De Conditioner

Review Invati Advanced Aveda 4 - Review Aveda Invati Advanced | vegan shampoo, conditioner en scalp vitalizer voor dikker haar

Mijn krullen kan ik alleen uitkammen als mijn haar nat is. Dit doe ik altijd in combinatie met een conditioner. Hoeveel mijn haar wel of niet pluist, is doorgaans afhankelijk van de conditioner die ik gebruik. Gelukkig kan ik melden dat mijn haar na het gebruik van de conditioner goed in de krul blijft. Wel is het zo dat mijn krul minder sterk is na het gebruik van de Aveda Invati producten. Dit vind ik jammer, maar niet erg. Ik heb liever minder krullen die glad zijn dan pluizig haar.

De Spray

Review Invati Advanced Aveda 3 - Review Aveda Invati Advanced | vegan shampoo, conditioner en scalp vitalizer voor dikker haar

Toen ik de producten de eerste keer gebruikte, viel het mij al gelijk op dat mijn haar veel meer volume had. Ik was toen vergeten om de Scalp Revitalizer te gebruiken, maar ik was al zeer tevreden over het resultaat. Ik heb gemerkt dat de spray mijn haar nog meer volume geeft. Vermoedelijk komt het doordat dit het haar oplift vanaf de haarwortel.

Conclusie

Inmiddels gebruik ik de formule al zo’n vier weken. Ik merk dat ik minder last heb van haaruitval tijdens het kammen van mijn haar, maar ook tijdens het “dagelijks leven”. Al vanaf het begin van het gebruik is het mij opgevallen dat mijn haar meer volume heeft en daar ben ik erg blij mee, want I love big hair!

Zelf proberen?

Mocht je het zelf willen proberen, de prijzen van de producten zijn:

 • Invati Advanced™ Exfoliating Shampoo 200ml € 32,-
 • Invati Advanced™ Thickening Conditioner 200ml € 34,5-
 • Invati Advanced™ Scalp Revitalizer 150ml € 69,-

Je vindt de Invati Advanced™ Solutions for Thinning Hair bij een de Aveda salon/spa bij jou in de buurt of online.

Heb jij al een producten van Aveda uitgeprobeerd? Hoe is het bevallen? 

Deze producten heb ik gekregen van Maison PR. Waarvoor veel dank!

Volg:
Deel deze blog!

7 Reacties

 1. Avatar for Aimee
  Aimee
  27 maart 2018 / 15:55

  Klinkt goed! “Helaas” net weer een literfles vertrouwde Be curly co-wash van Aveda besteld 🙂 misschien ook een review van de stylingproducten binnenkort? 😉

  • Avatar for Hailey 4 april 2018 / 11:40

   Ja, dat is een goed idee!! Goed om te weten dat jouw magical product van Aveda is!!

 2. Avatar for Mariëlle 27 maart 2018 / 17:36

  Wat fijn dat het voor jou wel werkt! Voor mij helaas niet, zo jammer 🙁

  • Avatar for Hailey 4 april 2018 / 11:40

   Oh, nee dat is jammer! Wat gebeurt er dan met jouw haar als je dit gebruikt?

   • Avatar for Mariëlle 4 april 2018 / 21:30

    Ik heb er ook over geschreven! Maar mijn haar wordt er helaas heel slap van omdat het te zacht wordt 🙁

 3. Avatar for jaklien
  jaklien
  5 juni 2020 / 12:27

  Hallo,

  Ik vraag me af als het echt cruelty free is waarom kan ik dan nergens een logo ervan terugvinden op hun producten?

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   3 oktober 2020 / 12:55

   Hi Jaklien, goed dat je deze vraag stelt. Logo’s zeggen niet altijd iets over of een product echt cruelty free is. Deze logo’s zijn vaak niet beschermt waardoor het helaas vaak ook voorkomt dat producten die wél op dieren zijn getest (bijvoorbeeld in China), toch een cruelty free logo hebben. Mijn advies is om altijd goed onderzoek te doen naar een merk en niet enkel af te gaan op het logo.

   Op de website van Aveda vind je meer informatie over hun cruelty free en sustainability beleid. Dat kun je hier nalezen: https://www.aveda.eu/nl/nl/the-Aveda-way.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *