Follow my blog with Bloglovin

6 nieuwe sporten die ik wil proberen

Sporten proberen

dancer 1284214 1280 - 6 nieuwe sporten die ik wil proberen

Als er iets is wat mij typeert, dan is het wel dat ik ervan houd om nieuwe dingen te proberen. Ik heb allerlei uiteenlopende interesses en ik vind het leuk om daar iets meer te doen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik in mijn leven al verschillende workshops en cursussen heb gevolgd. Breien, karate, schilderen, ballet. Het houdt me van de straat, zal ik maar zeggen!

Nu was een van mijn voornemens voor 2016 om weer vaker workshops te volgen. In 2015 is hier niet veel van gekomen en dat vond ik jammer. Inmiddels is het jaar 2016 al ruim over de helft, maar veel nieuwe dingen heb ik eigenlijk nog niet uitgeprobeerd.

Omdat ik geloof dat het helpt om plannen concreet te maken door ze op te schrijven, wil ik vandaag met je delen welke zes sporten ik wil uitproberen. Dat geeft mij een stok achter de deur om met dit plan aan de slag te gaan en wie weet levert het ook meteen leuke content op voor Palace of Bliss. Iets met een mes dat aan twee kanten snijdt!

Nou komt ie, de volgende sporten wil ik de komende tijd uitproberen.

1. Aerial hoop, silks, yoga

Dit is een klein beetje vals spelen, omdat ik drie sporten onder één kopje schaar, maar het zijn allemaal “aerial” sporten, dus ik vind dat het mag! Bij aerial hoop en silks komt het er op neer dat je trucjes doet in een hoepel of stoffen doeken. Een soort paaldansen in de lucht. Bij aerial yoga, doe je yoga in stoffen doeken en doe je dus yoga in de lucht!

2. Crossfit

Al tijden hoor ik mensen geregeld over Crossfit. Het zou een hele intense workout zijn waar je heel fit en sterk van wordt. Dat lijkt mij wel als iets dat ik wil proberen!

3. (Hand)boogschieten

Ja, dat wil ik echt al zo ontzettend lang! Volgens mij is deze wens bij mij ontstaan door de Disney film Brave en sinds The Hunger Games kan ik eigenlijk nergens anders meer aan denken! Haha! Het wordt dus tijd om hier iets mee te gaan doen!

4. Moderne/contemporary dans

Vroeger keek ik wekelijks naar So You Think You Can Dance. Steeds als ik al die mooie moderne en contemporary choreografieën voorbij zag komen dacht ik “dat wil ik ook proberen!”. Dus dat ga ik nu eindelijk eens doen!

5 . Kickboksen

Net als Crossfit hoor ik vaak van mensen dat ze op kickboksen zitten. Nu snap ik heel goed waarom ik dit tot op heden nog niet heb geprobeerd: ik ben bang dat ik in elkaar wordt geslagen. Maar angsten zijn er om te overwinnen, dus ik ga proberen om al mijn moed bij elkaar te rapen en de sprong (of eigenlijk schop) te wagen.

6. Barreconcepts

Dit is een workout die gebaseerd is op yoga, pilates en ballet. Het is een hit in Amerika en zelfs Madonna doet het al. Aangezien Madonna al verslaafd is aan deze sport én het elementen bevat van drie sporten die mij zeer aanspreken, kan het haast niet anders dan dat dit helemaal mijn ding is!

Zo, dat is een flinke to-do-lijst geworden! Ik heb in ieder geval er veel zin om deze sporten te gaan uitproberen en ik ben erg benieuwd hoe het me allemaal gaat bevallen! Mocht je nou een tip hebben waar ik de bovenstaande sporten kan uitproberen, dan houd ik me aanbevolen!

Binnenkort zal ik ook nog een lijst publiceren met overige workshops/cursussen die ik nog wil volgen, dus stay tuned!

Welke sport heb jij altijd nog willen proberen?

Volg:

7 Reacties

 1. Avatar for Claire 16 augustus 2016 / 12:11

  Wat een leuke lijst! Ik wil ook nog heel graag crossfitten (stoer doen in het krachthonk) en goed zijn in yoga. Slecht zijn in yoga kan ik helaas al haha.

  • Avatar for Hailey 16 augustus 2016 / 13:47

   Hahaha, ik moest echt heel erg hard lachen om je opmerking over yoga! Haha! Blijven oefenen, dan komt het vanzelf! Dat is echt waar!! Leuk dat jij ook crossfit wilt proberen! Heb je al concrete plannen om dat te gaan doen?

 2. Avatar for Stuart
  Stuart
  16 augustus 2016 / 14:50

  Leuke lijst! Ik heb ook een enorme lijst haha!

  Barre staat ook hoog op mijn lijstje, Wou het een keer bij MOVE//WEST proberen denk ik 🙂
  Crossfit staat al lang op mijn lijstje….te lang. Maar sssst….ik mag crossfitters niet haha

  • Avatar for Hailey 16 augustus 2016 / 15:15

   Ja, MOVE // WEST had ik ook bekeken inderdaad voor Barre! Ze hebben het ook bij Studio 191, dus dat is ook nog een optie! En wel gewoon crossfit een keer proberen hoor! Als je het graag wilt, dan moet je dat gewoon doen :-)!!

   • Avatar for Stuart
    Stuart
    16 augustus 2016 / 17:47

    Ja I know, maar je moet maar eens komen kijken bij mijn gym, dan kan je zien wat voor types allemaal meedoen met crossfit. Misschien ben ik te gewend aan de lieve yoga people 🙂

 3. Avatar for De Dotties 18 augustus 2016 / 23:05

  Boogschieten en kickboksen lijkt me ook super leuk om eens te doen!

  • Avatar for Hailey 19 augustus 2016 / 15:15

   Super grappig om te lezen dat jij die twee sporten ook wel eens zou willen proberen!! Heb je al concrete plannen om ze uit te proberen of staan ze alleen nog op je wishlist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *