Follow my blog with Bloglovin

5 x mijn ongebruikelijke gewoontes

5x mijn ongebruikelijke gewoonte

05A5D23E CFAC 4879 9D98 7904DCDD4640 1024x682 - 5 x mijn ongebruikelijke gewoontes

Een van de dingen die ik leuk vind aan bloggen, is dat het mij een opmerkzaam mens heeft gemaakt. In iedere ervaring kan namelijk inspiratie voor nieuwe content worden gevonden. Hierdoor kijk ik goed om me heen als ik ergens ben, en luister ik met mijn volle aandacht. Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt, toch?

Deze nieuwe opmerkzaamheid heeft er ook voor gezorgd dat ik mij bewust ben geworden van mijn eigen doen en laten. Ik heb hierdoor ontdekt dat ik in de afgelopen 30 jaar een aantal eigenaardige gewoontes heb ontwikkeld. Omdat ik er eigenlijk wel om kan lachen, wil ik ze vandaag met je delen!

1.  Je kunt mij heel erg blij maken met bubbeltjespapier!

Ondanks dat bubbeltjespapier niet heel milieuvriendelijk is, word ik er wel erg blij van! Ik ontdekte dit afgelopen Sinterklaas. Ik kreeg een leuk cadeau dat verpakt was in bubbeltjespapier. Ik ging meteen druk aan de slag met alle bubbeltjes uitdrukken en voor het cadeau had ik nauwelijks aandacht. Oeps!

Dit deed mij eraan herinneren dat wij vroeger op een gegeven moment een nieuwe bank hebben gekregen. Deze was helemaal ingepakt in bubbeltjespapier. Ik was zo ontzettend gelukkig toen ik dit ontdekte! Ik heb al het bubbeltjespapier gehouden en ben vervolgens maanden bezig geweest om alle bubbeltjes uit te drukken. I wish I could go back!

2. Ik houd enorm van neusstrips

Je weet vast wel wat ik bedoel. Van die neusstrips die mee eters je neus trekken. Dit is niet mijn smakelijkste gewoonte, maar ik vind het echt fascinerend om te zien dat zo een simpele strip zoveel verborgen mee eters uit je neus kan toveren! Het is omdat het niet goed is voor je huid, maar ik zou dit het liefst dagelijks meerdere keren per dag doen!

3. Spreekwoorden en gezegden zijn mijn beste vrienden

Zonder dat ik het doorhad, heb ik al van jongs af aan een bijzondere liefde voor taal. Dit wordt zichtbaar in mijn liefde voor spreekwoorden en gezegden. Ik vind het mooi hoe een simpele zin als:  “je weet nooit hoe een koe een haas vangt” of “beter één vogel in de hand, dan tien in de lucht” of “één zwaluw maakt geen zomer”, zoveel duidelijk kan maken. Ik kan er dan ook van genieten als er een situatie zich voordoet waar een spreekwoord of gezegde bij past. Ieder moment om te shinen is er immers één!

4. Ik poets mijn tanden zeer uitvoerig

Al zolang ik mij kan heugen, poets ik mijn tanden zeer uitvoerig. Daar waar de meeste kinderen vaak een hekel handen aan tandenpoetsen, deed ik dat zonder enig probleem. Ik was me er nooit van bewust dat ik mijn tanden op een ongebruikelijke wijze poets, tot ik ging samenwonen. Mijn vriend verbaast zich er keer op keer over dat ik er zeker vijf minuten over doe om mijn tanden te poetsen.

Tijdens mijn laatste bezoek bij de mondhygiënist kreeg ik overigens wel de tip om het voortaan wat rustiger aan te doen met poetsen. Ik poets namelijk zo grondig, dat ik op twee plekken een deel van mijn tandvlees heb weggepoetst… Oeps..

5. Ik MOET mijn glas per se leegdrinken, tenzij het koffie is.

Dit herken je vast wel: je zit in een restaurant en je glas is bijna leeg, maar er zit nog zeker één hele slok in je glas. De ober komt langs en die ritst zo je glas voor je neus weg. Nou, daar kan ik echt niet tegen!

Ik moet een glas altijd helemaal leegdrinken, omdat ik anders een onaf gevoel heb. Het gevoel is eigenlijk hetzelfde als wanneer een muziekstuk niet eindigt op de grondtoon. Dat vind ik vervelend en het voelt incompleet! (Ik ben me ervan bewust dat er mogelijk mensen zijn die geen idee hebben wat een grondtoon is of waar ik het überhaupt over heb, maar geloof me, het is geen fijn gevoel).

Dit is overigens niet alleen in een restaurant zo. Thuis drink ik ook liefst mijn glas leeg, maar daar wordt mijn glas doorgaans niet voor mijn neus weggeritst.

Vreemd genoeg heb ik van dit gevoel totaal geen last, wanneer ik koffie drink. In het bijzonder wanneer ik een tweede kop koffie drink, laat ik vaak een beetje staan omdat ik de smaak dan te heftig vind. Aangezien ik niet van verspilling houd, probeer ik dit te voorkomen, maar toch gebeurt het telkens weer! Gek toch?

Zo, nu heb jij een beetje een beter idee met wat voor een opmerkelijke dingen ik mijn dagen vul! Al zeg ik het zelf, maar op 5 opmerkelijke gewoontes na, ben ik best gewoon hoor!

Wat zijn jouw opmerkelijke gewoontes?

 

Volg:
Deel deze blog!

3 Reacties

 1. Avatar for Claire 16 februari 2017 / 12:20

  Haha leuk om te lezen! Ik herken je fascinatie met neusstrips en ik drink mijn koffie ook bijna nooit helemaal op. Ik heb de gewoonte om inpakpapier te bewaren. Geen idee waarom maar zo heb ik al een tas vol met inpakpapier. Dit gebruik ik dan weer voor andere cadeautjes. Maar alleen als het mooi inpakpapier is hoor haha.

  • Avatar for Hailey 16 februari 2017 / 12:21

   Super grappig! Ik bewaarde vroeger ook altijd mijn inpakpapier! Maar die gewoonte ben ik kwijt geraakt realiseer ik me nu! Haha! Heel grappig om te lezen! Zo hebben we allemaal wat! Haha!

 2. Avatar for Marieke 16 februari 2017 / 16:31

  Dat met de bubbeltjes plastic heb ik ook haha, ik kan er gewoon niet vanaf blijven! En mijn tweede kop koffie drink ik ook niet helemaal op. Andere dranken inderdaad wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *