Follow my blog with Bloglovin

5 tips voor als je teleurgesteld bent in je leven

Wat te doen als je teleurgesteld bent over je leven?

Het kan eenieder overkomen: op een dag word je wakker en besef je dat het leven niet is geworden wat je ervan had verwacht. Dit besef kan ervoor zorgen dat jij je teleurgesteld voelt over je leven. Been there, done that.

Het is absoluut menselijk om soms teleurgesteld te zijn over hoe je leven is uitgepakt. En gelukkig kun je hier ook iets tegen doen. Daarom deel ik graag 5 stappen met je die ervoor gaan zorgen dat je hier bovenop komt.

1. Accepteer je huidige staat

Het is heel menselijk om onprettige gevoelens zoals teleurstelling weg te willen stoppen of te negeren. Doe dit niet. Accepteer je huidige staat. Het gevoel van teleurstelling is er nu eenmaal al, dus het heeft geen enkele zin om er tegen te vechten. Accepteer dat dit is hoe je je voelt en ontdek wat het is dat je hiervan kunt leren. Dit maakt de situatie een stuk minder ongemakkelijk en stressvol.

2. Stel jezelf de vraag waarom je teleurgesteld bent in je leven en wat je nodig hebt om dit te veranderen

Als je eenmaal hebt geaccepteerd dat je teleurgesteld bent, kun je gaan ontdekken waarom je je zo voelt. Om je situatie te veranderen, moet je helder krijgen wat er precies met je aan de hand is.

Mijn advies is om je gedachten op te schrijven. Wees daarbij heel specifiek. Noteer alle details, aspecten, gevoelens en emoties die gepaard gaan met het gevoel van teleurstelling. Nadat je dat hebt gedaan, vraag je jezelf af “wat heb ik nodig om dit te veranderen?”. Als je jezelf dit vraagt, kun je actie ondernemen en vooruitgaan.

3. Verander je mindset

Hoewel je gevoelens echt zijn en er mogen zijn, betekent dit niet dat ze de controle over je moeten nemen. Ik ben een grote fan van de Law of Attraction (Wet van de Aantrekkingskracht) en ik geloof dat je gedachten je realiteit creëren.

Dus als je jezelf blijft vertellen dat je teleurgesteld bent in je leven, zal je teleurstelling ervaren. Wat je ook aandacht geeft, zal groeien. Door je te concentreren op het gevoel van teleurstelling, geef je onbewust een signaal aan het Universum dat je meer van dit in je leven wilt ervaren.

Richt je aandacht op dat wat je wél wilt ervaren in je leven. Zo verander je je mindset en dat zal een positieve aantrekkingskracht creëren. Je zult je snel veel beter voelen en positieve dingen aantrekken.

4. Mediteer

Meditatie kan je helpen om te gaan met je gevoelens. Ten eerste zal meditatie je geest tot rust brengen. Ook kun je, door in de stilte die je ervaart tijdens je meditatie, in contact komen met je intuïtie.  Dit zal je helpen ontdekken wat je nodig hebt om gelukkig en tevreden te zijn.

5. Neem actie!

Als je eenmaal weet waarom je teleurgesteld bent en wat het is dat je moet veranderen, kun je actie gaan ondernemen. Naast mediteren kun je namelijk misschien nog wel andere dingen doen die je kunnen helpen om je werkelijkheid te veranderen. Misschien kun je wel de hulp van een coach gebruiken, wil je op zoek naar een hobby of andere baan, moet je aan de slag met je relatie en/of vriendschappen etc.

Ontdek wat je moet doen om je niet meer teleurgesteld te voelen en DOE HET! Je kunt altijd mijn gratis Goal Planner download om een actieplan te maken.

Hulp nodig?

Als je hulp nodig hebt om te ontdekken waardoor jij je teleurgesteld voelt in je leven, neem dan gerust contact met mij op. Misschien ben je wel teleurgesteld omdat je het gevoel hebt vast te zitten in je leven. Ik bied een gratis 30 minuten durende “Purpose Breakthrough Session” aan waarin we duidelijk kunnen krijgen wat je nodig hebt om je droomleven te creëren en wat je misschien tegenhoudt. Plan je Purpose Breakthrough Session hier.

Gratis purpose breakthrough sessie 1 1440x324 - 5 tips voor als je teleurgesteld bent in je leven


Pin voor Later - 5 tips voor als je teleurgesteld bent in je leven

5 tips voor als je teleurgesteld bent in je leven - 5 tips voor als je teleurgesteld bent in je leven

Volg:
Deel deze blog!

1 Reactie

  1. Avatar for Mariëlle 16 april 2019 / 19:43

    Ben nu net je Insta Stories aan het kijken hihi <3 Hele goede tips!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *