Follow my blog with Bloglovin

5 redenen om je dromen te volgen

5 redenen om je dromen te volgen

5 redenen om je dromen te volgen 2 1 - 5 redenen om je dromen te volgen

Ik schrijf deze blogpost ook een beetje als een reminder voor mijzelf. Zoals je misschien wel weet zit ik sinds een tijdje zonder werk. Dat is heel erg vervelend, maar ik heb deze tijd aangegrepen als kans om misschien wel iets anders te gaan doen. Maar wat dit dat is en hoe is dat ga doen, daIk droom van een carrière in een totaal andere richting en daar wil ik nu helemaal voor gaan. Helaas is al wel gebleken dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan. Om niet gedemotiveerd te raken geef ik vandaag vijf redenen waarom je droom volgen de moeite waard is.

Wat is mijn “anders”

 

Ik heb jaren als jurist gewerkt en ondanks dat ik het arbeidsrecht (dat is mijn specialisme) nog steeds interessant vind, wil ik graag een andere kant op. Evenementen organiseren is altijd al iets geweest wat ik graag doe en goed kan. Ik heb eigenlijk al jaren het verlangen om iets te doen met deze passie, maar nooit eerder heb ik de moed gehad om dit ook uit te spreken. Bij deze is dat gedaan ;-).

Ondanks dat ik het concrete einddoel nog niet voor ogen heb, weet ik wel dat ik mijn talenten voor organiseren concreet wil inzetten in mijn toekomstige werkzaamheden. Dit is mijn “iets anders”.

Als ik droom, dan droom ik groot. Want als ik mijn passie voor organiseren zou kunnen combineren met sport en content management, dan is het echt een droom die uitkomt!

Durven dromen

 

Volgens mij is het ook helemaal niet erg of vreemd dat het nog niet helemaal concreet is wat mijn einddoel is. Het is een proces waar ik doorheen ga en hopelijk wordt het gedurende mijn zoektocht langzaam aan duidelijk welke kant ik precies op moet gaan. Ik heb een droom, maar niet de juiste opleiding.

Hierin zit tegelijkertijd ook de crux. Het pad dat ik bewandel is niet makkelijk, mede doordat ik minder ervaring heb dan mijn concurrentie. Hierdoor horen afwijzingen en tegenslagen ook bij de weg die ik ben ingeslagen. Dat heb ik ook al aan den lijve ondervonden.

Ondanks dat ik positief probeer te blijven, grijpt de angst me soms naar de keel en wil ik het allemaal opgeven. “Laat maar, het is al die teleurstelling en moeite niet waard” denk ik dan.

5 redenen om je dromen je volgen
 

Tegelijkertijd weet ik dat opgeven ook geen optie is. Natuurlijk is het verwezenlijken van een droom niet makkelijk. Je moet er hard voor werken en er tegenslagen voor verwerken. En ja, er bestaat een kans dat het uiteindelijk niet lukt om mijn dromen te verwezenlijken. Maar dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik het geprobeerd heb.

Als jij ook wel eens je dromen hebt nagestreefd of je doet dat momenteel, dan herken je dit gevoel waarschijnlijk wel. Om ervoor te zorgen dat jij en ik onze dromen niet opgeven, heb ik hier vijf reden geformuleerd waarom wij onze dromen moeten blijven volgen:

 1. Je leert jezelf heel goed kennen
 1. Je stapt uit je comfort zone waardoor je allemaal nieuwe dingen kunt ervaren
 1. Je wordt er een moediger mens van
 1. Het zal je helpen om vaker dankbaar te zijn
 1. Je zult een gelukkiger mens zijn. Tijdens het proces én zodra je droom is verwezenlijkt

Waar droom jij van? Ben je bezig om die droom waar te maken of wacht je nog even?

Volg:

2 Reacties

 1. Avatar for Mariska 3 maart 2016 / 13:21

  Zijn allemaal heel goede redenen! Ik droom van ooit naar het buitenland verhuizen, want ik verlang naar het zonnetje!

  • Avatar for Hailey 4 maart 2016 / 09:50

   Dankjewel, Mariksa! Jouw droom klinkt heel erg goed! Al die regen in Nederland doet zeker verlangen naar een warm zonnig land! Heb je al enig idee naar welk land je wilt verhuizen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *