Follow my blog with Bloglovin

5 powervrouwen die mij inspireren

Inspirerende vrouwen

5X vrouwelijke inspiratiebronnen 2 - 5 powervrouwen die mij inspireren

Als er iets is wat ik fantastisch vind, zijn dat powervrouwen die bezig zijn om de wereld te veroveren. Je weet wel, van die power chicks die echt ergens voor staan, zichzelf ontwikkelen en iets prachtigs neerzetten in onze wereld. Deze vrouwen inspireren mij om meer mij uit mijzelf te halen en om mijn dromen na te streven. Vandaag vertel ik je welke vrouwen mij dagelijks inspireren. Wat ik extra leuk vind is dat al mijn inspiratiebronnen gewoon uit Nederland komen!

Tatjana van Onna

5X vrouwelijke inspiratiebronnen tatjana - 5 powervrouwen die mij inspireren

Ik weet nog wel goed dat ik Tatjana van Onna voor het eerst ontmoette. Al vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van haar sterke lichaam, haar elegantie en haar innemende persoonlijkheid. Geen wonder dat deze dame mij inspireert om een betere paaldanseres te worden!

Tatjana heeft in 2013 haar eigen paaldansstudio, Pole Dance Factory Amsterdam geopend. De ontwikkeling die Tatjana sinds de opening van Pole Dance Factory heeft doorgemaakt is werkelijk indrukwekkend. Binnen een korte tijd kon Tatjana haar lesrooster van 8 lessen per week uitbreiden naar 32 lessen per week! Inmiddels is Tatjana dan ook bezig met de opening van een tweede dansstudio en ze bouwt hard aan haar “paaldans imperium”.

Behalve dat Tatjana mij inspireert met haar ondernemerschap, is zij ook een fantastische paaldanseres die verschillende (internationale) prijzen heeft gewonnen en overige succes behaald. Zo kwam Tatjana tot de liveshows van Holland’s Got Talent in 2014. Ook werd zij in 2015 eerste tijdens Dutch Pole Art en een tweede tijdens International Pole Art. En dit is nog maar een klein deel van alle mijlpalen van Tatjana. Ik vind het een enorme eer om te kunnen leren van Tatjana!

Floortje Dessing

Floortje Dessing heb ik al sinds het begin van haar carrière enorm bewonderd. Wie is niet jaloers op haar baan bij 3 op reis, waardoor zij alle prachtige plekken op onze wereld al heeft gezien? Zo’n baan willen we denk ik allemaal wel. Maar Floortje is voor mij niet alleen voorbeeld vanwege de reizen die zij heeft gemaakt. Floortje heeft namelijk ook de fair fashion kledingwinkel Nukuhiva opgericht.

Door de vele reizen die Floortje heeft gemaakt, is zij geregeld geconfronteerd met armoede. Hierdoor is Floortje de noodzaak van eerlijke handel gaan inzien. Met de winst van haar boek “100 Wereldplekken die je gezien moet hebben heeft Floortje daarom haar fair fashion winkel Nukuhiva opgericht. Met Nukuhiva probeert Floortje het grote publiek kennis te laten maken met het concept van eerlijke kleding. De winkels zijn gevestigd in Amsterdam en je kan daar onder andere kleren kopen van ROYAL BAMBOO, Armedangels en Alchemist.

Ik vind het fantastisch dat Floortje zo iets goeds doet met de winst die zij heeft behaald. Ze had het ook allemaal voor zichzelf kunnen houden, maar in plaatst daarvan gebruikt zij haar opbrengsten en haar bekendheid om iets terug te geven aan de wereld waar zij al zoveel van heeft gezien. Super mooi vind ik dat!

Sophie Carleen

In dit rijtje over inspirerende vrouwen kunnen de bloggers zeker niet onbenoemd blijven. Sophie Carleen van Naoki.nl heeft een hele mooie blog waar zij onder meer schrijft over dierproefvrije cosmetica. Sophie is ruim vier jaar geleden begonnen met Naoki.nl en inmiddels is Sophie uitgegroeid tot een expert op het gebied van proefdiervrije cosmetica. In dit artikel vertelde ik je dat ik over ben gestapt op proefdiervrije cosmetica. Sophie heeft mij hiertoe geïnspireerd!

Sophie houdt op haar blog een lijst bij van merken die wel of niet proefdiervrij zijn. Sophie steekt veel tijd in haar onderzoeken naar proefdiervrije cosmetica en updatet haar lijsten regelmatig. Sophie is eerlijk in haar cosmetica reviews en informeert haar lezers goed over de statements van cosmeticabedrijven rondom dierproeven.

Aangezien veel mensen de lijst van Sophie erop naslaan, heeft Sophie regelmatig te maken met cosmeticabedrijven die niet blij zijn met haar. Ik vind het indrukwekkend dat Sophie zich hierdoor niet laat intimideren en doorgaat met haar missie. Haar standvastigheid en kracht bewonder ik enorm! Lees dit artikel maar eens om hiervan een beeld te krijgen. Sophie is een fantastisch mens die prachtige dingen doet, dus neem zeker een kijkje op haar blog!

Marieke Eyskoot

In dit artikel vertelde ik je dat in een hart heb voor eerlijke mode. De dame die mij inspireert op het gebied van eerlijke mode en hierin een voorbeeld is voor mij, is Marieke van Eyskoot. Marieke wordt ook wel dé eerlijke kleding-expert van Nederland genoemd. Marieke zet eerlijke mode op de kaart en zorgt ervoor dat er veel meer bekend wordt over dit onderwerp. Daarbij laat Marieke ook zien dat je ook in eerlijke mode er fashionable uit kan zien!

In het boek van Marieke “Talking Dress- alles over eerlijke kleding en lifestyle” informeert zij haar lezers over de weg naar eerlijke mode en deelt ze tips om je kledingkast fair te maken. Ook is zij medeoprichtster van dé eerlijke klerenbeurs van de Benelux, Mint en is geeft zij regelmatig lezingen over eerlijke mode.

Ik vind het ontzettend inspirerend dat Marieke eerlijke mode op een vlotte en toegankelijke manier bekend probeert te maken met het grotere publiek. Ik hoop dat ik op een dag alleen al in de schaduw van Marieke mag staan. Marieke inspireert mij in ieder geval enorm om mij verder te ontwikkelen als green beauty!

Merel

5x Inspirerende vrouwen merel - 5 powervrouwen die mij inspireren

Merel is eigenares en (mede)oprichtster van de blog “De Groene Meisjes”. Op haar blog informeert Merel haar lezers over hoe ze groener kunnen leven. Van veganistisch eten tot eerlijke mode en alles wat daar tussen zit. Er zitten dus zeker raakvlakken tussen De Groene Meisjes en Palace of Bliss!

Wat ik tof vind aan Merel is dat zij haar lezers laat zien hoe je op een makkelijke manier een groener leven kan leiden. Groen leven maakt ze toegankelijk en ze laat haar lezers op een leuke manier zien dat er ook alternatieven zijn voor de reeds gebaande wegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de “vegan kapsalon”? Dat is toch zeker wel een origineel alternatief, of niet dan?

Merel inspireert mij ontzettend door de manier waarop ze in het leven staat en de wijze waarop zij groene onderwerpen bekend maakt bij het grotere publiek!

Wie is jouw inspiratiebron? En waarom?

Volg:

8 Reacties

 1. Avatar for Jennifer 12 april 2016 / 08:42

  Wat een mooie lijst! Kan me hier wel in vinden. Ik ben de laatste maanden ook veel meer bezig met eerlijke kleding, onbewust misschien wel door wat ik gezien heb.

  Ik kan even niet een groot voorbeeld voor me opnoemen, maar in ieder geval iedereen die zijn dromen en hart achter na gaat en zich verder niks aantrekt van wat anderen er van vinden. Ik ben hopelijk op de goede weg er ook zo eentje te worden…

  • Avatar for Hailey 12 april 2016 / 11:17

   Het is altijd een goed idee om je dromen te volgen! Soms vind ik dat best wel lastig, daarom is het zo fijn om voorbeelden te hebben waar je naar kan opkijken. De gedachte “ik wil worden zoals zij!” kan dan goed helpen om je dromen na te blijven streven! Blijf dromen!

 2. Avatar for Sophie 12 april 2016 / 09:31

  Aaah wat super lief! En wat een eer dat ik hier tussen mag staan! <3 <3

  • Avatar for Hailey 12 april 2016 / 11:18

   Vanzelfsprekend, Sophie! Je bent echt een fantastisch mens! Ik heb zo ontzettend veel bewondering voor je en je inspireert mij echt enorm! Dankjewel daarvoor!

 3. Avatar for Desi 12 april 2016 / 13:39

  Wat een mooie lijst! Merel en Sophie volg ik al een tijdje omdat ik ze ook zo inspirerend vind 🙂 Leuk ook dat dit allemaal Nederlandse vrouwen zijn. Zo zie je maar, dat je niet ver weg hoeft te leven om mensen te inspireren. Ook in ons kikkerlandje is genoeg plek voor inspirerende power vrouwen!

  • Avatar for Hailey 12 april 2016 / 22:10

   Wat leuk om te lezen dat jij Merel en Sophie ook volgt! Echte topvrouwen zijn het hè?! Het is zeker erg leuk dat ons eigen landje zulke sterke en bewonderenswaardige vrouwen heeft! Daardoor is het ook niet zo een “ver-van-je-bed-show” en is de inspiratie alleen maar groter! Super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *