Follow my blog with Bloglovin

4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

vintage shoppen in de pijp

Ken je dat? De geur van tweedehandskleding? Er is een tijd geweest dat niemand van tweedehandskleding en die “tweedehandse geur” wilde weten, maar inmiddels houd ik ervan! Tweedehands shoppen is namelijk een hele leuke manier om je garderobe te verduurzamen (lees mijn andere tips voor een duurzame garderobe hier)! Door tweedehands winkelen wordt kleding langer gebruikt. Dat spaart grondstoffen, energie, water en afval. Er hoeven daardoor immers minder nieuwe spullen te worden gemaakt en minder oude spullen worden weggegooid.

Dan heb je eenmaal het voornemen om tweedehands en/of vintage te shoppen, maar waar ga je dat dan doen? Dat is een hele goede vraag! Om je alvast een eindje op weg te helpen ben ik heb ik de vier leukste vintage winkels in de Amsterdamse Pijp voor je op een rijtje gezet!

Het Kaufhaus

Kaufhaus 3 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Ik vind Het Kaufhaus een hele fijne vintage winkel! Alles wat je in de winkel ziet wordt verkocht. Kleding, schoenen, tassen, maar ook meubels, kleden, oude radio’s. Alles is te koop! Deze winkel is dus echt een aanrader als je op zoek bent naar meer dan alleen vintage kleding.

Vintageshop 2 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Vintageshop1 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Wat verder ook tof is aan Het Kaufhaus is dat alle kleding die wordt verkocht draagbaar en trendy is. Geen exotische vintage kleding, maar gewoon stoere en toegankelijke kleding met een vintage randje.

Kaufhaus  - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

En er is nog meer! Want Het Kaufhaus is betrokken bij verschillende goede doelen. 50% van de winst van Het Kaufhaus wordt gedoneerd aan een goed doel. Dit doel wisselt steeds. Telkens als je bij het Kaufhaus shopt, draag je dus bij aan een ander goede doel.

Adres Het Kaufhaus in de Pijp: Eerste Sweelinckstraat 21, Amsterdam.
Website: Klik hier
Overig
: Het Kaufhaus heeft nog een vestiging in de Haarlemmerbuurt in Amsterdam én in Utrecht.

Marbles Vintage & Design

Marbles 1 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Bij Marbles kan iedereen slagen. Van vintage jurken met pofmouwen, tot Levi’s shorts, van te gekke laarzen tot van opknoopbloesjes. Ze verkopen het er allemaal! De winkel in de Pijp heeft drie verdiepingen en de winkel is overzichtelijk ingedeeld. Wat ik in het bijzonder leuk vind aan Marbles is dat zij allerlei bijzondere vintages tassen hebben die het in het vast heel goed doen tijdens het festivalseizoen! Als je dus “de blits” wilt maken deze zomer tijdens een feestje, dan weet je waar je moet zijn!

Marbles 2 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Marbles 3 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Marbles 4 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Adres Marbles in de Pijp: Ferdinand bolstraat 28, Amsterdam.
Website: Klik hier
Overig: Marbles heeft nog een vestiging in de Haarlemmerbuurt in Amsterdam.

Vintage Kiloshop

Kiloshop 4 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Dit is echt favoriete vintageshop in de Pijp! Net als bij Marbels heb je hier allerlei verschillende soorten kleding, van uitzinnig tot heel normaal. Maar het verschil van de Vintage Kiloshop is dat je hier per kilo betaalt voor je kleding! Alle items zijn gemerkt met een gekleurde tag die aangeeft in welke prijscategorie ze vallen. Alles met een rode tag is € 20 per kilo, met een groene tag is € 35 per kilo, met een gele tag is € 45 per kilo en alles met  oranje tag is € 60 per kilo. Een aantal hele bijzonder items hebben een witte tag en die hebben vaste prijs.

DSC01672 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

De prijstags

In de Kiloshop in de Pijp is trouwens ook een café. Handig voor als je met je vriend bent gaan shoppen en hij heeft geen zin meer om de rekken af te struinen. Kun je hem gewoon even roepen als er moet worden afgerekend!

Ik ben groot fan van de Kiloshop! Dus mocht je deze topper nog niet kennen, go check it out!

Kiloshop 1 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Kiloshop 7 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Adres: Kiloshop in de Pijp: Eerste van der Helststraat 11, Amsterdam.
Website: Klik hier 
Overig: Kiloshop heeft nog een vestiging bij het Waterlooplein in Amsterdam.

Thrift Shop

Thrift 4 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Last but not least is de leukerd genaamd “Thrift Shop”. Deze vintageshop is net even anders dan de rest. Thrift Shop deelt haar pand met een kapper, dus als je de winkel binnenloopt zie je gelijk allerlei vrolijke koppies die worden gekortwiekt. Ik vind het een leuke combinatie.

Wat Thrift  Shop verder anders maakt, is dat het een combinatie is van een conceptstore, vintage winkel en tweedehandswinkel. Oud, minder oud en nieuw worden hier dus naast elkaar verkocht. Hierdoor heb je voor ieder wat wils in deze winkel. Door deze mengelmoes aan items heeft de winkel een hele diverse uitstraling.

thrift 1 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Thrift 2 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Verder kan je bij Thrift shop ook een kast huren. Dit geeft particulieren en bedrijven de mogelijkheid om hun kleding te verkopen in de winkel van Thrift Shop! Heel erg leuk en handig voor beginnende ontwerpers bijvoorbeeld!

Adres Thrift Shop: Ferdinand Bolstraat 145, Amsterdam.
Website: Klik hier 

Bij welke vintage shops winkel jij graag?

Pin voor Later - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)
>4x vintage shoppen in de pijp - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)
4x vintage shoppen in de pijp 2 - 4x vintage shops in Amsterdamse (De Pijp)

Volg:
Deel deze blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.