Follow my blog with Bloglovin

30 Days Minimalism Game || Is het gelukt om 465 spullen weg te gooien?

30 days minimalism game

DSC07208 - 30 Days Minimalism Game || Is het gelukt om 465 spullen weg te gooien?

In april was ik helemaal klaar met alle spullen in mijn huis. Ik besloot dat ik wilde minimaliseren en daarom mijn spullen wegging doen. Ik deed dit in de vorm van de 30 Days Minimalism Game, waarbij ik iedere dag meer spullen weg ging gooien. Het doel was om aan het einde van de game 465 spullen weg te hebben gedaan. Is het mij gelukt om zoveel spullen weg te doen? Lees verder en ontdek het!

Wat heb ik ook al weer gedaan?

DSC07297 - 30 Days Minimalism Game || Is het gelukt om 465 spullen weg te gooien?

Op 7 april 2017 begon ik met de 30 Days Minimalism Game (lees de aankondiging van mijn deelname hier). Eén van mijn voornemens voor 2017 was namelijk om te ontspullen, maar ik was hier nog niet mee begonnen. Deze game leek mij een ideale manier om kritisch naar mijn bezittingen te kijken en weg te doen wat ik niet meer gebruikte.

Het spel was zo opgezet dat je op de eerste dag één ding weg doet, op de tweede dag twee dingen, op de derde dag drie dingen enzovoort. Aan het einde van de game heb je, als je het volhoudt, 465 dingen weggegooid. Dat klonk mij als muziek in de oren, want ik had grote behoefte aan meer ruimte in huis.

Dag 1 van de game 

DSC07203 - 30 Days Minimalism Game || Is het gelukt om 465 spullen weg te gooien?

Op dag 1 trok ik een mand met badspullen open. Ik wist niet wat mij overkwam. Er kwamen douchegels en flessen shampoo tevoorschijn die maar half op waren gemaakt, maar die ik wel had bewaard. Aangezien ze al een flinke tijd open stonden, kon ik die niet meer gebruiken.

Door alleen al deze mand open te trekken, vond ik meteen 50 (!!) spullen die ik niet meer ging of kon gebruiken.

Ondanks dat ik erg tevreden was over de ruimte die daardoor ontstond in de mand, liep ik meteen op dag 1 tegen een praktisch probleem. De overige 49 spullen ging ik namelijk niet terug in de mand stoppen zodat ik er de volgende dag twee spullen uit kon vissen.

Ik realiseerde me, dat er een goede kans was dat dit vaker ging gebeuren. Ik had namelijk nog de nodige manden en lades die uitgezocht moesten worden. Het was niet onwaarschijnlijk dat ik daarin ook veel spullen zou vinden. Daarom nam ik me voor om m de game wat te veranderen. In plaats van iedere dag iets weggooien, wilde ik aan het einde van de game 465 spullen hebben weggedaan. Gezien de omstandigheden een logische aanpassing, maar ook een beetje een onhandig begin van de game.

De daarop volgende dagen 

DSC07132 - 30 Days Minimalism Game || Is het gelukt om 465 spullen weg te gooien?

In de dagen die volgde zocht ik iedere dag een plek met spullen uit. Ik vond veel spullen die weg konden. Dat vond ik erg fijn. Wel is het zo dat ik in mijn opruim woede een totale ravage veroorzaakte in mijn woning. Overal stonden spullen die weg konden of verplaatst moesten worden.

In plaats van dat ik rustiger werd van mijn opruimmissie, werd ik er naar mate de dagen vorderden juist onrustiger van…

Leuk verhaal, maar is het gelukt? 

DSC07133 - 30 Days Minimalism Game || Is het gelukt om 465 spullen weg te gooien?

Uiteindelijk heb ik 451 spullen weggegooid. Daarnaast ben ik tijdens het opruimen ook stapels papier tegengekomen die ik niet meer nodig had. Ik heb ze niet geteld, maar dit zijn er zeker meer dan 14 zijn geweest. Zo kom ik dus ruim aan de 465 spullen die ik heb weggegooid.

Het is mij dus gelukt om mijn doel voor deze challenge te halen. Daar ben ik best wel trots op!

En nu?

DSC07207 - 30 Days Minimalism Game || Is het gelukt om 465 spullen weg te gooien?

Het is bijna te beschamend om te zeggen, maar ik heb nog lang niet al mijn spullen uitgezocht. Zo ben ik bijvoorbeeld nog niet door mijn kledingkast geweest. Ik weet zeker dat daar ook nog het een en ander in ligt dat weg kan.

Ik heb mij daarom voorgenomen om, als mijn agenda het toe laat, één keer in de week tijd te reserveren om één la/mand/kast uit te zoeken om zo ook de laatste spullen weg te kunnen doen.

Ik ben blij dat ik heb meegedaan aan de game. Het heeft mij het zetje gegeven om kritisch naar mijn bezittingen te kijken. Ook heeft het mij gelopen om afstand te doen van spullen die ik niet gebruikte. Hopelijk lukt het mij om deze drang naar minimalisme door te zetten en heb ik binnenkort het lege huis waar ik zo naar verlang.

Heb jij de 30 Days Minimalism Game gespeeld? Hoe is het bevallen?

Volg:

9 Reacties

 1. Avatar for Linda - Zaailingen 28 mei 2017 / 11:38

  O ja, jij zou ook nog verslag doen! Leuk om te lezen en fijn dat het ‘gelukt’ is 🙂

  Kan me voorstellen dat het tijdelijk een ravage in huis wordt! Ben je bekend met Marie Kondo? Als ik je zo hoor, denk ik dat je daar misschien wel baat bij kan hebben, want dan kun je het wat structureler (maar wel met een korreltje zout, want Kondo is een mafkees ;)) aanpakken. Ik heb er een blogje over geschreven voor als je geen zin/tijd hebt voor het boek.

  Die regels en aantallen zijn denk ik alleen maar een manier om je aan de slag te krijgen. Hoeveel je uiteindelijk precies weg doet en in welke volgorde maakt niets uit. Het belangrijkste is dat je nu anders naar je spullen kijkt en meer aandacht hebt voor dingen waar je wel gelukkig mee bent. Ik ben benieuwd of het je lukt om de komende weken verder te gaan en erachter te komen waar voor jou de grens ligt. Ik kijk uit naar de update 😉

  • Avatar for Hailey 30 mei 2017 / 13:56

   Ik heb wel regelmatig van Marie Kondo gehoord, maar me nog nooit in haar techniek verdiept. Je blog is erg verhelderend! Dankjewel! Alhoewel ik wel denk dat deze methode ook niet voor iedereen geschikt is, hoor! Alles per categorieën maakt denk ik ook een enorme rommel! Haha! Het ligt misschien ook aan hoe groot je huis is of zo’n aanpak praktisch mogelijk is.

   Ik blijf er in ieder geval mee bezig! Is het jou gelukt om volgens de methode van Marie op te ruimen?

   • Avatar for Linda - Zaailingen 30 mei 2017 / 14:36

    Haha ja, de ironie van opruimen is dat je er eerst een enorme zooi van maakt. Volgens mij kom je daar echt niet onderuit. Maar ik denk eigenlijk dat het dan juist helpt om naar Kondo te luisteren. Als je per kast opruimt, kom je misschien wel tien keer weer dezelfde dingen tegen en weet je nog steeds niet wat je hebt. Als je per categorie te lastig lijkt, kun je met subcategoriën beginnen. Alleen je schoenen ofzo. Omdat Kondo’s manier zo streng is, krijg je niet de kans om dingen af te raffelen of stiekem over te slaan. Geen ruimte voor smoesjes! :’)

    Ik ben twee jaar geleden verhuisd en heb toen wel bewust gekeken naar wat ik wel en niet opnieuw een plekje zou geven, omdat ik echt teveel troep had. Toen wist ik nog niet van Kondo, maar heb geloof ik wel aardig per categorie gewerkt. Mijn karakter wil ook precies weten wat ik heb en waar het is, dus dat ging vanzelf, haha. Daarna heb ik nog wel eens opnieuw dingen uitgezocht, omdat ik in eerste instantie wat voorzichtiger was geweest. Nu hoef ik nooooit meer op te ruimen! Dat is het idee tenminste 😉

  • Avatar for Hailey 30 mei 2017 / 13:57

   Ja! Alle spullen die nog bruikbaar waren heb ik aan de kringloop gegeven. Zij waren er erg blij mee! Hopelijk vinden de spullen snel een nieuw huisje!

 2. Avatar for Andrea 28 mei 2017 / 20:42

  Wat leuk om te lezen! Hoewel ik de challenge nog nooit heb gedaan, zoek ik wel regelmatig mijn mandjes en bakjes uit wanneer ik tijd over heb. Op die manier probeer ik bewust te blijven van wat ik heb en geen verzamelaar te worden. (Behalve van iets wat ik echt wil verzamelen dan)

  • Avatar for Hailey 30 mei 2017 / 13:58

   Wat goed dat jij dit uit jezelf al doet! Ik kan dan nog wat van je leren! Merk je dat het je helpt om minder spullen te verzamelen? En hoe vaak per jaar zoek jij je spullen uit?

   • Avatar for Andrea 30 mei 2017 / 16:34

    Ik heb een heel klein huisje, dus het is wel nodig. Ik weet nog niet of ik het helemaal top vind, omdat het ook het gevoel geeft dat je altijd maar weg moet blijven gooien. Ik ben nog op zoek naar de balans tussen blij zijn met mijn spullen en niet té veel verzamelen.
    Ik heb geen aantallen. Soms zijn het drie brieven en soms is het een hele stapel.

    Ik denk dat het vooral belangrijk is om je gevoel te volgen 🙂 Wanneer je te veel een minimalist wil worden gooi je dingen weg die je misschien had willen houden.

 3. Avatar for Merel 31 mei 2017 / 09:24

  Leuk om te lezen! Ik heb om precies die reden niet meegedaan aan “de game”. Ik heb na het zien van de documentaire veel weggedaan en dat waren vast en zeker meer dan 465 spullen. Vooral uit mijn kledingkast kwam veel. Ik wil graag ook wekelijks of maandelijks een opruimrondje gaan doen in huis. Vaak denk je dat bepaalde spullen niet weg kunnen maar later blijkt dan dat je er toch niets mee doet of er niets mee gaat doen. Opruimen maakt zo bewust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *