Follow my blog with Bloglovin

3 tips om te beginnen met yoga

3 tips om te beginnen met yoga

Yoga is booming! En dat is maar goed ook! Ik vind namelijk dat iedereen eigenlijk aan yoga zou moeten doen. Het is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed voor je geest. Vooral als je een druk leven hebt, zijn ontspanningsmomenten van groot belang om je lifestyle vol te kunnen houden. Momenten waarop je jezelf kunt opladen, zodat je er met frisse energie weer ertegen aan kunt. Dit is altijd belangrijk, ongeacht of je wel of niet een druk bestaan leidt.

Omdat ik heel graag will dat iedereen zen door het leven gaat, heb ik drie tips voor je die je zullen helpen om te beginnen met yoga. Zo heb je vanaf nu geen enkel excuus meer om het niet te proberen!

1. Geef het de tijd

“Ik heb één keer yoga geprobeerd, maar ik kon er niets van. Daarom ben ik gestopt”. Als ik een Euro zou krijgen voor iedere keer als dat wordt gezegd…

Onthoud dat yoga een proces is. Als yogaposes nieuw voor je zijn, dan heeft je lichaam wat tijd nodig om ze door te krijgen. Waarschijnlijk kon je ook niet meteen lopen toen je het de eerste keer probeerde, maar dat heb je ook niet opgegeven. Waarom niet? Omdat lopen je verder brengt in het leven. Met yoga is het precies hetzelfde. De rust en de ruimte die yoga je geeft in je lichaam en in je geest zal je verder helpen in je leven. Geef het dus niet na één keer proberen op. Probeer het minstens vier lessen en besluit daarna of yoga wel of niet iets voor je is.

2. Ontdek welke stijl bij jou past

Er zijn inmiddels ontelbaar verschillende soorten yogastijlen in de aanbieding. Yin yoga, hatha yoga, vinyasa yoga en nog zeker 10+ andere. Een ding is in ieder geval zeker; geen van deze stijlen zijn hetzelfde.

Als je wilt beginnen met yoga is het verstandig om eerst te ontdekken welke stijl bij jou past. De enige manier om daarachter te komen is door het te doen.

3. Weet dat je niet lenig hoeft te zijn om te beginnen met yoga 

Misschien wel het grootste misverstand dat er bestaat rondom yoga, is dat je lenig moet zijn om yoga te kunnen doen. Zonde! Want yoga is geschikt voor iedereen!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is lenigheid niet het doel van Yoga. Yoga is een manier om door middel van beweging te mediteren en je lichaam en geest tot rust te brengen.

Wel is het zo dat lenigheid een gevolg kan zijn van yoga, doordat je tijdens de les oefeningen doet die uiteindelijk je lenigheid bevorderen. Lenigheid is dus iets wat ontstaat als je vaak yoga doet, maar het is geen randvoorwaarde om ermee te beginnen. Dus, kun je je tenen nog niet aanraken? Geweldig! Kun je je tenen al wel aanraken. Ook geweldig! Je bent in beide gevallen hartstikke welkom om yoga te doen!

Doe jij al aan yoga? Zo ja, welke stijl?

 Pin voor Later - 3 tips om te beginnen met yoga

Drie tips om te beginnen met yoga - 3 tips om te beginnen met yoga

Volg:
Deel deze blog!

6 Reacties

 1. Avatar for Jessica J. 19 maart 2019 / 09:29

  Ik heb een keertje zo’n soort van yoga challenge geprobeerd van Yoga With Adriene. Ik ben toen na een paar dagen afgehaakt omdat ik geen tijd had om me er elke dag mee bezig te houden. Ik ben van plan om in de nabije toekomst te beginnen met lessen in een fysieke studio, zodat ik weet dat m’n poses correct zijn. Daarna kan ik nog altijd op eigen tempo verder. Dat hele challenge-concept is toch niet je dat. 🙂

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   26 maart 2019 / 12:55

   Ja, dat snap ik heel goed! Dat gebeurt vaak met zulke challenges. Iedere dag wordt al snel te veel en als je niet weet wat je aan het doen bent, dan helpt dat ook niet echt mee. Goed dat je binnenkort weer naar een studio gaat. Dat zal je vast helpen! De sfeer in yogastudio’s is vaak ook heel fijn! Dat zorgt ervoor dat je graag terug gaat! Laat je weten hoe het is geweest?

 2. Avatar for Mariëlle 19 maart 2019 / 13:32

  Ik doe al een aantal jaren yoga en vind het heerlijk <3 Ik beweeg eigenlijk altijd gewoon op gevoel!

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   26 maart 2019 / 12:56

   Zo hoort het eigenlijk ook! Yoga gaat om de ervaring, niet om hoe het eruit gaat! Welke stijl doe jij het liefst?

 3. Avatar for Iris | Goedkoop-treinkaartje.nl 16 maart 2020 / 21:57

  Zelf bezig met mediteren en af en toe Yoga. Heb wel het idee dat ik met Yoga lichamelijk mijn energie opbouw, terwijl ik met mediteren vooral heel mentaal bezig ben.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   2 april 2020 / 13:21

   Leuk om te lezen dat je aan yoga doet en mediteert. Yoga is eigenlijk een bewegende vorm van meditatie. In India wordt yoga gebruikt als voorbereiding op de meditatie. Die twee zijn dus nauw met elkaar verbonden. Veel mensen vinden yoga een prettigere manier van mediteren doordat het fysiek is. Het een is niet beter dan de ander. Ze zijn allebei net iets anders, maar net zo goed voor je. Wat vind jij prettiger? Zittend mediteren of yoga?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *