Follow my blog with Bloglovin

3 tips die je de moed geven om ontslag te nemen

3 tips om de moed te vinden om ontslag te nemen

Een van de spannendste dingen ik ooit heb gedaan is van carrière switchen. Mijn werk als jurist gaf mij de zekerheid die ik nodig had: werk, “status”, een dak boven mijn hoofd en voldoende geld om voor mijzelf te zorgen.

Tegelijkertijd maakte mijn baan mij niet gelukkig. Sterker nog, ik voelde me ellendig. Dat ik mij zo ellendig voelde door mijn werk, drong pas door toen ik een burn-out kreeg. Toen ik dit eenmaal inzag, moest ik wel mijn werk als jurist achter mij laten. Het kostte me alle moed die ik in me had, maar boy oh boy, wat ben ik blij dat ik het heb gedaan.

Als er een stemmetje in je hoofd zit dat je vertelt dat het voor jou misschien ook tijd is om van carrière te switchen, neem dit dan serieus! Dit is je intuïtie die je vertelt dat het tijd is om je soul purpose achterna te gaan. Om die sprong in het diepe makkelijker te maken, heb ik drie tips voor je die je zullen helpen

3 tips die je de moed geven om ontslag te nemen

1. Weet hoe je je wilt voelen

De eerste stap is: weet hoe je je wilt voelen. Een doel hebben is één, maar als dit je uiteindelijk niet gelukkig zal maken, dan heb je er niets aan. Vraag je dus af hoe jij je wilt voelen. Hoe voelt je ideale zelf zich?

Sluit je ogen en begin in contact te komen met je gevoel. Hoe voel je je wanneer je een baan hebt die past bij je soul purpose? Brengt het een glimlach op je gezicht? Waarom voelt het goed? Schrijf dit op in je dagboek of bullet journal. Op de momenten waarin angst en twijfel over je carrière switch toeslaat, kun je altijd weer teruggrijpen op dit gevoel.

2. Maak een actieplan

De belangrijkste reden waarom mensen een carrière switch vaak eng vinden, is omdat ze geen actieplan hebben. Zorg er dus voor dat jij wél een actieplan hebt. Zo weet je wat je moet doen en wanneer. Stel jezelf hierbij de volgende vragen:

 • Wanneer wil ik ontslag nemen?
 • Wat heb je nodig om dit te laten gebeuren?
 • Moet ik eerst sparen om voldoende zekerheid te hebben? Zo ja, hoeveel?
 • Moet ik dit met mijn partner of familie bespreken?
 • Moet ik een coach inhuren om mijn doelen en wensen duidelijk te krijgen?

Het hebben van een actieplan zal je carrière switch een stuk minder eng maken. Je kunt altijd mijn gratis Goal Planner downloaden als je hulp nodig hebt bij het maken van je actieplan.

3. Doe het! 

Het maakt niet uit wanneer je de sprong maakt, het zal namelijk altijd eng zijn. En weet je wat, dat is een goed teken! Als je dromen je niet bang maken, zijn ze niet groot genoeg!

De enige manier om je switch niet meer spannend te laten zijn, is door het gewoon te doen. Zodra je het doet, zal je al snel zien dat veel van je angsten ongegrond waren. Je kunt dan je angsten achter je laten en je droomleven creëren!

Dus, weet hoe je je wilt voelen, maak je actieplan, doe het gewoon!

Hulp nodig?

Als je hulp nodig hebt bij het uitzoeken wat je kunt gaan doen zodra je eenmaal ontslag hebt genomen, vraag me gerust om hulp. Ik bied een gratis 30 minuten durende Purpose Breakthrough Sessie aan op mijn coachingswebsite HaileyNoa.com. Tijdens deze sessie gaan wij samen ontdekken:

 1. Waarom je nu niet blij bent in je werk en je nog niet je purpose hebt gevonden.
 2. Wat je nodig hebt om je purpose wel te vinden
 3. Wat het je zal brengen wanneer je een betekenisvol en gelukkig leven hebt gecreëerd.

Gratis purpose breakthrough sessie 1 1440x324 - 3 tips die je de moed geven om ontslag te nemen


Pin voor Later - 3 tips die je de moed geven om ontslag te nemen

3 tips die je de moed geven om ontslag te nemen - 3 tips die je de moed geven om ontslag te nemen

Volg:
Deel deze blog!

2 Reacties

 1. Avatar for Natalie 16 december 2019 / 08:49

  Ik hoop dat je de moed om ontslag te nemen aan veel mensen kunt doorgeven. Het is vooral belangrijk dat je op je buikgevoel afgaat. Wanneer je luistert naar je omgeving, krijg je alleen maar doem en verderf te horen. De wereld is groter dan die ene arbeidsplaats.

  • Avatar for Hailey
   Hailey
   Auteur
   2 april 2020 / 13:27

   Dat zeg je heel mooi, Nathalie! Ik ben het helemaal met je eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *