Follow my blog with Bloglovin

2017: een vooruitblik

Goede voornemens 2017

4DEEBE73 2E0C 432D AF1D F3D9BDFB4A94 - 2017: een vooruitblik

Afgelopen woensdag postte ik een terugblik op 2016. Ik keek terug op de plannen die ik had gemaakt voor 2016 en ik ging na wat er allemaal wel en niet is gelukt. Van iemand kreeg ik de opmerking dat dit artikel leek op een rapport dat je maakt ter voorbereiding op een voortgangsgesprek op het werk. Die opmerking vind ik erg treffend. Ik heb teruggekeken naar het afgelopen jaar en de balans opgemaakt. Ik heb ontdekt welke doelen ik wel en niet heb bereikt en zo heb ik inzicht gekregen wat mijn plannen zijn voor 2017.

Aan goede voornemens doe ik niet, maar wel aan plannen maken voor de toekomst! Ik heb inmiddels een hele to-do-lijst voor mijzelf opgesteld. Vandaag laat ik je zien wat ik daar allemaal op heb gezet!

To do in 2017

 

 1. Palace of Bliss

Net als vorig jaar staat boven aan mijn to do lijst Palace of Bliss. Inmiddels ben ik ruim een jaar aan het bloggen en ik heb een hoop bijgeleerd het afgelopen jaar. Deze lijn wil ik uiteraard voortzetten.

Zo wil ik bijvoorbeeld mijn skills op het gebied van Photoshop ontwikkelen, wil ik meer leren over fotografie en hoop ik mijn Instagram account verder te laten groeien. Nu zijn dit ook al doelen die op zichzelf kunnen staan, maar voor mij staan deze allemaal in dienst van Palace of Bliss. Hopelijk gaat mijn ontwikkeling op deze gebieden bijdragen aan een verdere groei van Palace of Bliss.

Ik hoop namelijk dat Palace of Bliss in 2017 meer bezoekers trekt dat het in 2016 heeft gedaan. Ik wil Palace of Bliss laten groeien tot een “go-to” platform als het gaat om een duurzame lifestyle. Nog meer dan in 2016 wil ik je laten zien hoe je op een leuke en laagdrempelige manier duurzaamheid kunt toepassen in je leven.

In het bijzonder wil dat Palace of Bliss in het teken blijft staan van duurzame mode. Het is immers mijn missie om iedere Nederlander warm te maken voor duurzame mode. Daarom zal ik onverminderd blijven schrijven over duurzame mode. Ik heb ook nog een aantal andere ideeën die hiermee samenhangen, maar die houd ik nog even voor mijzelf. Ook als je meer wilt weten over duurzame mode moet www.palaceofbliss.nl dé URL zijn die je dan intoetst!

Verder hoop ik in 2017 meer samenwerkingen aan te gaan. In 2016 is dit helaas wat achter gebleven. Hopelijk krijg ik in het nieuwe jaar vaker de gelegenheid om mooie samenwerkingen aan te gaan met andere groene ondernemers. Ook hoop ik vaker met andere bloggers samen te kunnen werken, zoals ik dat dit jaar heb gedaan tijdens de Dierproefvrije Beautyswap bijvoorbeeld! Samenwerken met andere bloggers is namelijk zo leuk! Daar wil ik echt meer van in 2017!

2. Workshops

In 2017 wil ik hoe dan ook weer een aantal workshops volgen en een aantal sporten uitproberen die al een tijdje op mijn verlanglijstje In 2016 is het er niet van gekomen. In 2017 zou ik dit varkentje moeten wassen!

3. Ontspullen

Oké, bij dit actiepunt hoort ook een bekentenis. Ik ben namelijk een klein beetje een horder. Een klein beetje maar hoor, maar toch heeft dit er in geresulteerd dat ik best veel spullen in mijn huis heb. Een hele tijd wil ik, ondanks het vele aandringen van mijn vriend, niet eraan om wat dingen weg te doen. De laatste tijd is dit veranderd. Ik heb behoefte aan een huis dat leger is. Al die spullen die ik niet gebruik zorgen alleen maar voor onrust. Bovendien denk ik dat een leger huis ook makkelijker op te ruimen is. Daarom wil ik in 2017 beginnen met ontspullen: spullen die ik niet meer gebruik weggooien of weggeven als ze nog bruikbaar zijn. Dit zal mijn vriend in ieder geval een goed voornemen vinden!

4. zingen

Net als vorig jaar zet ik op mijn to-do-lijst dat ik meer wil zingen. Zangles, groepszangles, misschien een koor? Ik heb écht nog geen idee hoe ik dit daadwerkelijk ga aanpakken, maar het verlangen om te zingen is er. Hopelijk lukt het in 2017 wel om iets met dit verlangen te doen.

5. Freelancen

In 2016 heb ik besloten om als freelancer aan het werk te gaan! In 2017 wil ik hier uiteraard mee doorgaan en hoop ik meer helderheid te krijgen over hoe ik mijn zaakjes als freelancer het beste kan regelen. Opdrachten, type opdrachten, netwerken, acquisitie, administratie. Dat soort dingen. Hopelijk krijg ik dit in 2017 goed onder de knie en komen er nog meer opdrachten en kansen voorbij op dit vlak.

6. Tijd maken voor leuke dingen

Heel graag wil ik in 2016 meer tijd vrijmaken voor leuke dingen. Vaker afspreken met vrienden en vaker op pad gaan om iets leuks te doen. Niet de workshops of sporten die ik nog wil uitproberen, maar kleinere dingen. Zoals naar een kinderboerderij gaan bijvoorbeeld. Dit wil ik al jaren doen, maar het komt er nooit van! En dat terwijl ik relatief dichtbij een kinderboerderij woon. Zo zijn er meer leuke activiteiten die makkelijk te ondernemen zijn, maar die er toch steeds niet van komen. In 2017 wil ik actiever worden, de deur uit gaan en al die leuke dingen waar ik benieuwd naar ben gewoon gaan doen!

Je leest het al, 2017 belooft een druk jaar te worden! Druk maar zo te zien wel heel leuk!

Ik ga nu genieten van de laatste momenten van 2016 en ik hoop je weer terug te zien in 2017!

Veel liefs,

Hailey

Wat zijn jouw plannen voor 2017?

Volg:

2 Reacties

 1. Avatar for Sierraa
  Sierraa
  1 januari 2017 / 19:13

  Hele leuke en goede plannen! Ik laat mijn plannen helaas ieder jaar varen, en hou het maar bij genieten van het leven. Dit is toch wel mijn beste wens, veelal lopen dingen gewoon zoals ze lopen en een totaal andere kant dan ik heb gepland.
  Maar je moet natuurlijk altijd dromen hebben! En houden dat is heel belangrijk!

  Een fijn en succesvol 2017 toegewenst!

 2. Avatar for Elisabeth
  Elisabeth
  5 januari 2017 / 14:58

  Mocht je een leuk koor zoeken, kan ik die van de Engelse kerk in Begijnhof aanraden 🙂 Van harte welkom om een keer te komen kijken op een dinsdagavond! http://www.ercadam.nl/church-choir/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *